2024. április 19. péntek

Megnyugtató kezdés

Szerző: Simon Sándor Bejegyzés ideje: 2011. február 26.

Csapatunk lejátszotta idei első, oly régen várt tétmérkőzését. Bizony, ki voltunk már éhezve, hiszen a magyar időjárási viszonyok mellett hosszú a téli szünet, három hónap, egy negyed esztendő. Reménykedve figyeltük a felkészülés pillanatait, majd annak a végén boxnyelven szólva egy hatalmas mélyütést kaptunk a klub körül kialakult helyzet okán.

Újra a címlapokra került a Fradi, újra nem úgy, ahogy vártuk. Mert mi, ezt a klubot rajongásig szerető szurkolók, csak a sikerek miatti címlapokat szeretjük igazán. A minél nagyobb sikerek utáni címlapokat. Azt, hogy a lét-nemlét kérdése a téma, az mást nem, csak fájdalmat tud nekünk okozni. És elkeseredettséget. És még tengernyi érzést, melyeket felsorolni lehetetlen. Mondjuk magunknak és egymásnak: Fradi volt, Fradi lesz! Mondjuk és ezzel fanatizáljuk magunkat. Rajtunk nem múlhat.

Tegnap a kemény hideg ellenére is sokan azt választották, hogy a helyszínen segítik a csapatot. A kapu mögötti rész, a Tábor szinte megtelt. Jó volt látni, jó volt hallani. Oldalt és a sarkokban van még hely. Ha úgy folytatódik ez a bajnokság, ahogy tegnap elkezdődött, akkor meggyőződésem, hogy legközelebb már ott sem lesz.

Mert a kezdés minden gátló, zavaró, idegesítő körülmény ellenére megnyugtató volt. A csapat ment, küzdött, akart az első perctől az utolsóig. Nem vetette vissza az ellenfél gólja sem. A szünetben érezni lehetett, ennek a meccsnek nem 0-1 marad a végeredménye. A közönség szurkolt, a csapat küzdött. Ha a talaj jobb lesz, biztos, a küzdés helyébe újra a játék lép majd. Mert tegnap nem játszott, küzdött a Fradi. Ahogy a dal is mondja: Küzdeni kell, csak Ferencváros!

Győzelem a nyitányon. Jövő vasárnap a Honvéd következik idegenben. Ott kell folytatni a tegnap megkezdett menetelést. Ha ott is hárompontosat tudunk lépni, a Videoton elleni mérkőzésünk aranyrangadóvá léphet elő. Legalább nekünk ki kell ezt mondanunk. Néztem a szezon előtti felvezetést a sporttelevízióban. A Fradiról csak mint a klubot érintő válságos helyzetről beszéltek, a csapatról szinte szót sem ejtettek. A Videotonnak a Debrecen az ellenfele, esetleg a Zalaegerszeg, szajkózták. Fradista füllel bántó volt ezt hallgatni. Mert a Fradi csapata ott van és a szakmai stáb illetve a játékosok hozzáállását elnézve ott is marad. Olyan eredményeket várunk ezen a tavaszon, hogy mindezt elégedetten realizálhassuk. Hogy ezek miatt is a címlapra kerüljön a Fradi. Ezért is volt megnyugtató ez a kezdés.

Hajrá Fradi!

Simon Sándor

Fotó: ftc.hu

A végére ugorhat és hozzászólhat.

1 Hozzászólás

  1. iviftc67 írta:

    Annyira nyugodt azért nem voltam a meccs alatt,útána már igen!!! De remélhetöleg jövőhéten már szebb és jobb játékkal verjük a picipestet és remélhetöleg nem lesz ennyire hideg!!!Azért kicsit csalodott vagyok több nézőt vártam,reménykedtem 8.000 körülibe!!!
    Megint csak hangzatos szavak és sajna a többség maradt fotelszurkoló!!!

    Hozzászólás ideje: 2011. február 26. 15:22

HOZZÁSZÓLÁS