2020. április 5. vasárnap

Ellenfélnézőben: MVM Paks

Szerző: Simon József Bejegyzés ideje: 2011. november 5.

Vasárnap a nagy fradista gyász ellenére is pályára kell lépni, hiszen az este 6 órakor kezdődő Paks elleni meccsünk befejeztével félidejéhez érkezik az OTP Bank Liga. Ezúttal a Sport2 egy olyan mérkőzést közvetíthet, ami semmilyen szempontból nem lesz, nem is lehet szokványos: csapatunk tiszta fekete, reklám nélküli mezben lép pályára, a kilátogató szurkolók kivételesen kártya nélkül is bejöhetnek a stadionba, a kezdő sípszó előtt pedig természetesen gyertyás megemlékezésen búcsúztathatjuk a Császárt.

Ellenfél azonban – mint mindig – most is lesz, még ha vélhetően nem túl kellemes és persze felettébb szokatlan ilyen körülmények közt pályára lépni. A Paks 2006-ban jutott fel története során először az NB1-be, azóta viszont sosem estek ki, így hatodik élvonalbeli idényük közepén tartanak most. A szimpatikus együttes egyik védjegye, hogy nem alkalmaz idegenlégiósokat, csakis magyar futballistákat. Eleinte masszív és stabil teljesítményt nyújtottak a legjobbak közt, első 2 évükben egyaránt 37 ponttal a 11. pozícióban zártak. A következő 2 szezonban aztán enyhe visszaesés mutatkozott, melynek mélypontjaként 2010-ben éppen csak bennmaradtak 14. helyezettként. Igaz, már akkor is reménykedhettek az atomvárosiak egy szebb jövőben, hiszen a Ligakupában csak a döntőben buktak el a Debrecen ellen, ám alighanem a legvérmesebb paksi szurkolók sem hitték volna, hogy a tavalyi bajnokság végén ezüstérmet és Ligakupa-győzelmet (szintén egy DVSC elleni döntőt követően) ünnepelhetnek. Ennek megkoronázásaként idén nyáron az Európában legtovább életben maradt magyar csapattá váltak az UE Santa Coloma és a Tromsø búcsúztatásával.

Ahogy az várható volt, az erőn felüli sikersztori ezzel egyelőre megjárta a csúcsot és enyhe lejtmenetbe került, ám az egyesület megnövekedett elismertsége és a bajnokság elején érkezett új névadó szponzor, a Magyar Villamos Művek Zrt. által biztosított anyagi biztonság miatt vélhetően jódarabig kilépett a gárda annak a kiscsapatnak a szerepköréből, amelyik egymás után két osztályt megnyerve feljutott a legjobbak közé és legfőbb célja a bennmaradás volt. Jelenleg az MVM Paks 20 pontjával a 8. helyet foglalja el a tabellán, 6 ponttal és 4 hellyel megelőzve minket. Támadójátékuk és védekezésük között klasszis különbség van, ezt hihetetlen adat támasztja alá: a Debrecennel holtversenyben a legtöbb gólt lőtték a bajnokságban, azonban mindössze a ZTE kapott több gólt náluk, ennek az egyvelegnek a végeredménye -1-es gólkülönbség (29-30).

Az atomvárosiak játékoskerete némileg alátámasztja ezt a kettősséget, hiszen már tavaly is őszinte támadófocijukról voltak ismertek, és nemcsak megtartották az összes minőségi játékost az előrejátékban (Bartha, Magasföldi, Böde, Vayer, Kiss T. és Montvai is maradt, mindössze a fiatal Haraszti Zsoltot adták kölcsön Siófokra), de még leigazolták melléjük Hrepka Ádámot, Heffler Norbertet, legvégül pedig az általunk is csábított Szatmári Lórándot. Elöl tehát mennyiségre és minőségre is remek kerettel dolgozhat a 47 éves Kis Károly, a védekező szekcióba azonban nemcsak új labdarúgó nem érkezett, hanem (szintén siófoki) kölcsönbe adták a több játéklehetőségre vágyó Szabó Jánost. Persze a kezdősor így sem tűnik rossznak hátul (élen a rutinos Csernyánszkival és Égerrel), ám hasonló tudású váltótárs mindössze balhátvédben áll a vezetőedző rendelkezésére (Csehi és Báló osztozik a poszton), a többiek helye minőségi alternatíva híján betonbiztosnak tűnik, szemben a támadó középpályásokkal és csatárokkal.

Mivel a Paks az új évezred első felében még jobbára az NB3-ban vitézkedett, így a játékosvándorlás a közelmúltra szorítkozik a két gárda közt, nem meglepő tehát, hogy mindössze 1-1 ex található a keretekben. Vendégeink soraiban Bartha Lászlót üdvözölhetjük ismerősként, míg nálunk Lisztes Krisztián futballozott másfél évet a másik zöld-fehér szerelésben.

Kis Károly kedvenc felállása a 4-2-3-1, ahol leginkább a befejező csatár személyét szokta variálni. Jó eséllyel a következő paksi kezdőcsapat fut majd ki ellenünk:

Csernyánszki – Heffler T., Éger, Fiola, Báló – Sifter, Sipeki – Bartha, Böde, Vayer – Hrepka (Kiss T.)

A bukmékerek oddsaiból az szűrhető le, hogy az aktuális forma, a hazai pálya és talán a szomorú alkalom okozta többletmotiváció miatt mi vagyunk a meccs esélyesei. 43 fogadóiroda szorzóinak átlaga alapján a győzelmünk 1,82-szeres, a döntetlen 3,21-szeres, a vendégsiker 3,74-szeres hozammal kecsegtet annak, aki eltalálja azt. Ez alkalommal a cél nem is lehet más, csak a győzelem, Albert Flórián emlékére!

Hajrá Fradi!

Simon József

Hozzászólhat, vagy visszanézhet a saját oldaláról.

1 Hozzászólás

 1. csath péter írta:

  GYŐZNI KELL HOLNAP ÉN IS OTT LESZEK A MECCSEN
  HAJRÁ FRADI

  Hozzászólás ideje: 2011. november 5. 16:27

HOZZÁSZÓLÁS


Legutóbbi hozzászólások

Az FTC Baráti Kör honlapja

 • Felelős szerkesztő: Simon Sándor
 • A honlapon megjelent tartalomban való közreműködésért és munkáért külön köszönetet mondunk
 • Szántay Balázsnak (tudósítások megemlékezésekről, összejövetelekről, fotók)
 • Simon Józsefnek (statisztikák)
 • Dluhopolszky Lászlónak (karikatúra, humor)
 • Harsányi Györgynek (fotók)
 • Email: ftc.barati.kor@gmail.com
 • Köszönjük, hogy megtisztelt a figyelmével! Várjuk észrevételeit, javaslatait!

 • Legutóbbi hozzászólások

  Az FTC Baráti Kör elnökségének közleménye

  Bejegyzés ideje: 2020. március 15.
  Szerző: Admin

  Elhunyt Nemes Gyula

  Bejegyzés ideje: 2020. március 10.
  Szerző: SzB

  Szent Lászlós öregdiákokat keresünk

  Bejegyzés ideje: 2020. február 4.
  Szerző: Simon Sándor

  A tagdíjfizetésről

  Bejegyzés ideje: 2020. január 8.
  Szerző: Simon Sándor

  Kopeczky Lajos “majdnem” elfeledett emlékei 3. rész

  Bejegyzés ideje: 2019. július 28.
  Szerző: Simon Sándor

  Kopeczky Lajos “majdnem” elfeledett emlékei 2. rész

  Bejegyzés ideje: 2019. július 20.
  Szerző: Simon Sándor

  Kopeczky Lajos “majdnem” elfeledett emlékei 1. rész

  Bejegyzés ideje: 2019. július 17.
  Szerző: Simon Sándor

  Arcok a régmúltból: Tolnay Lajos

  Bejegyzés ideje: 2019. április 22.
  Szerző: Simon Sándor

  Arcok a régmúltból: Gráf József

  Bejegyzés ideje: 2019. február 17.
  Szerző: Simon Sándor

  Arcok a régmúltból: Gabrovitz Kornél

  Bejegyzés ideje: 2019. január 2.
  Szerző: Simon Sándor

  Arcok a régmúltból: Dr. Keönch (Köncs) Boldizsár

  Bejegyzés ideje: 2018. december 29.
  Szerző: Simon Sándor

  Arcok a régmúltból: Weisz István

  Bejegyzés ideje: 2018. december 27.
  Szerző: Simon Sándor

  A Ferencvárosi Torna Club elnökei és ügyvezető elnökei

  Bejegyzés ideje: 2018. december 16.
  Szerző: Simon Sándor

  A Fradi dicső múltja, 45.rész – 1946-47

  Bejegyzés ideje: 2009. június 9.
  Szerző: Simon Sándor

  Napi válasz, VII.27.

  Bejegyzés ideje: 2009. július 28.
  Szerző: Simon Sándor

  Nyereményjáték, avagy nyerj a Fradival!

  Bejegyzés ideje: 2009. február 19.
  Szerző: Simon Sándor

  Nyereményjáték, 3.forduló

  Bejegyzés ideje: 2009. február 25.
  Szerző: Simon Sándor

  116 éves a Ferencvárosi Torna Club

  Bejegyzés ideje: 2015. május 6.
  Szerző: SzB