2021. január 26. kedd

Ellenfélnézőben: Haladás Sopron Bank

Szerző: Simon József Bejegyzés ideje: 2012. március 24.

Az OTP Bank Liga 21. fordulójában csapatunk ismét zárómérkőzést játszik vasárnap 18 órai kezdettel, Sport2-es közvetítéssel: ezúttal Szombathelyre látogatunk.

Nem kétséges, hogy ismét nem vár könnyű találkozó a Ferencvárosra, hiszen az NB1 legnyugatibb helyszínén imádják a futballt, hazai pályán rendre jó játékkal rukkol elő a Hali, ráadásul a fanatikusok köztudottan az Újpest felé húznak (hasonlóan a ZTE-Fradi barátsághoz), ezért a szokásos forró légkörre lehet számítani. Viszont rendkívül érdekes ez a bajnokság számunkra, mert ha végiggondoljuk a szereplésünket, akkor megállapíthatjuk, hogy rendre akkor értünk el jó eredményt, amikor a közvélemény nem feltétlen ránk fogadott volna – emlékezzünk csak például a pápai, a diósgyőri, vagy épp a pécsi sikerünkre! Ennek alighanem jól megfogható oka van: általában ellenfeleink az Üllői úton megtehetik, hogy abszolút bunkerfocira rendezkedjenek be (sajnos a Honvéd ellen is megmutatkozott, hogy ennek ellenszerét télen sem nagyon sikerült megtalálni), ám saját pályájukon ez ritkábban fordul elő, nyílt játékban viszont kevés együttes jobb nálunk. Ha ebből indulunk ki, akkor optimisták lehetünk, mert a Haladás egyértelműen a támadó futball híve. Reálisan nézve a mérkőzés teljesen háromesélyes, amit a bukmékerek ajánlataiból is kiolvashatunk: 44 fogadóiroda átlagos oddsai alapján a hazai győzelem 2,33-szoros, a döntetlen 3,09-szeres, a ferencvárosi diadal 2,73-szoros pénzt fizet. A nagy átlagból kiindulva tehát egy hajszálnyi Hali-siker látszik esélyesebbnek, de az elmúlt héthez hasonlóan ezúttal is hadd hivatkozzak a magyar – ezáltal legkompetensebbnek nevezhető – Tippmixre, ahol fordítottak az arányok, azaz a mi győzelmünk hoz kevesebbet a helyesen tippelők konyhájára.

A vasiak keretében télen nem sok változás akadt, és az sem feltétlenül hátrányukra történt. Igaz, hogy a rendkívül tehetséges Kovács Istvánt elvesztették, ám ezzel tetemes mennyiségű pénzt kasszíroztak be a Viditől, ráadásképpen megkapták kölcsönbe a jó nevű Nagy Dánielt, az összeg töredékéért pedig leigazolták Kaposvárról a szintén remek képességekkel megáldott Kulcsár Kornélt, kivel klubunk is szemezgetett már korábban. Hab a szombathelyi tortán, hogy ismét felbukkant az Illés Akadémiáról egy szuperhetség a 18 éves Radó András személyében, aki immár rendszeres kezdőnek tekinthető a nagycsapatban. Az említett mozgásokon kívül még két távozó peremembert említhetünk meg: a Gyirmóton kikötő Nagy II Gábort és a Sopronba kölcsönadott Simon Attilát (aki az U20-as VB-bronzérmes Simon-ikrek bátyja és nem tévesztendő össze az ugyanilyen nevű siófoki csatárral).

Ellenfelünknél a legnagyobb változást a kispadon hozta a téli szünet, persze ezt is kényszerből: Aczél Zoltán történetét minden honi futballbarát ismeri, ezért váltani kellett, és a bizalmat Artner Tamás kapta meg, aki új arcnak számít az élvonalbeli vezetőedzők között, ám nem új arc a vasi zöldeknél: miután Bíró Péter Pápára költöztette a Lombardot, az újjáépítkezés időszakában 2005 és 2007 között már irányította az együttest, és ugyan a visszajutás végül Csertői Auréllal sikerült, alighanem fontos alapokat rakott le a Rohonci úton. A Hali mai keretéből akkor – mint tehetséges, helyi kötődésű fiatal – megfordult a kezei között Guzmics Richárd, Nagy I Gábor, Sipos Norbert, Rajos Gábor és Schimmer Szabolcs is, úgyhogy jópár játékosát “ezer éve” ismeri.

Ex-futballistánk ugyan jelenleg nem játszik a Haladásban, azonban találunk érdekességeket, ha végignézünk a kereten. A Kulcsárról szóló pletykákról már tettem említést, viszont Sipos Norbert esetében ennél sokkal többről volt szó: a média már szinte kész tényként vette hozzánk igazolását, amikor az utolsó pillanatban a vasiak ránk ígértek, így rövid légióskodás után korábbi egyesületéhez tért vissza a középpályás. A védekező szekcióban is rábukkanhatunk egy ismerős névre: Jagodics Márkról van szó, aki egykori remek játékosunk, Jagodics Zoltán fia. A mieink közül Pölöskey Péter mondhatja el magáról, hogy fiatalabb korában a szombathelyi gólokért is harcolt.

A Haliban a nemrégiben még sérült Korolovszky, Kenesei és Nagy Gábor felépült, Vujović azonban továbbra is maródi, Tóth Péter és Rajos pedig eltiltás miatt hagyja ki a holnapi meccset, így Artner Tamás a következő kezdőt küldheti ki a pályára:

Rózsa – Schimmer, Guzmics, Korolovszky, Halmosi – Búrány, Iszlai – Nagy D., Nagy G., Radó – Kenesei

Hajrá Fradi!

Simon József

Hozzászólhat, vagy visszanézhet a saját oldaláról.

HOZZÁSZÓLÁS


Legutóbbi hozzászólások

Az FTC Baráti Kör honlapja

 • Felelős szerkesztő: Simon Sándor
 • A honlapon megjelent tartalomban való közreműködésért és munkáért külön köszönetet mondunk
 • Szántay Balázsnak (tudósítások megemlékezésekről, összejövetelekről, fotók)
 • Simon Józsefnek (statisztikák)
 • Dluhopolszky Lászlónak (karikatúra, humor)
 • Harsányi Györgynek (fotók)
 • Email: ftc.barati.kor@gmail.com
 • Köszönjük, hogy megtisztelt a figyelmével! Várjuk észrevételeit, javaslatait!

 • Legutóbbi hozzászólások

  Szabó Ferenc 65 éves

  Bejegyzés ideje: 2021. január 19.
  Szerző: SzB

  Végső nyughelyére kerültek Mészáros József hamvai

  Bejegyzés ideje: 2020. november 1.
  Szerző: Simon Sándor

  Az FTC Baráti Kör elnökségének közleménye

  Bejegyzés ideje: 2020. október 6.
  Szerző: Admin

  Az FTC Baráti Kör története

  Bejegyzés ideje: 2020. március 22.
  Szerző: Admin

  Szent Lászlós öregdiákokat keresünk

  Bejegyzés ideje: 2020. február 4.
  Szerző: Simon Sándor

  A tagdíjfizetésről

  Bejegyzés ideje: 2020. január 8.
  Szerző: Simon Sándor

  Kopeczky Lajos “majdnem” elfeledett emlékei 3. rész

  Bejegyzés ideje: 2019. július 28.
  Szerző: Simon Sándor

  Kopeczky Lajos “majdnem” elfeledett emlékei 2. rész

  Bejegyzés ideje: 2019. július 20.
  Szerző: Simon Sándor

  Kopeczky Lajos “majdnem” elfeledett emlékei 1. rész

  Bejegyzés ideje: 2019. július 17.
  Szerző: Simon Sándor

  Arcok a régmúltból: Tolnay Lajos

  Bejegyzés ideje: 2019. április 22.
  Szerző: Simon Sándor

  Arcok a régmúltból: Gráf József

  Bejegyzés ideje: 2019. február 17.
  Szerző: Simon Sándor

  Arcok a régmúltból: Gabrovitz Kornél

  Bejegyzés ideje: 2019. január 2.
  Szerző: Simon Sándor

  Arcok a régmúltból: Dr. Keönch (Köncs) Boldizsár

  Bejegyzés ideje: 2018. december 29.
  Szerző: Simon Sándor

  Arcok a régmúltból: Weisz István

  Bejegyzés ideje: 2018. december 27.
  Szerző: Simon Sándor

  A Ferencvárosi Torna Club elnökei és ügyvezető elnökei

  Bejegyzés ideje: 2018. december 16.
  Szerző: Simon Sándor

  Érmesorozat a Fradi dicső múltjáról

  Bejegyzés ideje: 2009. november 5.
  Szerző: Simon Sándor

  Helyreigazítási kérelem

  Bejegyzés ideje: 2016. április 26.
  Szerző: Admin

  Meghívó a Baráti Kör éves küldöttközgyűlésére

  Bejegyzés ideje: 2017. március 30.
  Szerző: Admin

  Harc a tél ellen

  Bejegyzés ideje: 2010. november 28.
  Szerző: Simon Sándor

  Játék, 1.forduló: helyzetjelentés

  Bejegyzés ideje: 2009. február 22.
  Szerző: Simon Sándor

  Friss bejegyzések