2017. április 24. hétfő

Ellenfélnézőben: PMFC-Matias

Szerző: Simon József Bejegyzés ideje: 2012. augusztus 3.

PMFCÚjabb hétvége, újabb bajnoki forduló az OTP Bank Ligában: csapatunk ezúttal Pécsre utazik. A távoli helyszínen szombat este 20:45-kor kezdődik a mérkőzés, ami nagyon jó a kánikula, kevésbé jó a hazautazás szempontjából. Aki mégis a tévét választaná, az kapcsoljon a Sport1-re!

A PMFC-Matias üde színfoltja az NB1-nek, egyike azon kluboknak, ahol teljes anyagi biztonságról szólnak a hírek, erre a dúsgazdag Matyi Dezső személye a garancia. Szakmailag azonban meglehetősen vegyes szezonon vannak túl, hiszen a nehézkes feljutás után egy kiváló őszt produkáltak Mészáros Ferenc vezetésével: a téli szünetben a 6. helyen vesztegelt a csapat, reális eséllyel küzdve az Európa Ligáért – csak az a fránya második félév ne lett volna…  Megdöbbentő adat, hogy a tavasszal rendezett 13 fordulóban a pécsiek megszerzett 6 pontját és -15-ös gólkülönbségét még a Vasas és a ZTE is túlteljesítette, így az EL helyett a végén már inkább a visszapillantó tükörbe kellett nézegetniük: végül mögöttünk zártak a 12. pozícióban. Nem csoda hát, hogy Matyi Dezső gyökeres változásokra szánta rá magát: neves vezetőedzőt szerződtetett a Mecsekaljára Supka Attila személyében, és igencsak nagy mozgás mutatkozott a játékoskeretben is.

Több mint egy kezdőcsapatnyi mennyiségű futballista távozott: nem tartottak igényt Vlado Marković, Marko Marović, Holczer Ádám, Sabin-Cosmin Goia, Irakli Kvekveskiri, Andorka Péter, Goran Paracki, Regedei Csaba, Simonfalvi Gábor, Ellis Samuel Ato, Marko Šćepanović és Nenad Todorović szolgálataira, továbbá a kölcsönből visszaérkező Pintér Attila, Eszlátyi István, Pákolicz Dávid és Gyánó Szabolcs talpára is útilaput kötöttek. Akadtak azonban olyanok is, akik kölcsönből visszatérve újra bizonyítási lehetőséget kaptak: Wittrédi Dávid, Zsdrál Miroszláv és Fodor Ferenc tartozik ebbe a körbe, mellettük pedig természetesen számos új szerzeményt köszönthettek a szurkolók. A legnagyobb fogás talán a sokszoros válogatott Bodnár László, de Leon Panikvar, Miroslav Grumić és Szatmári Lóránd neve is jól cseng a magyar futballbarátok számára. Sokat várnak az 1860 Münchentől szerződtetett nigériai Eke Uzomától is, valamint a Supka Attila által a Honvédtól átcsábított Horváth Adrián, Jean-Baptiste Akassou és Sánta András is izomosítja az együttest, míg a védelemben a cseh Jiří Krejčí és a montenegrói Slobodan Lakićević is bővíti a választási lehetőségeket.

A fentiek alapján kijelenthető, hogy vélhetően sokat erősödött a Pécs a tavalyi csapathoz képest, ám nagy kérdés, hogy az edzőváltás és a hatalmas játékos-fluktuáció után mennyire keltik majd összeszokott társaság benyomását a 2. fordulóban. A nyitányon mindenesetre idegenbeli győzelmet tudhatnak magukénak Pakson egy gólzáporos mérkőzésen, melyen a 92. percben egy bombaszabadrúgással hoztak le 3-2-re. A mieink az első félidőben sziporkázó, a második félidőben meglehetősen akadozó játékkal végül csak 1-1-re végeztek a Kecskeméttel, így az előjelek és a hazai pálya előnye is a PMFC mellett szólhat. A bukmékerek is hasonlóan látják: 35 nemzetközi fogadóiroda oddsianak átlaga alapján a hazai siker 2,26-szoros, a döntetlen 3,19-szeres, a ferencvárosi diadal 2,80-szoros szorzóval bír.

Jó hír szurkolóink számára, hogy Somália játékengedélye megérkezett, így a brazil támadó bevetésre kész, ellentétben a piros-feketéknél Szatmári Lóránddal és az augusztus végéig eltiltott Leon Panikvarral. Nálunk a KTE ellen kiállított Mark Otten kénytelen a lelátóról nézni a tásakat. A két csapat várható összeállítása a következő:

PMFC: Dibusz – Bodnár (Fodor), Lantos, Krejčí, Zeljkovič – Uzoma – Horváth A., Wittrédi, Demjén – Bajzát, Grumić

FTC: Jova – Jovanović, Grúz, Klein, Sváb – Gyömbér, Čukić – Alempijević, Böde, Somália – Máté

Hajrá Fradi!

Simon József

Hozzászólhat, vagy visszanézhet a saját oldaláról.

HOZZÁSZÓLÁS


Legutóbbi hozzászólások

Az FTC Baráti Kör honlapja

  Felelős szerkesztő: Simon Sándor
    A honlapon megjelent tartalomban való közreműködésért és munkáért külön köszönetet mondunk
     Simon Józsefnek (ellenfeleink jelene, mérkőzések utáni publicisztika)
      Szántay Balázsnak (tudósítások megemlékezésekről, összejövetelekről, fotók)
       Zsiga Lászlónak (statisztika, történelem, események, eredmények)
        Dluhopolszky Lászlónak (karikatúra, humor)
         Harsányi Györgynek (fotók)
          Email: ftc.barati.kor@gmail.com
           Köszönjük, hogy megtisztelt a figyelmével! Várjuk észrevételeit, javaslatait!

           Legutóbbi hozzászólások

           Meghívó emléktábla avatására

           Bejegyzés ideje: 2017. április 21.
           Szerző: Admin

           Statisztikák

           Bejegyzés ideje: 2015. augusztus 7.
           Szerző: Simon József

           Kis gyerekek nagy sikere

           Bejegyzés ideje: 2010. április 5.
           Szerző: Simon Sándor

           Magyar Zoltán 60 éves!

           Bejegyzés ideje: 2013. december 13.
           Szerző: Simon Sándor

           Krisztel Imre temetése

           Bejegyzés ideje: 2017. január 20.
           Szerző: Admin

           Találkozások. Baráti Körben Varga Zoltánnal …

           Bejegyzés ideje: 2010. április 20.
           Szerző: Simon Sándor

           Új év, új remények

           Bejegyzés ideje: 2012. január 2.
           Szerző: Simon Sándor