2024. március 19. kedd

Novemberi összejövetel a 6:3 árnyékában

Szerző: SzB Bejegyzés ideje: 2013. november 30.

Az FTC Baráti Kör novemberi összejövetele egy kicsit háttérbe szorult az „évszázad mérkőzése”, a londoni 6:3 hatvanadik évfordulója alkalmából rendezett ünnepségek miatt. A vezetőség több tagja a Szent István Bazilika altemplomában tartott koszorúzáson és az azt követő fogadáson vett részt.

Mindezek ellenére a program nem volt szegényes. Hélisz József főtitkár beszámolt az elmúlt hónap fontosabb eseményeiről, többi között Zsengellér Gyula síremlékének megkoszorúzásáról, a törökszentmiklósi kirándulásról, melynek keretében elnökünk, Rudas Ferenc, emlékfát ültetett az Albert Söröző – A Zöld 9 Étterem előtt.

IMG_5339Az összejövetel meghívott vendége Berendi Antal kézilabdaedző volt. A Fradi-kötődést a családból hozta. Az életútját bemutató beszámoló pozitív és negatív élményeket is tartalmazott. (Elnézést kérek, ha az érzelemdús, rengeteg adatot tartalmazó beszámolóból nem tudok mindent pontosan visszaadni.) Játékosként tagja volt az 1969-ben bajnokságot nyert Elektromos csapatának. Mivel 28 éves korában a cserepadra került, fiatalon edzősködésbe fogott. A Budapest II. osztálytól az NBI/B-ig jutott, majd az FTC utánpótlásához került. Kétszer is felmerült a neve, hogy esetleg a felnőtt női csapat edzője lesz, de mindig másra esett a választás. A Fradi utánpótlás mellett a junior válogatottnál is tevékenykedett. Amikor a Fradinál nem tartottak igényt a munkájára, kénytelen volt a Kispestnél munkát vállalni, jelenleg is a kispesti juniorokkal foglalkozik. Berendi Antal a közelmúltban ünnepelte 70. születésnapját, ebből az alkalomból Pethő Zoltán alelnök nyújtotta át a Baráti Kör ajándékát.

IMG_5346Ezt követően Fűrész Attila mutatta be a közelmúltban megjelent könyvét, melynek címe Fradi bajnokok klubja. A különböző korszakok tizenhat bajnokával, Gyetvai Lászlótól Dragóner Attiláig, készített mélyinterjúkat tartalmazó kötet érdekes olvasmányt ígér a Fradi-híveknek.

IMG_5328Tekintettel arra, hogy az ünnepek előtt már nem találkoznak az FTC Baráti Kör tagjai, mindenki mindenkinek áldott, békés karácsonyt kívánt.

SzB
2013. november 29.

A végére ugorhat és hozzászólhat.

HOZZÁSZÓLÁS