2024. március 19. kedd

Albert Flórián halálának 6. évfordulóján

Szerző: SzB Bejegyzés ideje: 2017. november 1.

A Nagy Béla Hagyományőrző Egyesület (NBHE) által megteremtett hagyománynak megfelelően ez év október 30-án 11 órakor is összegyűltek az Óbudai temetőben az FTC és a magyar labdarúgás egyik legnagyobb alakjának, hazánk egyetlen aranylabdásának, Albert Flóriánnak a sírjánál a barátok, játékostársak, szurkolók, hogy megemlékezzenek a hat éve váratlanul elhunyt legendás futballistáról.

Takács Tibor, a NBHE elnöke és az FTC Baráti Kör (FTC BK) alelnöke méltatta a világklasszis labdarúgónk pályafutását, emberi nagyságát. Hangsúlyozta, hogy Flóritól, a Császártól kapott élményeket, a pályafutása alatti és utáni találkozások emlékét soha nem lehet, és soha nem is fogjuk, elfelejteni.

Tobak Csaba, a Fradi Múzeum vezetője, fiatal koránál fogva, Flóri bácsit már nem láthatta játszani, de a páratlan karrierjéről szóló tudósításokat, fénykép- és filmfelvételeket ismerve nagy megtiszteltetésnek tartotta, hogy személyesen is találkozhatott, többször beszélgethetett vele.

A megemlékezések után az NBHE nevében Takács Tibor, az FTC nevében Tobak Csaba koszorúzott, majd Kaszás Pál, az FTC BK főtitkára helyezte el a megemlékezés virágcsokrát a síron.

SzB
2017. október 30.

Hozzászólhat, vagy visszanézhet a saját oldaláról.

HOZZÁSZÓLÁS