2024. március 19. kedd

Tavasszal még egymással szemben, most már nagyon messze egymástól

Szerző: Simon Sándor Bejegyzés ideje: 2011. október 19.

Szombaton újra eljön azon két nap egyike, amely a mindenkori magyar NB I szezonjaiban a csúcsot jelenti. A derby napja. Ilyenkor sokan, sokféleképp elmondják véleményüket, várakozásukat. Itt, az FTC Baráti Kör honlapján is születtek korábban e tárgyú írások. Miért lenne ez most másképp? És miért ne lehetne másképp? Azt a két edzőt hívtuk fel, akiknek ma már nincs közvetlen kapcsolatuk a csapatukkal. Bezzeg tavasszal! Következzék Prukner László és Mészöly Géza, akiknek ezúton is köszönöm a válaszaikat.

Kérdés: Tudjuk, az edzők Magyarországon ritkán lesznek törzsgárdisták egy csapatnál. Ezzel együtt tavasszal gondolta volna, hogy ősszel már nem meccselhet a derbyn?

Prukner László: Nem, ezt nem így gondoltam. A derby nagy élmény volt számomra.

Mészöly Géza: Nem! Én hosszútávon gondolkoztam, bíztam benne, hogy ősszel is én vezethetem a csapatomat a derbyre. De egy edzőnek erre is fel kell készülni, ami most ősszel történt.

Kérdés: Hogyan látja az ellenfél csapatát a tavaszi meccs óta, különösen az ősszel?

Prukner László: Az Újpest kétségkívül nagy változáson ment át, látszanak a belső problémák. Abban a helyzetben vagyok, hogy a ZTE együttesével mindkét csapat ellen meccseltem. Ez alapján a Fradit most egyértelműen erősebb csapatnak látom.

Mészöly Géza: Nehéz ezt röviden megfogalmazni. Az őszi Fradin nagyon érződik Heinz és Schembri hiánya, sok új játékos érkezett. Tudom, nincsenek véletlenek, ezzel együtt a Fradit egy nagy pechszéria sújtotta. Ha nem esnek ki oly pechesen a nemzetközi kupából, akkor minden másképp alakul, akkor szerintem még mindig Prukner László az edző. Lacival egyébként nemcsak a Fradival meccseltem, korábbi csapatainkkal is sokszor találkoztunk. Döme is közel áll hozzám, hiszen vele gyakorlatilag együtt kezdtük az edzői szakmát, ő a Csepel, én a Fót edzőjeként. Ősszel a Fradi lépésről lépesre nyújt egyre jobb teljesítményt.

Kérdés: Mi lehet szombaton a mérkőzést befolyásoló döntő tényező?

Prukner László: Az, hogy a Fradi rá tudja erőltetni az akaratát az Újpestre, ebből adódóan simán nyerni fog.

Mészöly Géza: Az, hogy melyik csapat szerzi meg az első gólt. Ez nem azt jelenti, hogy az győzni is fog, mert szerintem döntetlen lesz az eredmény.

Kérdés: A bajnokság végén hol végez a Fradi és az Újpest?

Prukner László: Mindkét csapat a középmezőnyben végez.

Mészöly Géza: Mindketten a tabella első felében lesznek.

Kérdés: Rendben, de melyik lesz előrébb?

Prukner László: A Fradi!

Mészöly Géza: Őszintén mondom, nem tudom. Szívem szerint az Újpest. Mindenesetre a Fradi szurkolóinak egy jó és erős Fradit kívánok. Fradi nélkül a magyar bajnokság mit sem ér. Ahogy az Újpest nélkül se. Azt szeretném, ha a jövőben a derby újra a dobogós helyekről, de leginkább a bajnoki címről döntene.

Aki kérdezett: Simon Sándor

Both comments and pings are currently closed.

A hozzászólás zárolt.