2024. március 19. kedd

A derby szünetében történt

Szerző: Simon Sándor Bejegyzés ideje: 2011. október 24.

Az alábbiakban egy olyan eseményről tudósítunk, amely a szép emlékű szombati derby szünetében történt a Springer-szobor tövében. Akkor, amikor a helyszínen tízezernyi ember örömittasan kommentálta a félidei eredményt, az első félidő Fradihoz méltó játékát. Ennek az eseménynek magához a derbyhez nem volt köze, mégis örülünk, hogy ilyen “díszletek” között kerülhetett rá sor.

Felsorakozott néhány ember, néhányan, akiknek közük volt az itt a honlapunkon is beharangozott eseményhez, a Payer András emlékére történt licithez, amikoris az FTC Baráti Kör és a Nagy Béla Fradi Hagyományőrző Egyesület árverésre kínált egy Payer 70 feliratú mezt illetve egy Fradi játékosok által aláírt labdát. A két emléktárgyra összesen 25 000 Ft gyűlt össze, amelyet a felajánlók képviseletében dr. Springer Miklós, Takács Tibor és Hélisz József szimbolikusan átadott Payer András özvegyének. Magát az emléktárgyakat pedig átvették a licitálók, Agárdi János és Kocsis Zsuzsa (pontosabban, mivel ő szeméyesen nem tudott jelen lenni, a megbízottja). A labda és a mez nem sokat pihent új gazdájuknál, hiszen ők azonnal újabb felajánlást tettek. A mezt átadták Payer András özvegyének, a labdát pedig az FTC Baráti Körnek.

Íme néhány fotó az eseményről, amelyeket Harsányi György készített:

Köszönjük a felajánlóknak, köszönjük a licitálóknak, köszönjük a csapatunknak, hogy két örömteli félidővel és a győzelemmel fokozták a résztvevők örömét.

Tudósított: Simon Sándor

A végére ugorhat és hozzászólhat.

HOZZÁSZÓLÁS