2024. március 28. csütörtök

Születésnapi megemlékezés

Szerző: SzB Bejegyzés ideje: 2012. május 4.

113 éves a Ferencvárosi Torna Club

A jó családokban nem csak a kerek születésnapokat szokás megünnepelni. Így van ez nálunk, a Fradiban is, amely egy nagy, jó család!

1899. május 3-án a Bakáts téri Polgári Kör helyiségében alakult meg a Ferencvárosi Torna Club, amelynek első elnöke dr. Springer Ferenc ügyvéd, Ferencváros országgyűlési képviselője, a polgárság egyik szellemi vezetője lett. Azóta 113 év telt el, szeretett klubunk sok viharon ment keresztül, volt, hogy a nevét és a színét is megváltoztatták, azonban egy dolog nem változott, a mai napig Magyarország legnépszerűbb egyesülete!

Az sem véletlen, hogy a születésnapi megemlékezésre, a koszorúzásra a megalakulás helyszínén, a Ferencvárosi Önkormányzat Bakáts tér 14. alatti épületénél került sor. Az „Erkölcs, Erő, Egyetértés” szellemében vettek részt az ünnepségen az önkormányzat, a klub, az FTC Nagy Béla Hagyományőrző Társaság, az FTC Baráti Kör, az Erkölcs, Erő, Egyetértés Mozgalom vezetői, tagjai, régi játékosok, Fradi szimpatizánsok.

Dr. Bácskai János polgármester ünnepi beszédében méltatta az egyesület alapítóinak tevékenységét, sportolóinak világraszóló eredményeit. Kubatov Gábor, az FTC elnöke örömét fejezte ki, hogy a Fradi-család ma is összetartó, őrzi a hagyományokat, nem feledkezik meg az elődökről, a múlt és a közelmúlt eredményes vezetőiről, sportolóiról. Jó ebbe a családba tartozni!

Az épület falán levő emléktábla alá az Önkormányzat, az FTC, az FTC Nagy Béla Hagyományőrző Társaság és az FTC Baráti Kör helyezte el koszorúját.

A koszorúzást követően a polgármester úr fogadásra és baráti beszélgetésre hívta meg az ünnepségen megjelenteket. Természetes volt, hogy ahol ennyi jó fradista összegyült, ott pillanatok alatt jó hangulat alakult ki. Emlékek, anekdoták hangzottak el. Jó volt együtt ünnepelni! Köszönjük a Ferencvárosi Önkormányzat vendéglátását!

SzB – Balaginho

Az alábbiakban a szerző néhány felvételét gyűjtöttük egy albumba.

[book id=’16’ /]

A végére ugorhat és hozzászólhat.

HOZZÁSZÓLÁS