2024. április 20. szombat

Ellenfélnézőben: FGSZ Siófok

Szerző: Simon József Bejegyzés ideje: 2012. május 19.

Csapatunk ma 15 órai kezdettel utolsó hazai bajnoki mérkőzését játssza a 2011/2012-es szezonban. Az ellenfél az FGSZ Siófok lesz, a mérkőzést a Sport1 közvetíti.

Ellenfelünk a köztudottan kis költségvetésből gazdálkodó, szimpatikus kiscsapat imidzsét öltötte magára, mely mindig szerény célokért küzd, de becsülettel teszi a dolgát. Ősszel és vélhetően még a tavasz elején is sok focirajongó talán őket várta volna az egyik kieső helyre, azonban a sárga-kékek villámrajtot vettek 2012-ben: első 7 meccsükből 4-et sikerült megnyerniük, 2-szer pedig jól voltak egy döntetlenre, ezzel ha matematikailag nem is, gyakorlatilag viszont már – szerencsére hozzánk hasonlóan – teljesen nyugodtan várhatták a véghajrát. Azóta ugyan némiképp talán megtorpantak Melczerék, de még mindig az 5. helyet foglalják el a tavaszi tabellán. Nem lesz tehát könnyű dolgunk, ám melettünk szól a Siófok vérszegényebb idegenbeli mutatója: távol a Balatontól mindössze 1-szer, Kaposváron tudtak győzni további 5 döntetlen mellett. Igaz, az Üllői úti mérlegünk továbbra is siralmas, úgyhogy nehéz jósolni a mai meccsre. Azért a hivatásos esélylatolgatók szerint nem lesz gondunk: sikerünk csak 1,70-szeres, az iksz 3,43-szoros, a vendégdiadal 4,36-szoros pénzt fizet 44 internetes fogadóiroda oddsainak átlaga alapján.

Horváth Károly szakmai igazgató dolgát – elsősorban nyilván anyagi okokból – minden szünetben óriási fluktuáció és sok kölcsönjátékos nehezíti. Nyáron gyakorlatilag az egész tavaalyi keret kicserélődött, de télen is távozott 10 futballista, 8 érkező ellenében. A váltások különböző okokból történtek: a jól teljesítő Szabó Jánost visszahívta kölcsönből a Paks, Tusori Richárddal a bundabotrányban való érintettség miatt bontottak szerződést, Horváth Attila a több játékeletőség végett Ajkára került kölcsönbe, míg Božović, Csermelyi, Bali, Lattenstein, Rebryk és a két kapus, Szatmári és Mester vélhetően szakmai okokból került tovább. Az érkezők között most is találhatunk pár kölcsönjátékost (Pál Szabolcsot Diósgyőrből, Nagy Istvánt és Heffler Norbertet Paksról és Egerszegi Tamást Újpestről), ám nagy előrelépés, hogy kulcsjátékosokat is sikerült végleg a Balatonhoz kötni: ilyen a két kecskeméti, a 6 tavaszi góljával ismét berobbanó Simon Attila és a kapus Ladislav Rybánsky. Rajtuk kívül még a kameruni Eugene és a kapuban bevethető Heinrich Márk jött télen. Ha az erősítésekről beszélünk, érdemes megemíteni a súlyos sérüléséből tavaszra felépülő Kanta Szabolcsot is. A siófoki játékperceket bemutató táblázatra pillantva még egy érdekességet láthatunk: a vendégek – a Fradihoz hasonlóan – 5 kapusnak adtak játéklehetőséget ebben az évadban, de mivel az egyik meccsen a tartalékgárda portása is a kispadon ülhetett, így 6 hálóőrt neveztek legalább egyszer – ez hatalmas rekord.

Nem bővelkedik exekben a két együttes: a mieink közül jelenleg semelyik játékos nem mondhatja el magáról, hogy képviselte volna a balatoni színeket, Détári Lajos szakmai igazgató azonban (szintén szakmai igazgatóként) igen. A sárga-kékeknél Mogyorósi József és Sowunmi Thomas neve csenghet számunkra ismerősen, de az ő fradista időszakuk sem tegnap volt…

Ha a siófoki színes lapokat bemutató táblázatra tekintünk, láthatjuk, hogy ellenfelünknél nincs eltiltott, míg 3 játékos lép úgy pályára, hogy amennyiben sárgát kap, kihagyja az utolsó fordulót (Huszák, Egerszegi, Lengyel). A Siófok várhatóan a következő felállásban kezdi a meccset:

Rybánsky – Mogyorósi, Nyári, Lengyel, Fejes – Egerszegi, Kecskés – Haraszti, Melczer, Pál Sz. – Simon A.

Mint az köztudott, a Pápa elleni gyatra teljesítmény miatt a belépés ingyenes, buzdítsuk minél többen a fiúkat a helyszínen! Hajrá Fradi!

Simon József

Hozzászólhat, vagy visszanézhet a saját oldaláról.

HOZZÁSZÓLÁS