2024. május 8. szerda

Jó hangulatú összejövetel a Toldi teremben

Szerző: SzB Bejegyzés ideje: 2012. november 28.

Beszámoló az FTC Baráti Kör novemberi találkozójáról.

A találkozó elején Hélisz József főtitkár beszámolt a Kocsis Sándor emlékszobor felállítását szorgalmazó Baráti Kör javaslat pozitív fogadtatásáról és az előkészületekről. Remény van arra, hogy a „projekt” 2013-ban meg is valósul.

November 20-a egy közönséges őszi nap, azonban két ismert, hűséges FRADISTA születésnapja is ekkor van.

Mátrai Sándor, a 81-szeres válogatott labdarúgó, az Orosházáról a Budapesti Kinizsibe került, majd a Fradiban sikert-sikerre halmozó kiváló játékos, aki összesen 554 mérkőzésen szerepelt ferencvárosi színekben és a VVK győztes csapat kapitánya, ezen a napon lett volna 80 éves. A Baráti Kör tagjai ebből az alkalomból megkoszorúzták a Fradi Múzeumban levő Mátrai szobrot.

A másik ünnepeltet, a népszerű énekest és humoristát, Koós Jánost, aki a közelmúltban ünnepelte 75. születésnapját, személyesen is köszönthették a Baráti Körben. Az erdélyi születésű, de a szüleivel gyermekkorában Miskolcra áttelepült művész ősfradista. A tőle megszokott humorral mesélt családja Fradi-kötődéséről, hogyan bumlizott édesapjával Miskolc és Budapest között kéthetenként a Fradi meccsre, hogyan szurkolt édesanyja még 83 évesen is az Üllői úti lelátón. Felelevenítette néhány emlékezetes mérkőzés pillanatait, a nagyszerű játékosokkal, kiváltképp Albert Flóriánnal való barátságát. Természetesen szó volt zenészi, énekesi pályafutásának jelentősebb, érdekesebb állomásairól is. Nagyon derűs beszélgetés volt! Köszönjük Koós János, Isten éltesse sokáig, hogy még sokszor meg tudjuk ismételni ezt a találkozást.

Takács Tibor, a Nagy Béla Hagyományőrző Egyesület elnöke megajándékozta a résztvevőket az 1992. évi bajnoki cím 20. évfordulója alkalmából készített, „A nagy menetelés” című szép, tartalmas kiadvány egy-egy példányával. Ezúton is köszönjük!

Mivel a karácsonyi ünnepek után, december 27-én, csütörtökön lesz az FTC Baráti Kör évzáró rendezvénye, az összegyűltek „Békés, boldog ünnepeket!” köszöntéssel váltak el egymástól.

SzB
2012. november 27.

A végére ugorhat és hozzászólhat.

3 hozzászólás

  1. Horváth Gusztáv írta:

    Remélem, a szentendrei “Flóri” kiállítás megnyitóján vendégül láthatom Koós Jánost és a cikk szerzőjét is.

    Hozzászólás ideje: 2012. november 29. 12:14

  2. SzB írta:

    Az összejövetelen némi bizonytalanság volt az 1947. április 20-án 3:0-s perecesi vezetésnél félbeszakadt mérkőzéssel kapcsolatban. A Ferencváros tartalékosan állt fel: Henni – Káldi, Kispéter – Hernádi, Csanádi, Lakat – Korányi, Gyulai, Szabó, Sárosi dr., Gyetvai. A megismételt találkozóra szintén Perecesen került sor, az eredmény 0:0 volt. Az MLSZ később azonban ezt az eredményt megsemmisítette és a félbeszakadt meccs 3:0-s eredményét hagyta jóvá. (Nagy Béla és a Népsport alapján)

    Hozzászólás ideje: 2012. november 29. 17:59

  3. Muraközy Tibor írta:

    Betegségem miatt nem tudtam résztvenni a novemberi találkozón, s a mostani, decemberi találkozón sem lehetek ott. Ezúton kívánok Mindnyájatoknak békés, boldog Karácsonyt, sikerekben és egészségben gazdag Újévet a Szentlőrinci AC és a magam nevében is. Hajrá Fradi, Hajrá SZAC! Muraközy Tibor a Fradi Baráti Kör tagja és a Szentlőrinci AC tiszteletbeli elnöke.

    Hozzászólás ideje: 2012. december 18. 15:31

HOZZÁSZÓLÁS