2024. április 25. csütörtök

Varga Zoltán Sportpálya Zuglóban

Szerző: SzB Bejegyzés ideje: 2013. október 5.

2013. október 3-án Varga Zoltán a Ferencváros olimpiai bajnok labdarúgójáról nevezték el a XIV. kerületi Kövér Lajos utca 5. szám alatti sportpályát, amelynek falán már 2011. június 21-én felavatták Varga Zoltán emléktábláját. Köszönet érte Zugló Önkormányzatának!

DSCN3050-001bSajnos, a zuglóiakat egy szomorú esemény köti össze Varga Zoltánnal. 2010. április 9-én ezen a pályán hunyt el egy öregfiúk mérkőzésen. A váratlan hír nagyon megrázta az egész magyar labdarúgó társadalmat.

A sportpálya névadó ünnepségén Rozgonyi Zoltán zuglói alpolgármester és dr. Bácskai János ferencvárosi polgármester mondott beszédet, mindketten méltatták a névadó nagyságát. Az egykori játékostársak nevében Gelei József, az Olimpiai Bajnokok Klubjának tagja emlékezett meg a zseniális labdarúgóról, megemlítve azt a kellemetlen élményét, amikor egy félidő alatt négy gólt lőtt a Tatabánya kapujába, azaz neki. Orosz Pál az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója, akinek édesapja sok-sok mérkőzésen együtt játszott Varga Zoltánnal elmondta, milyen jó lenne, ha a mai gyerekek nem Messit, hanem Albertet, Vargát tekintenék példaképüknek. Takács Tibor a Nagy Béla Hagyományőrző Egyesület elnöke a két január elsején született zseni, Petőfi Sándor és Varga Zoltán életpályáját állította párhuzamba.

DSCN3073-001Az ünnepi beszédek után leleplezték a sportpálya kapuja feletti táblát, majd az önkormányzatok és a jelenlevő testületek képviselői megkoszorúzták Varga Zoltán emléktábláját. DSCN3034-001Az Olimpiai Bajnokok Klubja nevében Gelei József, Gedó György és Ihász Kálmán, az MLSZ nevében Dunai Antal és Mészöly Kálmán koszorúzott. A Hivatalos Labdarúgók Szervezetének koszorúját dr. Horváth Gábor és dr. Füzi Ákos, az FTC Baráti Körét pedig Rudas Ferenc és dr. Springer Miklós helyezte el.

DSCN3063-001Az ünnepséget a Fradi és a BVSC öregfiúk labdarúgó mérkőzése zárta, békés 2:2-es eredmény született.

SzB
2013. október 4.

A végére ugorhat és hozzászólhat.

3 hozzászólás

  1. Hélisz József írta:

    Nagyon örülök, hogy Zugló önkormányzata elfogadta az FTC Baráti Kör javaslatát és ma már Varga Zoltán nevét viseli az a sporttelep, melyen a kiváló futballista utoljára lépett pályára, utolsót rúgott a labdába és végsőt dobbant a szíve.
    Köszönet mindenkinek aki tett azért, hogy az ott sportolók már elmondhatják: mi a Varga Zoltán sporttelepen edzünk, játszunk.
    Azok pedig akik látták ezt a labdarúgó zsenit játszani, ha arra sétálnak vagy elmennek oda egy sporteseményre gondoljanak vissza egy-egy cselére, lövésére és magára az emberre, aki annyi örömet okozott nekik.

    Hozzászólás ideje: 2013. október 5. 13:56

  2. Kinizsi írta:

    Nagyon dicséretes Zugló Önkormányzatától, hogy emléket állított Varga Zoltánnak. Mint öreg fradista abban reménykedem, hogy eljön az az idő is, amikor egy ferencvárosi sportlétesítmény, pálya vagy utca is viselni fogja a felejthetetlen zseni, Varga Zoltán nevét.

    Hozzászólás ideje: 2013. október 5. 15:27

  3. Kinizsi írta:

    Egyik barátom szemére hánytam, hogy miért nem volt ott az avatón. Nagyon megjegyeztem a válaszát: “Szakmunkásképzőt sem neveznek el Einsteinről…”

    Hozzászólás ideje: 2013. október 18. 23:04

HOZZÁSZÓLÁS