2024. április 19. péntek

Rákosi Gyula 75 éves. Boldog születésnapot!

Szerző: SzB Bejegyzés ideje: 2013. október 9.

rakosi-aRákosi Gyula a Ferencváros 41-szeres válogatott labdarúgója, sikeres edzője, aki napjainkban is hűségesen szolgálja nevelőegyesületét, ma ünnepli 75. születésnapját.

Isten éltesse sokáig erőben, egészségben, hogy még sok Fradi sikernek örülhessünk együtt!

A Rákosi Gyulával készített interjú a linkre kattintva, itt olvasható.

Délután a Nagy Béla Hagyományőrző Egyesület szervezésében került sor Rákosi Gyula köszöntésére. Sok régi csapattárs, barát jött el az ünnepségre.

Az összejövetel elején Takács Tibor a Nagy Béla Hagyományőrző Egyesület elnöke olvasta fel Orbán Viktor miniszterelnök üdvözlő levelét. Ezután a gyerekkori játszótárs, Baldauf László, CBA elnök születésnapi gratulációját közvetítette Fodor Attila, a cég kommunikációs vezetője.

Az FTC nevében Nyíri Zoltán, elnöki tanácsadó köszöntötte az ünnepeltet, megköszönve az egyesület érdekében folytatott tevékenységét játékosként, edzőként és jelenleg tanácsadóként. Dr. Bácskai János, Ferencváros polgármestere is méltatta Rákosi Gyula pályafutását, s elmondta, bármerre jár a világban, mindenütt Hajrá Fradi!-val üdvözlik, mert a kerület a Fradiról híres.

Az FTC Baráti Kör nevében Rudas Ferenc, dr. Springer Miklós és Hélisz József gratulált Rákosi Gyulának és egy kupával ajándékozták meg. A Nagy Béla Hagyományőrző Egyesület emléklapjának átadásával Takács Tibor és Dölle Zsolt köszöntötte a 75 éves ünnepeltet.

Rákosi Gyula meghatottan fogadta a köszöntőket és a gratulációkat. Szívesen emlékezett vissza a Fradiban eltöltött évekre, a jövőt illetően viszont, elsősorban az utánpótlás hiánya miatt, nem tűnt túl optimistának.

Az egykori játékostársak közül részt vett a jó hangulatú összejövetelen (névsorban) Eipel Ferenc, dr. Fenyvesi Máté, dr. Géczi István, dr. Juhász István, Németh Miklós, Szántay László, Szőke István, Szűcs Lajos, Takács Béla, Vépi Péter, a fiatalabb korosztályt Telek András képviselte. Jó kis csapatot össze lehetett volna állítani a megjelentekből! Közülük Szántay Lászlót is köszöntötték a jelenlévők, aki a közelmúltban ünnepelte 70. születésnapját.

Az állófogadást kötetlen beszélgetés, nótázás követte. Az elhangzott sztorikból sikerkönyvet lehetne összeállítani.

DSCN3154-001
DSCN3135-001
DSCN3164-001

SzB
2013. október 9.

A végére ugorhat és hozzászólhat.

1 Hozzászólás

  1. Gárdai írta:

    Kedves Gyula!
    Isten éltessen jó erőben egészségben sokáig, szeretteid körében!!!!

    Hozzászólás ideje: 2013. október 10. 16:58

HOZZÁSZÓLÁS