2024. április 16. kedd

Sanyi bá már nem ideges

Szerző: Simon Sándor Bejegyzés ideje: 2013. október 21.

Az utóbbi hetekben voltam szomorú és csalódott, ami – mondhatni természetesen – idegeskedéssel is együtt járt. Nos, ez az idegeskedés mára eltűnt.

kaposfradi640Mi történt? Semmi különös, csupán újra játszott életem csapata, a Ferencváros. És? És újra nem az elvárásaimnak, a vágyaimnak megfelelően szerepelt. Nem elsősorban az aggaszt, hogy nem győzött a mezőny messze leggyengébben rajtoló csapata, a Kaposvár ellen, hanem az, ahogy játszott, pontosabban szólva, ahogyan nem játszott. Aggódom és mégsem idegeskedem? Nem ellentmondás ez? Az lenne, ha még mindig komolyan hinném, hogy ez a csapat a bajnoki címért harcol. Akkor minden elvesztett pont miatt ideglelést kapnék, miként lehet azt behozni. Látva ezt a hetek óta tartó gyötrődést, én belenyugodtam, ez az év is oda. A három fordulóban eltékozolt nyolc pont túl nagy előny a riválisoknak. Meg kellene táltosodni, a riválisoknak pedig megbotlani. Nem egyszer, sorozatban, ahogy mi is tettük. Lehet? Persze, hisz a magyar bajnokság kiszámíthatatlan. Újra idegeskedni majd ráérek akkor is, ha netalántán ez megtörténik. Adná Isten, hogy megtörténjen! Mi lesz addig? Mondjuk, nyugodtan – ezzel együtt szomorúan és csalódottan – veszem tudomásul, hogy most ez van. És mindeközben nagyon remélem, hogy azok, akik közvetlenül tehetnek a folyamat megfordításáért, a játékosok és az edzők, tesznek is. Tehetnek, hisz ebből élnek. Én nem ebből, én ezért élek. Nekem a Fradi volt, van, lesz, minden vergődésével együtt. Ahogy sok szurkoló vallja, az én szerződésem egy életre szól, én akkor is itt leszek, ha ők már rég máshol keresik a boldogulást. Csak azt várom, hagyjanak valami lenyomatot, amitől ott maradnak az emlékezetemben és ha lehet ez a lenyomat a szépről, jóról, dicsőségről, győzelmekről szóljon. Oly nagy elvárás ez? Szerintem nem, hisz már ez a csapat is aratott emlékezetes győzelmeket. A baj az, hogy ezek egyszeriek, soha nem sikerül sorozatban szállítaniuk. Talán, eljön majd az a periódus is. Addig is, ahogy mindig,

Hajrá Fradi!

Sanyi bá,
alias Simon Sándor

Fotó: nemzetisport.hu

A végére ugorhat és hozzászólhat.

3 hozzászólás

  1. Kinizsi írta:

    Sanyi bá! Mit vártál egy ilyen megtépázott csapattól? Sérülés- és betegséghullám, jogtalan eltiltások, sorozatos játékvezetői hibák (most csak két 11-est nem adott meg ez a túlsúlyos bíró)… Nehéz ennyit elbírni! Rossz ősz után jön a szép tavasz, ami már a Mezőkövesd ellen meg fog kezdődni! Hajrá Fradi!

    Hozzászólás ideje: 2013. október 21. 19:38

  2. gyulabá írta:

    Pontot raboltunk Kaposvárott! Ez a kis cinikus mondat kattog az agyamban tegnap óta.
    Aztán rájöttem, ahhoz képest, hogy Nyilasiék óta nem nyertünk ezen a helyen, a döntetlen egész jó eredmény – nem?
    A másik súlyos gondolat, ami nem hagy nyugodni, hogy két kiesőjelölttől szereztünk összesen 1 db bajnoki pontot – ez nem éppen egy bajnokesélyesre valló történet.
    Hát ez van. Már én sem vagyok (annyira…) ideges. Átéltem hasonlót nagyon sokszor az elmúlt 50 évben. A Fradi már csak ilyen, Alberték is, Nyilasiék is csináltak ilyen szériákat – A Fradi skalpja minden csapatnak csemege!
    Igy volt, így lesz – a Fradi meg mindig lesz!

    Hozzászólás ideje: 2013. október 21. 20:59

  3. Dobos Gábor írta:

    Örülök, ha Sanyi bá nem ideges. Most jön az a lépcsőfok, hogy Sanyi bá cinikus lesz.

    Én sem idegeskedem a Fradi miatt azóta, amióta elzavarták a Vargát meg a Nyilasit. Teszek rá. Csak múltja van a klubnak, jövője nincs.

    Hozzászólás ideje: 2013. október 23. 11:02

HOZZÁSZÓLÁS