2024. április 19. péntek

Időutazás az FTC Baráti Körben

Szerző: SzB Bejegyzés ideje: 2015. február 26.

Az FTC Baráti Kör vezetése kiváló programot szervezett a februári összejövetelre. A címben szereplő időutazás szó azt jelenti, hogy egy előadás erejéig visszamentünk a múltba, a másik előadással pedig a jövőbe pillanthattunk be.

DSCN6135Az első meghívott előadó, dr. Diószegi György Antal történész, görögkutató a múltba vezette vissza a hallgatóságot. Ismertette a Ferencváros labdarúgó szakosztályának 1928-ban készült jelvény (fő alakja egy, a karmai közt focilabdát tartó turulmadár) történetét, alkotójának, Manno Miltiadesnek csodálatos életét. A görög származású magyar hazafi, aki kiváló grafikus, festő- és szobrászművész volt, számos sportágban ért el kiemelkedő eredményeket. (Manno Miltiadesről a Zöld és fehér magazin 2014. januári számában lehet olvasni egy kiváló írást dr. Diószegi tollából.) Az előadó kiemelte Manno Miltiades testvérének, Leonodasnak, és a szintén görög származású Malaky testvéreknek a tevékenységét.

DSCN6138A következő előadó, Fürjes Balázs, a kiemelt budapesti beruházásokért felelős kormánybiztos volt, akit nemrég neveztek ki a Nemzeti Sportközpontok vezetőjének. A múltba csak annyiban ment vissza, hogy elmondta, mennyire összefogott munka folyt az FTC új stadionjának felépítése során. A jövő tervei közül – többek között – megemlítette a Népliget rekonstrukcióját, a Puskás Stadion, mint futball stadion, megújítását, az úszó világbajnokság előkészületi munkáit. Előadása végén Rudas Ferenc elnöktől és dr. Springer Miklós alelnöktől átvette az FTC Baráti Kör tiszteletbeli tagja címet igazoló oklevelet, amelyet az új aréna megvalósítása érdekében végzett munkájával érdemelt ki.

DSCN6130Az összejövetelt követően Hélisz József főtitkár hangsúlyozta, hogy az FTC Baráti Kör a jövőben is – a maihoz hasonlóan – önállóan fogja szervezni az összejöveteleit. Az elnökség határozata alapján nem kíván más szurkolói csoporttal – így a C-középpel sem – közös rendezvényeket tartani.

A következő összejövetel 2015. március 31-én 16 órakor lesz a népligeti hotel épület tanácstermében, ahol a későbbiekben ismertetendő napirendi pontok után lehetőség lesz a Csákvár- FTC kupamérkőzés megtekintésére, amennyiben valamelyik TV-csatorna közvetíti.

SzB
2015. február 24.

DSCN6132

A végére ugorhat és hozzászólhat.

HOZZÁSZÓLÁS