2024. március 28. csütörtök

„Építkeztünk” a Baráti Körben

Szerző: SzB Bejegyzés ideje: 2015. április 30.

DSCN6383Az FTC Baráti Kör áprilisi összejövetelét dr. Springer Miklós alelnök nyitotta meg, aki átadta a gyengélkedő Rudas Ferenc elnök üdvözletét.

Ezt követően Hélisz József főtitkár bejelentései következtek, először a május 4-i programokat ismertette. 12 óra 30 perckor a közelmúltban felavatott Soroksári úti emlékmű „kiegészítésénél” találkozunk. 14 óra 30 perckor kerül sor a fiatalon, súlyos betegségben elhunyt Ambrus Tamás kiváló vízilabdázó, edző, vezető temetésére a Farkasréti temetőben. Az FTC 116. születésnapja alkalmából a hagyományos koszorúzás 17 órakor lesz a Bakáts téren. Ezt követően felhívta a figyelmet az FTC évi rendes közgyűlésére, amelynek időpontja 2015. május 20. 9 óra, helyszíne az Elek Gyula Csarnok.

A jelenlevők egy perces néma felállással emlékeztek Ambrus Tamásra.

DSCN6388Az összejövetel egyik meghívott vendége Scheer Sándor, a Market Építő Zrt. vezérigazgatója volt. Mint ismeretes, a Market Zrt. volt az FTC új stadionjának, a Groupama Arénának a kivitelezője. A 18 hónapos szerződéses határidőn belül, rendkívüli szervezői munkával elkészült stadionnak már az élvezői vagyunk. A vezérigazgató elmondta, hogy a beruházás rekordidő alatti megvalósításához hozzájárult a Jóisten a rendkívül enyhe téli időjárás ajándékozásával, valamint az építkezésen dolgozó emberek odaadó munkája. Az építkezést hihetetlen érdeklődés kísérte, mintegy kilencezer látogató tekintette meg a munkálatokat. A legnagyobb gondot a gyepszőnyeg okozta, mert kiderült, hogy az angol perje a zsúfolt program, a nagy megterhelés és a mínusz hőmérséklet miatt nem tudott „regenerálódni”, így nem vált be. Scheer Sándor megemlítette, hogy folyamatban van a beléptető kapuk számának növelése. A 48 éves szakember, aki – részben a Groupama Aréna megvalósításáért – „Az Év Ingatlanpiaci Személyisége 2014” díjat kapott, elmondta, hogy tíz éves kora óta kötődik a Fradihoz, rendszeres meccsre járó, ma is igazolt játékos a Budapest bajnokság I. osztályában, a 15 éves ikergyermekei közül a fia is futballozik.

DSCN6393A tartalmas beszámoló után dr. Springer Miklós az „FTC Baráti Kör tiszteletbeli tagja” címet igazoló oklevelet adta át Scheer Sándornak.

DSCN6396Az összejövetel másik meghívott vendége Malaky Mihály volt. A Malaky név minden igazi Fradi szurkoló előtt ismerősen cseng, mivel 1900. március 25-én a Soroksári úti pályán, az FTC első labdarúgó mérkőzésén, a csapatban két Malaky, Mihály és János is szerepelt. Így természetes, hogy a dédunoka, Malaky Mihály ereiben is zöld-fehér vér folyik. Az FTC 100 éves centenáriumi ünnepségén a kezdőrúgást ő végezte el. Az építőanyag kereskedéssel foglalkozó vállalkozó jó barátságot ápolt a Fradi legendás krónikásával, Nagy Bélával, sok könyvének kiadását támogatta. Nagy Béla halála után a klubbal való kapcsolata egy kicsit lazult, de reméli, hogy a Soroksári úti emlékmű felállítása, valamint dédnagyapja síremlékének megújítása kapcsán ismét szorosabbá válik.

DSCN6379A nagy érdeklődés mellett lezajló összejövetel végén a 80 éves Muraközy Tibort, aki mind a SZAC, mind az FTC Baráti Körének tagja, valamint a 75 éves Kis Imrét, a Baráti Kör titkárát köszöntötték a jelenlevők.

A következő összejövetel időpontja: 2015. május 26. Hajrá Fradi!

SzB
2015. április 28.

Hozzászólhat, vagy visszanézhet a saját oldaláról.

2 hozzászólás

  1. Muraközy Tibor írta:

    Köszönöm szépen a kedves megemlékezést.,

    Hozzászólás ideje: 2015. május 1. 16:05

  2. Az FTC Baráti Kör április összejövetele | Ferenczvárosi C-közép írta:

    […] FTC Baráti Kör beszámolója (eredeti ITT) az […]

    Hozzászólás ideje: 2015. május 2. 09:03

HOZZÁSZÓLÁS