2022. május 23. hétfő

Albert Flórián sírjánál

Szerző: SzB Bejegyzés ideje: 2019. november 2.

Már nyolc éve, hogy Albert Flórián, a magyar labdarúgás egyetlen aranylabdása, a Ferencváros és a válogatott legendás játékosa nincs köztünk.

Amikor a hetvenedik születésnapján köszöntöttük, még senki sem gondolta, hogy ez lesz az utolsó közös ünneplésünk. A haláláról szóló szomorú hír mindenkit váratlanul ért, megdöbbentett.

A tragikus esemény évfordulóján a Nagy Béla Hagyományőrző Egyesület (NBHE) és az FTC Baráti Kör (FTC BK) vezetői és tagjai minden évben felkeresik a „Császár” sírját az Óbudai temetőben. Így történt idén is.

Takács Tibor, a NBHE elnöke, az FTC BK elnökségi tagja és Tobak Csaba, a Fradi Múzeum vezetője és az FTC BK főtitkára emlékezett meg Albert Flóriánról, felelevenítve egy-egy emlékezetes találkozást, eseményt. Az FTC és a Fradi Múzeum nevében Tobak Csaba koszorúzott, míg a NBHE és az FTC BK koszorúját Takács Tibor helyezte el a síron. A jelenlevők egy-egy szál virágot tűztek a síron levő vázába.

Albert Flórián emléke a szívünkben, elménkben örökké élni fog!

SzB
2019. október 30.

Hozzászólhat, vagy visszanézhet a saját oldaláról.

3 hozzászólás

 1. Leonardo írta:

  Szalad az idő. Egyre kevesebben emlékeznek Albert Flóriánra?

  Hozzászólás ideje: 2019. november 4. 12:37

 2. jozsó írta:

  Szerintem az, hogy “Egyre kevesebben emlékeznek Albert Flóriánra” azért is van, mert előzetesen nem hírdetik meg a megemlékezést pl. a Baráti kör havi összejövetelén ill. az FTC és a Baréti Kör honlapján.

  Hozzászólás ideje: 2019. november 5. 20:05

 3. Leonardo írta:

  Kedves Jozsó! Van, amit nem kell hirdetni. Aki egyszer is ott volt, az tudja, hogy jövőre ugyanakkor, ugyanott találkozunk (1/2 11-kor az Óbudai temető főbejáratánál). A megemlékezést a Nagy Béla Hagyományőrző Egyesület tette “hagyománnyá”.

  Hozzászólás ideje: 2019. november 8. 16:47

HOZZÁSZÓLÁS