2024. április 24. szerda

Boldog születésnapot kívánunk Dzurják Csöpinek

Szerző: Simon Sándor Bejegyzés ideje: 2009. március 2.

dzurjakMegy az idő, nincs mit tenni! A mi Csöpink is megint “öregebb” lett egy évvel. A mai naptól már 47 éves.

Szóval, Dzurják József, vagy ahogy mindenki ismeri, Dzurják Csöpi 1962. március 2-án született, ma ünnepli 48. születésnapját. Ebből az alkalomból kívánunk neki oda a messzi Maldiv-szigetekre nagyon boldog születésnapot. Reméljük, meghallja, megérzi, hogy a fradisták nagy családja gondol reá is.

Igazán szeretnivaló csatár volt ő. Nem tett mást, csak ami a legfőbb dolga egy csatárnak, lőtte a gólokat. Lehet, mozgása, technikája hagyott maga után némi kívánnivalót, ám lelkesedése soha. Góljait ma is örömmel nézzük vissza.

httpv://www.youtube.com/watch?v=aVrHDKBtZnU&feature=related
httpv://www.youtube.com/watch?v=p8eVy2PdPL8&feature=related

1986-87-ben illetve 1989-90-ben ő nyerte az igazán rangot adó Toldi-vándordíjat.

1989-90-ben 18 góllal gólkirály lett az NB I-ben. Ugyanazt később Cipruson is meg tudta ismételni 1991-92-ben. Mondhatjuk, a gólok birodalmában mindig szeretett rangot szerezni, szerette, ha királyként tisztelték.

A pályafutása végén edző lett. Megfordult igazán sok és egzotikus helyen. Mindenekelőtt dolgozott a Fradi utánpótlásában, az U19-es csapatban egyebek mellett Bartha Laci edzője is volt. Aztán pályaedzőként megfordult néhány egyesületnél, így pl. Fehérvár, Diósgyőr, Zalaegerszeg. De László Csaba felkérésére szívesen “kémkedett” a Fradinak is. Dolgozott Albániában, Malajziában, jelenleg pedig a Maldiv-szigeteken keresi a kenyerét, éles harcot víva Kiss Lászlóval.

dzurjakcsopi

Csöpi! Boldog születésnapot kívánunk!

Hozzászólhat, vagy visszanézhet a saját oldaláról.

HOZZÁSZÓLÁS