2017. március 24. péntek

Nyereményjáték, a 6.forduló eredményei és a pillanatnyi állás

Szerző: Simon Sándor Bejegyzés ideje: 2009. március 4.

A játék hatodik fordulójában 12 megfejtés érkezett, összesen 2 telitalálattal. Többen visszaléptek a versenytől, de kocentráljunk azokra, akik állják a sarat.

A 6.forduló helyes válaszai az alábbiak:

51. Schlosser Imre és barátai a régi Hadik-laktanya melletti grundon milyen nevet adtak csapatuknak?
A) Chelsea
B) Liverpool
C) Manchester United
D) Aston Villa

A helyes válasz: D)

“…Csapatunk, amelynek némi szerénytelenséggel az Aston Villa nevet adtuk, ezentúl leggyakrabban az ő együttesükkel mérte össze erejét. Nem tudom elhallgatni, a történelmi igazság is megkívánja, hogy megemlítsem: ezekből a mérkőzésekből mindig az Aston Villa került ki győztesen….” Az idézet Schlosser Imre Fél évszázad a futballpályán 1906-1956 című, 1957-ben kiadott könyvéből származik.

52. Hányan szereztek az FTC labdarúgói közül olimpiai arany-, ezüst-, és bronzérmet? (Helyes válasz: ARANY – EZÜST – BRONZ sorrendben)?
A) 7-6-5
B) 6-6-5
C) 6-6-6
D) 7-6-6

A helyes válasz: B)

Trükkös kérdés! Nem arról szólt, hogy hányszor, hanem, hogy hányan szereztek érmeket. Így például Novák Dezső 1964-es és 1968-as aranyérme nem kettő, hanem egy a válasz szempontjából. De az FTC labdarúgóira is vonatkozott a kérdés, így Novák Dezső 1960-as bronzérme, amit a Haladás színeiben szerzett, nem számít. Aranyérmeseink: Dalnoki Jenő, Novák Dezső, Varga Zoltán, Juhász István, Páncsics Miklós, Szűcs Lajos (összesen 6). Ezüstérmeseink: Bálint László, Branikovits László, Géczi István, Kű Lajos, Páncsics Miklós, Vépi Péter (összesen 6). Bronzérmeseink: Albert Flórián, Dalnoki Jenő, Rákosi Gyula, Orosz Pál, Vilezsál Oszkár (összesen 5).

53. Ki ellen játszotta a Ferencváros csapata az első Közép-Európa Kupa mérkőzését?
A) Beogradszki
B) Slavia Praha
C) Sparta Praha
D) Admira

A helyes válasz: A)

1928. augusztus 29-én Belgrádban játszott az FTC először KK mérkőzést a Beogradszki ellen és 7:0-ra nyert.

54. Virág, Pamuki, Zentai, Vigh, mindannyian pályára léptek a Ferencvárosban bajnoki mérkőzésen, de melyik csapatrészben?
A) kapusok
B) hátvédek
C) fedezetek (középpályások)
D) csatárok

A helyes válasz: A)

Virág József (1957-59), Pamuki Tibor (1950-51), Zentai Gábor dr. (1939), Vigh Zoltán (1953-54) a zárójelben közölt időszakokban védte csapatunk kapuját.

55. Melyik csapat ellen szerepelt először együtt bajnoki mérkőzésen a Szőke, Varga, Albert, Rákosi, Fenyvesi csatársor?
A) Újpesti Dózsa
B) MTK
C) SZEAC
D) Tatabányai Bányász

A helyes válasz: C)

Bajnoki mérkőzésen 1966. október 17-én a Népstadionban futott ki először együtt a pályára a legendássá vált csatársor, a SZEAC volt az ellenfél 1:1 lett az eredmény, ráadásul a gólt sem valamelyikük, hanem Novák Dezső szerezte.

56. Mátrai Sándor 4 góllal mutatkozott be az Üllői úton, de nem Ő volt az egyetlen, aki véghezvitte ezt a bravúrt. Ki volt a felsoroltak közül a másik ilyen játékos?
A) Nyilasi Tibor
B) Albert Flórián
C) Varga Zoltán
D) Juhász István

A helyes válasz: D)

Juhász István e tettét 1963. november 7-én hajtotta végre az Üllői úton, ahol a Pécsi Dózsát győztük le 5:1-re.

57. Ki volt az 1986-os naptári év legeredményesebb támadója?
A) Pölöskei
B) Kvaszta
C) Palkovics
D) Szántó

A helyes válasz: B)

Forrás: Nagy Béla: Kik játszottak a Fradiban. Kvaszta Lajos az 1986-os naptári évben 14 gólt szerzett, ezért megkapta az 1990-ig adományozott Coopturist Kupát.

58. Páncsics Miklós, Szűcs Lajos, Pusztai László, Fodor Imre. Négy név, amelyre vonatkoznak az alábbi állítások. A négy közül egy azonban nem igaz mindegyikükre. Melyik?
A) Pályafutásuk végén mindannyian voltak az FTC-nél sportállásban
B) Mindannyian bajnokok lettek a Fradival
C) Mindegyikük játszott a Honvédban is
D) Mindannyian voltak válogatottak

A helyes válasz: A)

“Páncsics Miklós az FTC labdarúgó-szakosztály menedzser igazgatója volt (1997-2000). Szűcs Lajos pályaedzőként dolgozott Novák dezső, Dalnoki Jenő és Vincze Géza mellett. Pusztai László 1983-87-ig, haláláig a labdarúgó szakosztály egyik vezetője volt.

59. dr.Lakat Károly, Bálint László, Verebes József, Csank János. Az alábbi állítások közül melyik az, amelyik mind a négy felsoroltra egyaránt igaz?
A) Mindannyian voltak a magyar labdarúgó válogatott szövetségi kapitányai
B) Mindannyian voltak a Fradi játékosai
C) Mindannyian voltak a Fradi edzői
D) Mindannyian szereztek vagy játékosként vagy edzőként bajnoki címet a Fradival

A helyes válasz: A)

Csank János nem volt a Fradi játékosa, Bálint László és Verebes József nem volt a Fradi edzője, Verebes József nem volt játékosként sem bajnok a Fradival.

60. Melyik alább felsorolt csapat rúgott a Fradi ellen egy meccsen öt tizenegyest?
A) Real Madrid
B) Rapid
C) MTK
D) Racing Santander

A helyes válasz: D)

Egyebek mellett erről is megemlékeztünk a Fradi dicső múltja sorozat 21.részében.

—————————————————————–
A 6.fordulóban

10, azaz maximális pontszámot ért el, darryl és Limpi

9 pontos: bockor, Bpeti81, Klaudia, Pilu és Szlif

8 pontos: franz56,

6 pontos: Balu,

5 pontos: fradistamvh,

3 pontos: ThomasFTC,

0 pontos: fradista001.

——————————————————————-
Az összesített verseny állása a 6.forduló után:

1. helyen áll 58 ponttal: darryl

2. helyen áll 57 ponttal: Limpi

3. helyen áll holtversenyben 54 ponttal: Klaudia és Szlif

5. helyen áll 50 ponttal: bockor

6. helyen áll 49 ponttal: Pilu

7. helyen áll 44 ponttal: franz56

8. helyen áll holtversenyben 39 ponttal: fradistamvh és Roxi

10. helyen áll 36 ponttal: Balu

11. helyen áll 35 ponttal: ThomasFTC

12. helyen áll 32 ponttal: IVI FRADI

13. helyen áll 30 ponttal: Bpeti81

14. helyen áll holtversenyben 28 ponttal: Cseko és sulyokb

16. helyen áll 26 ponttal: Pituka89

17. helyen áll 18 ponttal: hegefradi

18. helyen áll 16 ponttal: Ultrasdédé

19. helyen áll 14 ponttal: fradista001

Megjegyzés: akik már legalább 2 fordulót kihagytak, azokat nem rangsoroltuk. A pontjaik nem vesznek el, ha újra játékra jelentkeznének, a régi pontjaikat az újakhoz hozzáadjuk.

Hozzászólhat, vagy visszanézhet a saját oldaláról.

HOZZÁSZÓLÁS






Legutóbbi hozzászólások

Az FTC Baráti Kör honlapja

    Felelős szerkesztő: Simon Sándor
        A honlapon megjelent tartalomban való közreműködésért és munkáért külön köszönetet mondunk
          Simon Józsefnek (ellenfeleink jelene, mérkőzések utáni publicisztika)
            Szántay Balázsnak (tudósítások megemlékezésekről, összejövetelekről, fotók)
              Zsiga Lászlónak (statisztika, történelem, események, eredmények)
                Dluhopolszky Lászlónak (karikatúra, humor)
                  Harsányi Györgynek (fotók)
                    Email: ftc.barati.kor@gmail.com
                      Köszönjük, hogy megtisztelt a figyelmével! Várjuk észrevételeit, javaslatait!

                      Legutóbbi hozzászólások

                      Statisztikák

                      Bejegyzés ideje: 2015. augusztus 7.
                      Szerző: Simon József

                      Volt egy meccs (FTC – Honvéd)

                      Bejegyzés ideje: 2012. augusztus 26.
                      Szerző: Simon Sándor

                      Egy kis játék …

                      Bejegyzés ideje: 2010. február 22.
                      Szerző: Simon Sándor

                      Utánpótlás Híradó 8.

                      Bejegyzés ideje: 2011. október 13.
                      Szerző: Simon Sándor

                      Fradi-naptár: 07.12. – 07.18.

                      Bejegyzés ideje: 2010. július 12.
                      Szerző: Limpi

                      Téli számvetés 7. – az U17

                      Bejegyzés ideje: 2011. december 26.
                      Szerző: Simon Sándor