2017. december 14. csütörtök

Nyereményjáték, a 7.forduló eredményei és a pillanatnyi állás

Szerző: Simon Sándor Bejegyzés ideje: 2009. március 6.

A játék hetedik fordulójában 13 megfejtés érkezett, összesen 2 telitalálattal. Az élen álló két versenyző egyszerűen nem tud hibázni… Nézzük!

A 7.forduló helyes válaszai az alábbiak:

61. Az alább felsorolt csapatok közül melyik volt az ellenfelünk azon a bajnoki mérkőzésen, ahol a nézők taposták le a pályán a havat, ezzel segítve a mérkőzés megrendezését?
A) SZEAC
B) Ózdi Kohász
C) Dorogi Bányász
D) Komlói Bányász

A helyes válasz: D)

1964. március 15-én a Népstadion közönsége tette meg ezt, mivel a sűrű havazás miatt csak nehezen boldogultak a pályamunkások. A nézők sűrű sorokban járkáltak a pályán és letaposták a havat. A mérkőzés negyedórás késéssel elkezdődhetett: FTC – Komlói Bányász 2:0.

62. Az első hivatalosan befejezett 21 bajnokságot figyelembe véve melyikben volt a legnagyobb a bajnokság végén az FTC gólkülönbsége?
A) 1906-07
B) 1910-11
C) 1911-12
D) 1912-13

A helyes válasz: D)

1906-07: 70:20, 50 gól. 1910-11: 77:19, 58 gól. 1911-12: 74:17, 57 gól. 1912-13: 77:13, 64 gól.

63. A felsoroltak közül milyen típusú mérkőzést játszott az FTC a Rákosszentmihály csapatával?
A) Bajnoki osztályozó mérkőzés az I.osztályért
B) Magyar Kupa döntő
C) Húsvéti-serleg döntő
D) Ezüstlabda döntő

A helyes válasz: A)

Egyből az első bajnokság végén, mint 3.helyezett kellett, azóta is egyedülálló módon osztályozót játszani. 1901. december 22. Millenáris: FTC – Rákosszentmihály 10:2.

64. Siflis Géza, Pálinkás József, Mindszenti Pál, Weisz László, mindannyian pályára léptek a Fradiban bajnoki mérkőzésen, de melyik csapatrészben?
A) kapusok
B) hátvédek
C) fedezetek (középpályások)
D) csatárok

A helyes válasz: A)

Siflis Géza (1928-29), Pálinkás József dr. (1939-41), Mindszenti Pál (1948-49), Weisz László (1922-23) a zárójelben közölt időszakokban védte csapatunk kapuját.

65. Melyik csapat ellen aratta története első győzelmét az FTC?
A) Műegyetem II
B) ”33” FC
C) III.ker.
D) Bp. SC

A helyes válasz: C)

Történetének második mérkőzésén, 1900. március 31-én a Soroksári úton, FTC – III.ker 4:1.

66. Melyik magyar pálya volt eredetileg és szabályzatilag kijelölve az Ezüstlabda mérkőzések megrendezésére?
A) Millenáris
B) Margitsziget
C) Népsziget
D) Soroksári út

A helyes válasz: B)

Egyebek mellett olvasható a Fradi dicső múltja sorozat 3.részében.

67. Melyik csapat ellen játszott először az FTC országosnak nevezett bajnoki döntőt?
A) DVTK
B) Szombathely
C) Kassai AC
D) Bocskai

A helyes válasz: C)

1909. október 3. Millenáris: FTC – Kassai AC 11:0. Ebben az évben hívta ki először a legjobb vidéki csapat a központi (budapesti) bajnokot, utána sokáig semmi, ami az eredmény alapján nem meglepő.

68. Páling Zsolt, Kriston Attila, Szőke István, Pinte Attila. Közlünk négy számot is, melyik az, amelyik minden névhez rendelhető?
A) 2
B) 3
C) 5
D) 7

A helyes válasz: D)

A felsoroltak mindannyian játszottak a Fradiban 7-es mezszámmal.

69. Melyik csapat ellen játszotta az FTC az átépítés előtti legutolsó mérkőzését a régi (fatribünös) Üllői úti pályán?
A) DVTK
B) Pécsi Dózsa
C) Petrolul Ploesti
D) Kremser AC

A helyes válasz: D)

1964. június 20. Üllői út: FTC – Kremser AC 6:0.

70. Játszott-e Farkas János (Vasas) valaha is mérkőzést az Üllői úton az FTC színeiben?
A) Nem, soha
B) Igen, a Vasasba igazolása előtt
C) Igen, tétmérkőzésen a VVK-ért
D) Igen, barátságos, felkészülési jellegű találkozón

A helyes válasz: C)

1963. március 27. Üllői út: FTC – Petrolul Ploesti 2:0. VVK mérkőzés. Albert, Rákosi, Orosz, Varga és Rátkai sérülése miatt a kölcsönjátékos szereplésére is lehetőséget adó szabályzat következtében játszott Farkas János ezen a kupamérkőzésen a Fradiban. A kuriózumszámba menő összeállítás így nézett ki: Aczél – Novák, Mátrai, Dalnoki – Vilezsál, Kocsis – Kökény, Fenyvesi II, Friedmanszky, Farkas, Fenyvesi.

—————————————————————–
A 7.fordulóban

10, azaz maximális pontszámot ért el, darryl és Limpi,

9 pontos: bockor, franz56, Klaudia és Szlif,

8 pontos: Pilu,

6 pontos: Cseko, fradistamvh, sulyokb,

5 pontos: fradista001,

4 pontos: Balu és ThomasFTC

——————————————————————-
Az összesített verseny állása a 7.forduló után:

1. helyen áll 68 ponttal: darryl

2. helyen áll 67 ponttal: Limpi

3. helyen áll holtversenyben 63 ponttal: Klaudia és Szlif

5. helyen áll 59 ponttal: bockor

6. helyen áll 57 ponttal: Pilu

7. helyen áll 53 ponttal: franz56

8. helyen áll 45 ponttal: fradistamvh

9. helyen áll 40 ponttal: Balu

10. helyen áll 39 ponttal: ThomasFTC

11. helyen áll holtversenyben 34 ponttal: Cseko és sulyokb

13. helyen áll 30 ponttal: Bpeti81

14. helyen áll 19 ponttal: fradista001

Megjegyzés: akik már legalább 2 fordulót kihagytak, azokat nem rangsoroltuk. A pontjaik nem vesznek el, ha újra játékra jelentkeznének, a régi pontjaikat az újakhoz hozzáadjuk.

Hozzászólhat, vagy visszanézhet a saját oldaláról.

HOZZÁSZÓLÁS






Legutóbbi hozzászólások

Az FTC Baráti Kör honlapja

  • Felelős szerkesztő: Simon Sándor
  • A honlapon megjelent tartalomban való közreműködésért és munkáért külön köszönetet mondunk
  • Szántay Balázsnak (tudósítások megemlékezésekről, összejövetelekről, fotók)
  • Simon Józsefnek (statisztikák)
  • Dluhopolszky Lászlónak (karikatúra, humor)
  • Harsányi Györgynek (fotók)
  • Email: ftc.barati.kor@gmail.com
  • Köszönjük, hogy megtisztelt a figyelmével! Várjuk észrevételeit, javaslatait!

  • Legutóbbi hozzászólások

    Szőke Istvánt köszöntjük 62. születésnapján

    Bejegyzés ideje: 2009. február 12.
    Szerző: Simon Sándor

    A KEK-döntős csapat ünneplése

    Bejegyzés ideje: 2015. augusztus 28.
    Szerző: SzB

    Mai ellenfelünk: NK Hrvatski Dragovoljac

    Bejegyzés ideje: 2011. február 2.
    Szerző: Simon Sándor

    Csak így tovább!

    Bejegyzés ideje: 2011. február 6.
    Szerző: Simon Sándor

    Az öltözőben jártunk…

    Bejegyzés ideje: 2014. január 30.
    Szerző: SzB