2017. április 30. vasárnap

Nyereményjáték, a 8.forduló eredményei és a pillanatnyi állás

Szerző: Simon Sándor Bejegyzés ideje: 2009. március 8.

A játék nyolcadik fordulójában összesen 11 megfejtés érkezett, 1 telitalálattal. Az élen a helyzet a helyezésekben nem, csak a pontkülönbségeket tekintve változott.

A 8.forduló helyes válaszai az alábbiak:

71. Az alább felsorolt játékosok mind a klub alapításának évében születtek. Közülük ki az, akinek születésnapja a legközelebb van az FTC „születésnapjához”?
A) Amsel Ignác
B) Wiener Jenő
C) Takács I Géza
D) Obitz Gábor

A helyes válasz: C)

Amsel Ignác: 1899.január 17., Wiener Jenő: 1899.március 3., Takács I Géza: 1899.május 2., Obitz Gábor: 1899.január 16. FTC: 1899.május 3. Takács I Géza egy nappal a Fradi alakulása előtt született.

72. Ki volt az a ferencvárosi játékos, aki először játszott külföldön az FTC-ből?
A) Amsel Ignác
B) Nemes Sándor
C) Héger Ferenc
D) Kiss Béla

A helyes válasz: D)

Kiss Bélát 1917-ben katonai tanfolyamra Bécsbe rendelték, a Fradi megengedte neki, hogy ott a Wiener AC csapatában szerepeljen, ily módon ő lett az első ilyen játékosunk. Amsel Ignác 1925-ben került Veronába, Nemes Sándor 1919-ben a Hakoah Wien-be, Héger Ferenc pedig 1920-ban az Alab Roma-ba.

73. Ki volt az FTC első külföldről igazolt labdarúgója?
A) Schaschek Ödön
B) Schlosser Imre
C) Balassa Béla
D) Gansl Izidor

A helyes válasz: A)

Schaschek Ödön magyar játékos volt, 1906 őszén még a BTC-ben játszott, a magyar válogatottba is bekerült. A BTC-től a prágai Cechia csapatához került, onnan igazolta le a Fradi 1907-ben. Csapatunkban nem sokat, mindössze 4 bajnoki és 1 nemzetközi meccset játszott. Schlosser Imre, miután az MTK után külföldön, a Wiener AC színeiben játszott, onnan tért haza a profi Ferencvárosba 1926-ban. Balassa Béla 1921-ben Kemál néven még a török Galata játékosa volt, aki magyarként mint hajóstiszt került ki Konstantinápolyba, hazatérése után újra az FTC-be lépett be, amelynek elutazása előtt is tagja volt. Gansl Izidor 1918-ban Bécsből, a WAF csapatából került a Fradiba, mint utóbb kiderült szabályellenesen.

74. Fekete Leó, Pákay Ágost, Barna Sándor, Horváth Ödön, mindannyian pályára léptek a Fradiban bajnoki mérkőzésen, de melyik csapatrészben?
A) kapusok
B) hátvédek
C) fedezetek (középpályások)
D) csatárok

A helyes válasz: D)

Fekete Leó (1901-02), Pákay Ágost (1903-12), Barna Sándor (1933-34), Horváth Ödön (1947-52) a zárójelben közölt időszakokban szerepelt csapatunkban csatárként. Fekete jobbösszekötő volt, aki szükségből előfordult fedezetként is, Pákay és Barna balszélső, míg Horváth jobböszekötő volt.

75. Hol, melyik – jelenleg is Magyarországhoz tartozó – városban játszotta az FTC első vidéken lejátszott mérkőzését?
A) Győr
B) Sopron
C) Kaposvár
D) Debrecen

A helyes válasz: C)

Győr: 1910.július 3. Győri ETO – FTC 1:5, Sopron: 1951.augusztus 5. Soproni Lokomotiv – Kinizsi 1:1, Kaposvár: 1904.június 28. Kaposvár – FTC 1:13, Debrecen: 1906. július 22. Debreceni TE – FTC 0:4.

76. Melyik csapat ellen nem állt ki az FTC a Magyar Kupa döntőjében, így az játék nélkül nyerte el a kupát?
A) BAK
B) MTK
C) UTE
D) BTC

A helyes válasz: B)

Az 1911-12-es szezonban történt meg az eset, amiről egyebek mellett írtunk a Fradi dicső kupamúltja sorozat 1.részében.

77. Milyen eredményt ért el az FTC a pontosan 100 évvel ezelőtt (március 7.) megrendezett bajnoki mérkőzésen?
A) 1 : 0
B) 0 : 1
C) 1 : 1
D) 2 : 1

A helyes válasz: A)

1909. március 7. Millenáris: FTC – MTK 1:0.

78. Albert Flórián, Juhász István, Lipcsei Péter, Kohut Vilmos. Közlünk négy számot is, melyik az, amelyik minden névhez rendelhető?
A) 9
B) 11
C) 6
D) 4

A helyes válasz: D)

A felsoroltak mindannyian játszottak 4-szeres bajnokok a Fradi csapatával.

79. Ki volt az a fiatal játékos, akit edzések után Dalnoki Jenő rendszeresen hazavitt a kocsijával?
A) Varga Zoltán
B) Rátkai László
C) Ebedli Zoltán
D) Bánki József

A helyes válasz: B)

Amint arról éppen az érintett számolt be a vele folytatott, a születésnapja alkalmából megjelent beszélgetésben.

80. Melyik játékos járt az Újpesti Dózsa ifista labdarúgójaként rendszeresen az Üllői útra szurkolni a Fradi sikereiért?
A) Nyilas Elek
B) Hajdu Attila
C) Balogh Gábor
D) Nagy Zsolt

A helyes válasz: A)

Amint arról éppen az érintett számolt be a vele folytatott és megjelent beszélgetésben. A többiek nem is voltak az Újpesti Dózsa labdarúgói.

—————————————————————–
A 8.fordulóban

10, azaz maximális pontszámot ért el, darryl,

9 pontos: Pilu,

8 pontos: franz56, Klaudia és Szlif

6 pontos: Limpi,

5 pontos: bockor, fradista001, fradistamvh, és ThomasFTC,

1 pontos: Balu.

——————————————————————-
Az összesített verseny állása a 8.forduló után:

1. helyen áll 78 ponttal: darryl

2. helyen áll 73 ponttal: Limpi

3. helyen áll holtversenyben 71 ponttal: Klaudia és Szlif

5. helyen áll 66 ponttal: Pilu

6. helyen áll 64 ponttal: bockor

7. helyen áll 61 ponttal: franz56

8. helyen áll 50 ponttal: fradistamvh

9. helyen áll 44 ponttal: ThomasFTC

10. helyen áll 41 ponttal: Balu

11. helyen áll 24 ponttal: fradista001

Megjegyzés: akik már legalább 2 fordulót kihagytak, azokat nem rangsoroltuk. A pontjaik nem vesznek el, ha újra játékra jelentkeznének, a régi pontjaikat az újakhoz hozzáadjuk.

Hozzászólhat, vagy visszanézhet a saját oldaláról.

HOZZÁSZÓLÁS






Legutóbbi hozzászólások

Az FTC Baráti Kör honlapja

    Felelős szerkesztő: Simon Sándor
        A honlapon megjelent tartalomban való közreműködésért és munkáért külön köszönetet mondunk
          Simon Józsefnek (ellenfeleink jelene, mérkőzések utáni publicisztika)
            Szántay Balázsnak (tudósítások megemlékezésekről, összejövetelekről, fotók)
              Zsiga Lászlónak (statisztika, történelem, események, eredmények)
                Dluhopolszky Lászlónak (karikatúra, humor)
                  Harsányi Györgynek (fotók)
                    Email: ftc.barati.kor@gmail.com
                      Köszönjük, hogy megtisztelt a figyelmével! Várjuk észrevételeit, javaslatait!

                      Legutóbbi hozzászólások

                      Meghívó emléktábla avatására

                      Bejegyzés ideje: 2017. április 21.
                      Szerző: Admin

                      Statisztikák

                      Bejegyzés ideje: 2015. augusztus 7.
                      Szerző: Simon József

                      Bemutatjuk szombati ellenfelünket: KTE-Ereco

                      Bejegyzés ideje: 2010. augusztus 5.
                      Szerző: Simon Sándor

                      Beszélgetés Anthony Eldinggel

                      Bejegyzés ideje: 2010. március 5.
                      Szerző: tibu1

                      Pápán játszik a Fradi, bemutatjuk ellenfelünket

                      Bejegyzés ideje: 2009. november 7.
                      Szerző: Simon Sándor

                      Eredmények: 2010.09.27–10.03.

                      Bejegyzés ideje: 2010. október 6.
                      Szerző: Simon Sándor

                      Eseménynaptár: 11.01 – 11.07.

                      Bejegyzés ideje: 2010. november 1.
                      Szerző: Simon Sándor