2017. április 24. hétfő

Nyereményjáték, a 9.forduló eredményei és az utolsó forduló előtti állás

Szerző: Simon Sándor Bejegyzés ideje: 2009. március 9.

A játék kilencedik fordulójában 9 megfejtés érkezett, összesen 5 telitalálattal. Úgy tűnik, vagy a kérdések lettek könnyebbek, vagy a mezőny egyre inkább ráérez a versenyre. Gratulálunk a telitalálatosoknak!

A 9.forduló helyes válaszai az alábbiak:

81. Melyik csapat ellen játszotta a professzionalizmus bevezetése előtt az utolsó mérkőzését a még egységesen amatőr FTC?
A) MVSC
B) Bremer SV
C) Pozsony válogatott
D) Rapid

A helyes válasz: C)

1926. június 29. Pozsony: FTC – Pozsony válogatott 2:0.

82. És melyik csapat ellen játszotta a professzionalizmus bevezetése után első profi mérkőzését a Ferencváros FC?
A) Újpest
B) Hungária
C) Budai 33
D) Nemzeti

A helyes válasz: C)

1926. augusztus 29. Hungária krt. Ferencváros – Budai 33 6:2.

83. És még egy melyik csapat elleni kérdés. Melyik csapat ellen játszott a név- és színelvétel után elsőként újra zöld-fehérben és FTC néven csapatunk?
A) Szarajevó válogatott
B) FC Szarajevó
C) Vojvodina
D) Radnicski

A helyes válasz: C)

1956. december 17. Újvidék: FTC – Vojvodina 3:1.

84. Ki volt az a játékosunk, aki egy bajnoki mérkőzésen 8 gólt rúgott?
A) dr. Sárosi György
B) Schlosser Imre
C) Deák Ferenc
D) Albert Flórián

A helyes válasz: B)

1912. június 9. Üllői út: FTC – III. kerület 11:3.

85. Melyik alább felsorolt játékosunk lövését jellemezték a nevéhez illesztett bomba szóval?
A) Varga Zoltán
B) Kohut Vilmos
C) Novák Dezső
D) Szőke István

A helyes válasz: B)

A Kohut-bombák örökre emlékezetesek, honlapunk is megemlékezett ezekről a Kohut Vilmos halálának évfordulóján (február 18.) írtakban.

86. A felsoroltak közül melyik budapesti stadionban nem játszott az FTC NB II-es bajnoki mérkőzést?
A) Hidegkuti Stadion (MTK)
B) Puskás Ferenc Stadion
C) Illovszky Stadion (Vasas)
D) Budai II László Stadion (REAC)

A helyes válasz: A)

Puskás Stadion: 2006.09.03. Vecsés – FTC 0:3, Illovszky Stadion: 2008.09.01. BKV Előre – FTC 0:2, Budai II Stadion: 2008.03.16. Vecsés – FTC 1:2.
87. Ki lőtte az FTC mindezidáig utolsó NB I-es gólját?
A) Lipcsei Péter
B) Laczkó Zsolt
C) Aleksandar Bajevski
D) Tímár Krisztián

A helyes válasz: C)

2006.június 2. Sopron: Sopron – FTC 1:1.

88. A felsoroltaknak egy kivétellel mindannyiuknak van a Fradival bajnoki arany-, ezüst- és bronzérme is. Ki az a kivétel?
A) Albert Flórián
B) Lipcsei Péter
C) ifj. Albert Flórián
D) Lisztes Krisztián

A helyes válasz: D)

Lisztes Krisztiánnak van arany- (1994-95, 1995-96) és bronzérme (1996-97), az ezüstérem hiányzik a gyűjteményéből.

89. Melyik szezonban produkálta az FTC a következő „nem mindennapi sorozatot” egyazon címért: 11 mérkőzés, 11 győzelem, 63:1-es gólarány?
A) 1909 tavasza
B) 1910 tavasza
C) 1911 tavasza
D) 1914 ősze

A helyes válasz: D)

1914.09.21-től 12.08-ig az Auguszta-serlegért folytatott sorozatban érte el az FTC ezt az eredménysort.

90. Felsorolunk négy családnevet, amelyeken játékosaink egy családból többen is szerepeltek, sőt bajnokok is lettek a Fradival? Az egyik azonban a rokoni kapcsolat okán nem illik a képbe. Melyik?
A) Sárosi
B) Hajdú
C) Fenyvesi
D) Takács

A helyes válasz: B)

Hajdú József és Attila, apa és fia, a többiek Sárosi György és Béla, Fenyvesi Máté és József illetve Takács Géza és József testvérek.

———————————————————————————————–
A 9.fordulóban:

10, azaz maximális pontszámot ért el bockor, darryl, Klaudia, Limpi és Szlif,

9 pontos: franz56,

8 pontos: fradistamvh és Pilu,

6 pontos: ThomasFTC.

———————————————————————————————
Az összesített verseny állása a 9.forduló után, egyben az utolsó forduló előtt:

1. helyen áll 88 ponttal: darryl,

2. helyen áll 83 ponttal: Limpi,

3. helyen áll holtversenyben 81 ponttal: Klaudia és Szlif,

5. helyen áll holtversenyben 74 ponttal: bockor és Pilu,

7. helyen áll 70 ponttal: franz56,

8. helyen áll 58 ponttal: fradistamvh,

9. helyen áll 50 ponttal: ThomasFTC,

10. helyen áll 41 ponttal: Balu,

11. helyen áll 24 ponttal: fradista001.

Megjegyzés: akik már legalább 2 fordulót kihagytak, azokat nem rangsoroltuk. A pontjaik nem vesznek el, ha újra játékra jelentkeznének, a régi pontjaikat az újakhoz hozzáadjuk.

Hozzászólhat, vagy visszanézhet a saját oldaláról.

HOZZÁSZÓLÁS






Legutóbbi hozzászólások

Az FTC Baráti Kör honlapja

    Felelős szerkesztő: Simon Sándor
        A honlapon megjelent tartalomban való közreműködésért és munkáért külön köszönetet mondunk
          Simon Józsefnek (ellenfeleink jelene, mérkőzések utáni publicisztika)
            Szántay Balázsnak (tudósítások megemlékezésekről, összejövetelekről, fotók)
              Zsiga Lászlónak (statisztika, történelem, események, eredmények)
                Dluhopolszky Lászlónak (karikatúra, humor)
                  Harsányi Györgynek (fotók)
                    Email: ftc.barati.kor@gmail.com
                      Köszönjük, hogy megtisztelt a figyelmével! Várjuk észrevételeit, javaslatait!

                      Legutóbbi hozzászólások

                      Meghívó emléktábla avatására

                      Bejegyzés ideje: 2017. április 21.
                      Szerző: Admin

                      Statisztikák

                      Bejegyzés ideje: 2015. augusztus 7.
                      Szerző: Simon József

                      Videoton – Ferencváros: Az elmúlt 30 évben

                      Bejegyzés ideje: 2010. augusztus 19.
                      Szerző: Limpi

                      Kedvenceink voltak: beszélgetés Varga Zoltánnal

                      Bejegyzés ideje: 2009. február 27.
                      Szerző: Simon Sándor

                      Szurkolók a múltból: Kőszegi Zoltán, a tanár

                      Bejegyzés ideje: 2010. február 10.
                      Szerző: tibu1

                      Pethő Zoltán 90 éves

                      Bejegyzés ideje: 2016. november 16.
                      Szerző: SzB

                      Az FTC Baráti Kör elnökségének határozata a Rudas-rendről

                      Bejegyzés ideje: 2016. március 31.
                      Szerző: Admin