2024. április 23. kedd

Egyérintő

Szerző: tibu1 Bejegyzés ideje: 2009. november 27.

vizilabda_jpgMúltunk a cáfolhatatlan sikerek mellett attól volt igazán fényes, hogy fantasztikus emberek közössége alkotta a Fradi nagy családját. Ez nem csak a labdarúgásunkra, hanem egyéb sportágainkra is igaz.

A Ferencvárosi múlt, olyan színes egyéniségekkel volt tele, mint például az író Karinthy Ferenc. Serdülő korában ugrott a mély vízbe, s ha már ott volt, játékos kedvű ember lévén, még labdát is dobott. Nem nehéz tehát kitalálni, Karinthy a Ferencvárosban vízilabdázott, majd 1960-1970 között, az FTC szakoszályi elnöke volt.

Gyarmati Dezsőt úgy gondolom, szintén nem kell különösebben bemutatnom, hiszen aki kicsit is jártas a magyar sportéletben, azonnal sorolja életének főbb pontjait. Gyarmati Dezső és Karinthy Ferenc, rövid történetét olvashatjuk az alábbiakban.

A múlt egy apró szilánkja csupán ez a vidám történet, de úgy gondolom mégis elgondolkodtató. Múltunkban csapatunk mellé álltak kulturális nagyjaink. Ma is ezt a vonalat kell követnünk, mert az Erkölcs, Erő és Egyetértés, túlnő a sport szeretetén.

Karinthy_Gyarmati

Istenes Tibor

A végére ugorhat és hozzászólhat.

1 Hozzászólás

  1. Freka írta:

    Remek anyag, orulok, hogy felfedeztem, igaz tortenet,persze a ‘peterdis’ sztoryfuzessel. Apropos …nincs valakinek atado Karpati Gyuri – konyve ? Gavallerosan inteznem a dolgot …

    Hozzászólás ideje: 2009. december 14. 09:31

HOZZÁSZÓLÁS