2024. március 28. csütörtök

Köszönjük Fradi!!!!! Hajrá Fradi!!!!! Válaszok Délvidékről

Szerző: Simon Sándor Bejegyzés ideje: 2010. január 20.

Új levelet kaptunk, amelyet a korábbihoz hasonlóan közzéteszünk.

Az első levél, amelynek eredetije hozzászólásként olvasható az ajándékozást megemlítő cikk alatt:

Tisztelt FTC Labdarúgó Zrt., Tisztelt FTC Baráti Kör!

Jelentkezek néhány sorral a délvidéki Temerinből, az öt bebörtönözött fiú szülővárosából. E levéllel szeretnénk megköszönni a rendkívüli nagy Meglepetést kiváltó, a fiainknak ajándékba küldött Fradi mezeket és a Fradi naptárokat.

Köszönjük Fradi!!!!! Hajrá Fradi!!!!! Boldog Új Évet és sok Győzelmet Fradi!!!!!

Köszönjük hogy ránk gondoltak! Igen, ez is a nemes honfitársi szeretetre vall, a Magyar testvéri megértésre. A határokon túl látjuk és érezzük, hogy nem vagyunk egyedül, és ez ad erőt számunkra a nehézségek legyőzésére, 5 és fél év elteltével is Szerbia börtöneiben.

A kegyelmi kérvény válaszra vár már 11 hónapja. A fiatal évek múlnak, amik nem pótolhatók, mindez egy túl szigorú elrettentő, igazságtalan ítéletért.

Nagy meglepetésünkre, nekünk, mint szülőknek, képviselőknek december 19-én Mészáros József és a Mezőhegyesi tábor vezetőségéből Lilla hozta el a mezeket és a naptárokat Temerinbe.
Az öt börtönben levő fiúnak a karácsonyi és az újévi ünnepek táján továbbitották a szülők és képviselőik a látogatáskor. Nagy volt a meglepetés! A szemekben könny fakadt !

” A Mi Fradink! Gondoltak ránk! A világszerte ismert Fradi focisták! Bár csak egy kézszoritással tudnám megköszönni!

Adjon az Isten nekik sok Győzelmet! És sok Erőt és Egészséget ! “

mondta a fiam a látogatón.

A szabadulás reménye lángját éltetik az ilyen meglepetések, lélekben felemelõ, ők is reménykednek ott a börtönben, és mi itthon küzdünk erőre kapunk a szabadulásuk reményében. Szavakkal ez az érzés nem leírható.

Tájékoztatásul mellékelem az érdekelteknek a “Temerini fiúk hatvanegy év jogerősen”, M.Szabó Imre dokumentumfilmjének az internetes elérhetőségét és az esetrõl készült tájékoztató honlap elérhetőségét..

http://www.mszaboimre.hu/
http://www.humanrightscenter.net/borton/

Ûdvözlettel és Köszönettel !

Az öt Temerini fiú a Szávaszentdemeteri (Sremska Mitrovica) börtönből !

És szülei hozzátartozói, képviselői nevében Temerinből!

Tisztelettel Horváth Tibor

” A napokban kaptam meg Mészáros József segélyezőnktől a Sankó Bt. vezetőjétől a Fradi honlap oldalának az elérhetőségét, amit e módon is szeretnénk neki megköszönni, és közbenjárását az öt Fradi mezért és az öt Fradi naptárért, és a sok minden jótékonysági tettéért, amit tesz a fiaink érdekében !”

Köszönjük József !

A második levél, ami január 20-án érkezett email címünkre, ezt “fésületlenül” tesszük közzé:

2009.XI.voltunk Pesten es nem birtunk Fradi mezt venni mert be volt zarva az uzlet a stadionnal es sajnos meznelkul ertunk vissza Delvidekre Temerinbe. Azt hittem hogy fiam kerese nem lessz teljesitve ugyanis tevedtunk mindha keresunket meghalotta volna valaki es teljesitette azt. Decemberben megjelent Sanko Bt vezetoje Meszaros Jozsef (akinek a nevehez anyi jo kotodik) es hozta a Fradi mezeket naptarokat a tobbi ajandekkal eggyut amit az 5 elitelt Temerini fiuknak hozott akik 61 evet kaptak Magyarsagukert.

Egy drog diller megvereseert aki a Magyar anyankat szidalmazta es molesztalta a kiskoru es nagykoru Magyar lanyokat gatyara vetkozve.
Ez Magyar veresek idejen tortent. Az itelet a Delvideki Magyarsagnak szol. Mi az itelet ellen most is harcolunk ahogy birunk es tudunk nem adjuk fel meg Magyar ver fojik ereinkben, meg Magyar szivunk dobog meg Magyar lenkunk el benunk.

A meznek nagyon sok erteke van bent a bortonben. Ugyanis majd mindenkinek van ben szerb futbal klubos meze es a fiamat szurkaltak hogy kiaz o Magyar csapata szerbiaba. Ezert kerte a Fradis mezt hogy megmutassa igen is van Magyar focicsapata es nem is akarmilyen.
Mezt megkapta es szabad idelyeben abba jarkal es erzi hogy van kihez tartoznia es egy nemzetnek szellemileg nincs hatara. A mez ezt bizonyitja rajta hogy bent is Magyar.

Ezert a tobbi fiu is halas hogy birjak hordani a Magyarsagukat amivel kivannak emelve a tobbi szobatarsuktol. Az iteleten kivul, zenen kivul mas Magyar szimbolumuk nem volt eddig. Ezert er szamukra kincset.

Koszonjuk tisztelt FTC labdarugoZRT
Koszonjuk FTC barati kor

Koszonjuk hogy hejzetunkon segitettek es nem feletkeztek meg a Delvideki fiukrol .

Sok sikert kivanunk 2010 es evben sok gyozelmet sok sok golt jatekosok epsegit majd sikert a gyoztesek ligajaba.

Tisztelettel; Marias szulok

Kuldom a 2 fiu koszono levelet.

Szeretnem megkoszonni azt hogy kuldtetek egy kis ajandekot. Az nektek lehet hogy kis dolog de nekem itt bent tan a legnagyobb, mivel a bortonben 99% a felveszi a kedvenc csapatuk mezet es eltetik oket, hat mostmar talan ertitek miert jelent ijen nagyot a tortenetekbol csak a sport ujsagokbol hallotam de hat remelem hogy a kovetkezo idenybe Europa szinpadon is szerepelni fogtok minel elobb.

Es SEREGGEL tertek vissza es megmutassatok hogy a FRADI MEG MINDIG EL ES GYOZ!!!

HAJRA ZOLD SASOK !!!
Forever F.T.C.

A bebortonzott ; Marias Istvan
A bebortonzott ; Uracs Jzsef
Mitrovicai Fegyhazbol

A végére ugorhat és hozzászólhat.

2 hozzászólás

  1. Pilu írta:

    Megható,szívszorító sorok.
    Kívánom Nekik,hogy mihamarabb személyesen is ott tudjanak szurkolni a Fradi pálya lelátóin azokba a mezekbe amelyeket kaptak.

    Hozzászólás ideje: 2010. január 11. 19:38

  2. szika írta:

    Hát ezek a sorok után nehéz megszólalni,de csak annyit,hogy fíúk kitartás…veletek vagyunk…

    Hozzászólás ideje: 2010. január 11. 21:33

HOZZÁSZÓLÁS