2024. március 29. péntek

Együtt a Fradiért! Az FTC Baráti Kör felhívása

Szerző: Simon Sándor Bejegyzés ideje: 2010. február 22.

Egyszer minden böjti időszak befejeződik. Így van ez a futballban is, a héten újra felharsan a játékvezetők sípja, hosszú szünet után folytatódik a bajnokság. Minden szurkoló, különösen, ha a Fradinak szurkol, várja ezt a pillanatot. Így van ez már 109 esztendeje minden évben.

Ilyenkor egy kicsit mindig újjászületünk, szívünk megtelik reménnyel, hajlamosak vagyunk feledni a múlt megpróbáltatásait, hiszünk abban, hogy az új szezon a Fradi sikereitől lesz hangos, újra megtelhet a stadionunk. Most is megtelhet? Sajnos, van értelme külön is megkérdezni.

Kérdezhetjük az MLSZ-től, amely szervezet a Diósgyőr elleni mérkőzést követően súlyos szankciókat alkalmazott klubunk ellen, egyebek mellett három nézők nélküli meccset, amelyből eddig kettőt töltöttünk le. Akkor mi is felszólítottuk a vezetést, tegyen határozott lépéseket a hasonló rendbontások megelőzésére, adjon garanciát azoknak a szurkolóknak, akik a mérkőzésekre nevükhöz méltón szurkolni járnak, távolítsa el azokat, akik miatt ezt nem tudják megtenni. A vezetés lépett, kamerákat szereltetett fel, és regisztrációhoz kötötte a mérkőzések látogatását. Hisszük és tudjuk, hogy azoknak, akik a Fradinak, a Fradiért szurkolnak ezen intézkedések következtében nincs félnivalójuk. Ők eddig is vállalták az arcukat, eddig is adták a nevüket. Azt is hisszük és tudjuk, hogy ők vannak túlnyomó többségben, ők jönnek és szurkolnak a regisztráció mellett is. Kérdezzük az MLSZ vezetését, hogy ezek az intézkedések jelentenek e számukra valamit, mutatják-e, hogy valami igenis elmozdult a rend fenntartásának irányába? Ha igen, akkor a futball és a szurkolók iránti tiszteletből megtehetnék, és kérjük, tegyék is meg azt a gesztust, hogy a büntetés hátralevő részét felfüggesztik, mint ahogy megtették ezt korábban más csapat kérésére is, holott ott nem vezettek be ilyen intézkedéseket.

És kérdezzük a szurkolóktól is, akiknek egy része a nevével ellentétben most nem akar szurkolni. Kérjük, ne tegyék! A Fradi azért Fradi, mert fennállásának több, mint száz esztendeje alatt egy hatalmas családdá tudott válni. A vezetők semmit sem érnek a játékosok, a játékosok semmit sem érnek a szurkolók, de a szurkolók sem érnek semmit a csapat nélkül. Így együtt alkotjuk a Ferencváros nagy családját, így együtt, mindannyian! Így együtt kell tennünk a Fradiért, mert ezek ereje az együttes cselekvés hatására megsokszorozódik. A vezető biztosítja a feltételeket, a játékos játszik, a néző szurkol, mindegyikük a legjobb tudása szerint, felcserélni a szerepeket nem érdemes és nem szabad. Hívunk tehát mindenkit, jöjjön és adja meg a mai játékosoknak is a szezon kezdetén a bizalmat. Jöjjön és csak a csapattal, a szurkolással foglalkozzon. Ez a hosszútávú garanciája annak, hogy a Fradi vezetésének ne a biztonsági kérdésekkel kelljen foglalkoznia, mert ebben az esetben ilyen irányú szolgálatra nem lenne szükség. Újra hozhatják a férjek a feleségeiket, az apák a gyermekeiket, a nagyapák az unokáikat, hogy mindenki átélhesse azt az egyedülálló érzést, mit jelent a Fradi család tagjának lenni.

Teljen meg újra a stadionunk, legyen újra Erkölcs, Erő és Egyetértés!

Budapest, 2010. február 22.

Rudas Ferenc (elnök), Dr. Springer Miklós (alelnök), Hélisz József (főtitkár)

A végére ugorhat és hozzászólhat.

3 hozzászólás

  1. Franto írta:

    Szóljon hangosan a Hajrá Fradi!

    Hozzászólás ideje: 2010. február 23. 17:59

  2. Arányi József írta:

    Ha valamikor, akkor most a FRADI NAGY CSALÁD szoros összefogására van szükség! Egyre elszántabb és gátlástalanabb a támadónk. Hogy kik ők és miért teszik amit tesznek?
    Miért üres a stadionunk? Miért bomlasztják családunkat? Minden kérdésre van válasz.
    A mi válaszunk pedig az lehet, hogy a Fradi nem csak az MLSZ eléggé visszataszító birodalmában évszázados érték, hanem pl. Ausztriában is!
    Személyes véleményem pedig az, hogy AKI MINKET NEM SZERET, AZ NY….. KI A ……
    ….. ! Furulya szóra!!!

    Hozzászólás ideje: 2010. február 25. 07:43

  3. ftc ireland írta:

    en voltam szamtalan fradimeccsen mig nem koltoztem ki irorszagba es tovabbra is jarok haza fradimeccsre mikor csak tehetem de meg soha nem fordult elo hogy felni vagy szegyenkezni kellett volna szurkoloink magatartasa miatt,ez csak egy nagy felhajtas,hiszen minden ,legalabb is majdnem minden stadionban vannak kisebb-nagyobb zavargasok,tul hevult szurkolok,csak sajnos a fradi “balhejait”szeretik felfujni!jo oldalat ha nezzuk ezzel is nyilvanvalo hogy a fradi magyarorszag elsoszamu es a legnagyobb klubja.nem sokat kell varni hogy ujra a palyan elert eredmenyek miatt harsongnak a fradirol szolo cikkek.kivalo ez az oldal,gratula a stabnak es tovabbi sok sikert,termeszetesen a stabnak es a fradinak.HAJRA FRADI!

    Hozzászólás ideje: 2010. február 26. 21:47

HOZZÁSZÓLÁS