2019. szeptember 23. hétfő

Gratulálunk a női kosarasoknak!

Szerző: Simon Sándor Bejegyzés ideje: 2010. május 11.

Gratulálunk, mégpedig őszinte szívvel. Az FTC Baráti Kör tagjait nagy örömmel tölti el, hogy egy évvel ezelőtt újjáalakult női kosárlabda csapatunk azonnal teljesítette az önmaga elé kitűzött célt, megnyerte a másodosztályú bajnokságot, feljutott az élvonalba.

Bevezetésként a fradikosar.hu tudósítása (és képe, amit a cikk elején kitettünk):

BAJNOK A FERENCVÁROS
2010.05.09.
Megnyerte a Női Nemzeti Amatőr Bajnokságot (NB I/B) a Fradi

Csapatunk már korán reggel útra kelt Sopronba, ahol is a bajnoki döntő második mérkőzése várt rájuk. A lányok ebéd után az egyetem felújított kollégiumában kaptak szállást, ahol rápihenhettek az esti mérkőzésre. Kadet csapatunk hangolta a közönséget, majdnem végig magabiztosan játszva jutottak be a korosztályos országos döntőbe Bajára!

Ezt követően jöhetett az est főmérkőzése a női NB I/B bajnoki döntője. A soproni lányokon már a melegítéskor látszott, hogy komolyan „felszívták” magukat a meccsre. Nem is csoda, öröm lehet ilyen lelkes és népes szurkolótábor előtt játszani.

Az első negyedben felváltva estek a kosarak a két csapat igazi döntő hangulatban, eksztázisban játszott. A kérdés a mi részünkről csak az volt, hogy mikor nyugszik meg a csapat, és rendezi a védekezését, mert onnantól kezdve nem lehet nagy baj. Ez a második negyed derekára sikerült, egy 21-6-os negyedet produkálva már igen komoly előnnyel vonulhattunk az öltözőbe. A harmadik negyedet szinte ugyanott folytatódott, ahol a szünet előtt abbamaradt, a lányok kidolgozott helyzetek végén precízen célozva újabb 13(!) pontot tettek rá a különbségre. Következhetett a záró negyed, amelynek közel harminc pontos előnnyel futottunk neki. Időközben gyakorlatilag a mi részünkről mindenki pályára lépett, sőt Nagy Bea egy majdnem „csarnokon” kívülről eldobott (és bedobott) hármassal sokkolta a hazaiakat. A negyedik negyedben tartottuk az eredményt, amely már elég volt ahhoz, hogy bajnokcsapatot ünnepelhessen a szép számú ferencvárosi publikum!

Így hát az alig egy éve újjáalakult ferencvárosi női kosárlabda csapat máris szerzett egy bajnoki címet, jövőre az első osztályban folytatjuk (nem biztos, hogy bajnoki címmel)!!!

Szerények vagyunk. Nem biztos, hogy bajnoki címmel!!! De azért szerződtünk egy olyan edzővel, aki egyedülálló dolgot vitt végbe a magyar kosárlabdában. Farkas Sándor magyar bajnoki címet nyert ugyanúgy férfi, mint női csapattal. Elismerték itt is, ott is. Farkas Sándor ősztől a Ferencváros női kosárlabda csapatának az edzője.

Ez a tény önmagában is reménykeltő.Az meg különösen, hogy a Fradi egyfajta hívószó még ma is. A Főnixként újjáéledő szakosztály vonzza magához az egykori játékosokat, akik felajánlják segítségüket. Bízzunk benne, hogy most minden jókor van jó helyen. Budapesten eddig nem volt mértékadó kosárlabda. Sem férfi, sem női. Hol alakuljon, ha nem a Fradiban? Ahol, ha eredmények vannak, a közönség fanatizmusa eleve garantált. Hiszen a palánk alá kifutó játékosok ugyanúgy az immár 111 éves címerrel ékesített zöld-fehér mezt veszik magukra, mint a futballisták. Lehet értük nem lelkesedni? Lehet egy sikeres Fradi csapatnak nem szurkolni? Persze, hogy költői a kérdés. Ilyen nincs! Csak a Fradi vonzereje van, amit a palánkok alatt játszó lányok, asszonyok is éreznek, mert érezniük kell. Érezték az NB I/B-ben és még jobban érezni fogják az NB I-ben.

Bízom benne, hogy a példájuk mágnes lesz. A közönség fanatizmusával megtámogatott játékuk eredményes lesz az élvonalban is, ami vonzani fogja a szponzorokat, ezáltal több jut a játékosoknak, még nagyobb erővel ostromolhatják a magasabb csúcsokat, miáltal a közönségük fanatizmusa is nő. És így tovább! Ez egy pozitív spirál, a Fradi egyik titka. A női kosárlabda csapat újból rátalált erre az útra. Hiszem, ez egy hosszú, sikerekkel gazdagon megtűzdelt út lesz, ami a Fradi nevét ebben a sportágban is még jobban öregbíti.

Talán egyszer valaki még egy férfi kosárcsapat elindításában is lát majd fantáziát? Mert ez a sportág nem véletlenül oly népszerű szerte a világon. Pénz is van benne. A Fradi erejével pedig sok mindent ki lehet aknázni.

Kívánom, hogy a női kosarasok minden befektetőnek és minden szurkolónak mutassanak példát. A Fradival a közönségvonzó csapatsportokban igenis számolni kell. A Fradi nélkül nincs magyar sportmozgalom.

Fradi volt, Fradi lesz! Ilyen egyszerű ez!

Simon Sándor

A végére ugorhat és hozzászólhat.

5 hozzászólás

 1. KBalu írta:

  Szia Sanyi,

  Csatlakozok én is, és gratulálok a csajoknak és a vezetésnek is. Nagyon tudnám támogatni, ha lenne egy erős férfi kosárcsapatunk. Vannak élő példák: Barcelona, Real Madrid. Utánpótlással és megfelelő anyagi háttérrel meg lehetne csinálni. Ugyanez igaz a férfi kézinél is. Az élő példa a Dunaferr: fiatalokkal, megfelelő bázissal és háttérrel lenne esélyük!

  Hozzászólás ideje: 2010. május 11. 08:59

 2. eagleeye írta:

  Nagyszerű eredmény, le a kalappal legfőképp a lányok előtt, de mindenkinek köszönet, aki támogatta, segítette, vezette őket!

  Hozzászólás ideje: 2010. május 11. 09:49

 3. Limpi írta:

  Gratulálok a lányoknak! Szurkolni fogok nekik! Farkas Sándor személyében nagyon jó edzőt igazoltunk! Ő garancia arra, hogy jó csapat fog épülni.
  Emlékszem anno mennyire szerettem az Újvári, Béres, Hagara, Kosjár, Károlyi, Seres-féle “Nagy-Fradit”.. Bajnokok is voltunk! Nagyon rossz érzés volt tudomásul venni a néhány évvel későbbi megszűnést. De titkon reménykedtem abban, hogy lesz a Fradi női kosárnak reneszánsza. És lám így lett! Hajrá Fradi kosár!

  Hozzászólás ideje: 2010. május 11. 12:02

 4. Roland írta:

  Gratulálok kiscsajok!Csak így tovább.HAJRÁ FRADI!

  Hozzászólás ideje: 2010. május 11. 18:42

 5. Balázska írta:

  Mindent bele lányoooook!!!!!!!!!!!!

  Hozzászólás ideje: 2010. május 11. 23:02

HOZZÁSZÓLÁS


Legutóbbi hozzászólások

Az FTC Baráti Kör honlapja

 • Felelős szerkesztő: Simon Sándor
 • A honlapon megjelent tartalomban való közreműködésért és munkáért külön köszönetet mondunk
 • Szántay Balázsnak (tudósítások megemlékezésekről, összejövetelekről, fotók)
 • Simon Józsefnek (statisztikák)
 • Dluhopolszky Lászlónak (karikatúra, humor)
 • Harsányi Györgynek (fotók)
 • Email: ftc.barati.kor@gmail.com
 • Köszönjük, hogy megtisztelt a figyelmével! Várjuk észrevételeit, javaslatait!

 • Legutóbbi hozzászólások

  Az FTC Baráti Kör szeptemberi összejövetele

  Bejegyzés ideje: 2019. szeptember 12.
  Szerző: Simon Sándor

  Gyászol a Fradi-család

  Bejegyzés ideje: 2019. augusztus 26.
  Szerző: SzB

  Kopeczky Lajos “majdnem” elfeledett emlékei 3. rész

  Bejegyzés ideje: 2019. július 28.
  Szerző: Simon Sándor

  Kopeczky Lajos “majdnem” elfeledett emlékei 2. rész

  Bejegyzés ideje: 2019. július 20.
  Szerző: Simon Sándor

  Kopeczky Lajos “majdnem” elfeledett emlékei 1. rész

  Bejegyzés ideje: 2019. július 17.
  Szerző: Simon Sándor

  Arcok a régmúltból: Tolnay Lajos

  Bejegyzés ideje: 2019. április 22.
  Szerző: Simon Sándor

  Arcok a régmúltból: Gráf József

  Bejegyzés ideje: 2019. február 17.
  Szerző: Simon Sándor

  Arcok a régmúltból: Gabrovitz Kornél

  Bejegyzés ideje: 2019. január 2.
  Szerző: Simon Sándor

  Arcok a régmúltból: Dr. Keönch (Köncs) Boldizsár

  Bejegyzés ideje: 2018. december 29.
  Szerző: Simon Sándor

  Arcok a régmúltból: Weisz István

  Bejegyzés ideje: 2018. december 27.
  Szerző: Simon Sándor

  A Ferencvárosi Torna Club elnökei és ügyvezető elnökei

  Bejegyzés ideje: 2018. december 16.
  Szerző: Simon Sándor

  Ott voltunk Dr. Páncsics Miklós síremlékének avatásán

  Bejegyzés ideje: 2010. február 5.
  Szerző: tibu1

  Téli számvetés 9. – az U19

  Bejegyzés ideje: 2012. január 4.
  Szerző: Simon Sándor

  Az előttünk álló hét Fradista évfordulói: 2009.11.30. – 12.06.

  Bejegyzés ideje: 2009. november 30.
  Szerző: Simon Sándor

  Arany percek baráti körben

  Bejegyzés ideje: 2016. április 1.
  Szerző: SzB

  Fradi szurkolók a múltból: Kibédi Ervin

  Bejegyzés ideje: 2009. július 5.
  Szerző: tibu1