2024. április 19. péntek

Meccs utáni értékelések

Szerző: tibu1 Bejegyzés ideje: 2010. május 16.

Szokásunkká vált, hogy ha már ott vagyunk, beszélgetünk. Győzets meccs után ez nem is olyan nehéz feladat. Nézzük, mit mondta a játékosok. A legtöbbjük a pályán volt, de olyan is akadt, aki a tévén nézte …

Lipcsei Péter

– Szeretnék gratulálni, hogy győztes mérkőzésen sikerült beállítanod, Sárosi György mérkőzés-csúcsát. Mit érzel most, hogy utolérted a legendát?

– Ez egy óriási, nagy dolog, hiszen mérkőzésszámban nagyon nagy játékosokat hagytam le. Több mérkőzést játszhattam, mint hatalmas ikonjaink, Flóri’bá, Rákosi Gyuszi’bá, Mátrai Sanyi’bá, de reggelig sorolhatnám az általam is nagyra becsült legendákat.

– Pár szót mondanál a mérkőzésről is?

– Az első félidőben, én már láttam, hogy ez egy egygólos mérkőzés lesz. Tisztán látszott, hogy az, aki az első gólt szerzi, meg is nyeri ezt a találkozót. Hála Istennek, mi rúgtuk ezt a gólt és megszereztük a győzelmet. A legfontosabb, hogy újabb három ponttal gyarapodtunk.

– Kedden pedig meg is döntheted a ma beállított rekordot.

– Igen, Craig meg is ígérte, hogy kedden kezdőként léphetek pályára. Ez egy hatalmas dolog az életemben, hogy pont a rekord megdöntésekor, az utolsó otthoni mérkőzésemen, hazai pályán játszhatok, ráadásul kezdőként. Nagyon várom már a keddi napot.

Megyeri Balázs

– Hogyan értékeled a mai mérkőzésünket?

– Úgy gondolom, végig a kezünkben tartottuk az irányítást és egy percig nem lehetett kérdéses, hogy innen győzelemmel fogunk távozni. Azt gondolom, hogy a játék alapján akár nagyobb arányú győzelmet is arathattunk volna.

– Saját játékodat miként értékelnéd annak tükrében, hogy volt egy nagy bravúrod is?

– Nem sok dolgom volt. Olyan nagyon bonyolult védést, úgy érzem, nem kellett bemutatnom. A Diósgyőr egy-két kontrával veszélyeztetett, de nem gondolom, hogy olyan nagyon nagy átütőerő lett volna bennük.

– Azt mondják egy kapusnak pont ilyenkor a legnehezebb, mikor nem melegedik bele egy mérkőzésbe és csak ritkán veszélyeztetik a kapuját.

– Valóban kapus szemszögből ez egy nehezebb mérkőzés volt. Egyetértek azzal amit mondtál, ilyenkor nehezebb bravúrokat bemutatni, ez száz százalékos koncentrációt igényel.

Balog Zoltán

– Egy ideig a pálya mellől nézted ezt a találkozót, aztán Dragóner Attila sajnálatos sérülése miatt be kellett állnod. Hogyan értékelnéd ezt a mai mérkőzést?

– Elég brusztolós meccs volt, de számítottunk rá, hogy nagyon nehéz lesz. Soha nem volt könnyű dolgunk itt Diósgyőrben. Ráadásul az idő is nehezítette mindkét csapat dolgát, hiszen így nem alakulhatott ki szép játék a csúszós rossz talajon. A végére fel is ázott rendesen a talaj, de szerencsére a helyzeteinkből egyet értékesíteni tudtunk. Balázs bravúrján kívül, nekik nem is nagyon voltak helyzeteik. Az első gólt megszereztük, utána pedig magabiztosan megtartottuk ezt az eredményt. Sajnos a góljaink számát növelni már nem tudtuk.
A cserémnél nem tudtam, mi történt. Csak azt láttuk, hogy a Dragi feltette a kezét. Nyílván pontos diagnózis csak ezután lesz, de sajnos lehet már sejteni, hogy az achillesével komolyabb sérülés történt. Nagyon sajnálom, én is és mielőbbi felépülést kívánok neki!

– Aztán pályára léptél és testközelből szerezhettél élményeket erről a meccsről. Nagyon nagy volt a végén a nyomás?

– Annyira nem volt vészes, hiszen én is a sérülés miatt lettem becserélve. Nem volt benne a Diósgyőr játékában, hogy nagy veszélyt tudnak kelteni a hátsó alakzatunkban.

Ferenczi István

– Hol nézted meg a találkozót?

– Reggel még a barátaimmal abban a tudatban voltunk, hogy közösen leutazunk a mérkőzésre, de ez sajnos meghiúsult. Így a televízión keresztül néztem meg a mérkőzést. Az előbb beszéltem a társaimmal és Dragival is tudtam váltani egy pár szót. Sajnálattal hallottam, hogy az achillese beszakadt. Ez egy fekete nap nekünk ebből a szempontból. A Bencével is beszéltem, nem szabadott volna semmit mondania, de ez már megtörtént.

– Televízión keresztül milyennek láttad ezt a mérkőzést?

– A Diósgyőr nagyon szívós volt és megnehezítette a dolgunkat. Azonban, ha a végjátékban kicsit pontosabbak lettünk volna, akkor nagyobb gólkülönbséggel is megnyerhettük volna ezt a meccset. Voltak helyzeteink, a védekezést azt Dragival együtt a védelem remekül lehozta most is, a Diósgyőrnek nem is voltak helyzetei. Talán csak egyszer jutottak el a kapunkig, amit Megyó egy szép védéssel hárított. A legfontosabb a begyűjtött három pont. Kedden hazai meccsünk van. Azt is jó lenne behúzni és akkor már a Honvédhoz is kellő önbizalommal érkezhetünk. Remélem sikerül mindkét meccset megnyerni, mert az nagyon parádés lenne, ha így zárnánk a szezont.

Kulcsár Dávid

– A mai mérkőzésen csereként pályára léptél. Teljesen felépültél a sérülésedből?

– Igen, kijelenthetem, hogy rendben van minden. Egy kicsit még érzem a helyét a sérülésnek, mert az sajnos nem egyik napról a másikra szívódik fel. Ilyenkor behegesedik a sérülés és most egyelőre, ebben a stádiumban van. A lényeg azonban az, hogy már tudtam játszani.

– Abban a szakaszában vagy a gyógyulásnak, hogy jól is esett a játék?

– Jól éreztem magamat a pályán, hiányzott már a játék. Remélem kedden, lehetőséget fogok kapni és a lábammal sem lesz semmi gond.

– A mérkőzés egyik felét a pálya mellől nézted, míg a másik felében már aktívan is részt vállaltál.

– Nem sziporkázó játékkal, de sikerült begyűjtenünk a három pontot. Ettől függetlenül nyerhettünk volna több góllal is, mert nekünk voltak helyzeteink, de a Diósgyőrieknek nem is nagyon emlékszem, hogy voltak-e helyzeteik. Megérdemelten nyertünk és hoztuk el a három pontot.

– Kedden akár már a kezdőben is vállalnád a játékot?

– Természetesen, ha addig nem lép fel semmi komplikáció a lábammal, akkor én szeretnék a kezdőben lenni. Abban az esetben, ha csak pados leszek, akkor is számítok rá, hogy csereként szóhoz jutok, de szeretnék kezdőként pályára lépni.

– Hogyan értékeled a mai teljesítményedet?

– Mikor engem becseréltek, akkor már a labdatartás volt az elsődleges célunk. Ebben tevőlegesen részt tudtam vállalni. Egyszer-kétszer sikerült elindulni előrefelé is, csak hát ez majd meccsről-meccsre fog alakulni, mert kihagytam három hetet. Ez nem egyik pillanatról a másikra jön rendbe, hiszen erőben sem vagyok még a topon. Ezen a héten kétszer tudtam csak együtt edzeni a csapattal, előtte pedig két és fél hetet a lábam gyógyulásával voltam elfoglalva. Ahhoz képest azonban örültem, mert élveztem a játékot.

Tóth Bence

– Először kezdjük talán a meccs értékelésével, aztán térjünk rá az ominózus kiállításodra.

– Igazából most másról nem is tudok beszélni, csak erről a kiállításról. Soha nem kaptam még egyből piros lapot. Halottam már pletykákat róla, hogy állítólag mit mondtam, de abból semmi nem igaz. A játékommal nem voltam elégedett mikor lecseréltek, amúgy is keserűség volt bennem, hiszen kaptam egy olyan ütést a második félidőben, hogy azóta is fáj a fejem és hányingerem van. Azt hittem, hogy kitört a fogam. Kíváncsi vagyok visszanézik-e az esetet.

– Ki is tört a fogad?

– Nem, de letört belőle egy darab. Nem láttam az ütést, csak azt észleltem, amikor kaptam. Utána emiatt volt bennem neheztelés, mert úgy gondoltam egy ilyen cselekedet után kiállítás jár. Ezért szitkozódtam magamban, de nem akartam senkit megsérteni. Sajnálom, ami történt.

Szorosan ide tartozik, ezért közzétesszük az alábbi hivatalos közleményt:

Az FTC Labdarúgó Zrt. hivatalos közleménye

Az FTC labdarúgó Zrt. közleményben tudatja, hogy a 2010. május 15-én lejátszott DVTK-Ferencváros bajnoki mérkőzés televíziós közvetítése során, a közvetítő televíziós csatorna egy belső kommunikációs félreértés miatt valótlanságot állított Tóth Bence kiállítására vonatkozóan, miszerint Tóth Bence arra buzdította volna becserélésekor Lipcsei Pétert, hogy „nyírja ki” az egyik diósgyőri játékost.

Az FTC labdarúgó Zrt. a közvetítétesben ellhangzott információktól annak valótlansága miatt elhatárolódik, és a televíziótól helyreigazítást kér.

Tóth Bence ugyanis azért kapott kiállítást (hivatalos MLSZ-jegyzőkönyv szerint), mert a pályát elhagyva – Lipcsei Péter becserélésekor – trágár szavakkal, szókimondóan, oda nem illő stílusban véleményezte az egyik ellene irányult, vélt szabálytalanság játékvezetői ítéletét. A pontatlan híradással ellentétben tehát Tóth Bence semmilyen negatív megjegyzést nem tett az ellenfél játékosaira vonatkozóan.

Tóth Bence: „A mérkőzés hevében, a lecserélésemkor illetlen és sportolóhoz nem méltó, trágár szavakat használtam, amelyekkel megsérthettem a pálya szélén álló játékvezetőt, pedig nem akartam. Fel voltam dúlva egy döntés miatt, de akkor sem szabadott volna így viselkednem, nagyon szégyellem magam a történtek miatt, és elnézést kérek. Ugyanakkor hangsúlyozom, hogy semmilyen, az ellenfelekre irányuló megjegyzést nem tettem, az teljes mértékben valótlan állítás volt.”

Istenes Mónika és Istenes Tibor

(felhasznált fotók: FTC Press)

A végére ugorhat és hozzászólhat.

2 hozzászólás

  1. eagleeye írta:

    Visszanéztem a mérkőzést, ha röviden kéne írnom arról, amiről kevesebb szó esett, az valahogy így nézne ki (tisztán szurkolói szemszögből :-)):

    1.A mérkőzés elején 3 esetben gólhelyzetben ugrott ki játékosunk, 95%-ban igazolható felvételekkel, hogy egyik sem volt les.

    2. a 39. percben Schembri-t a derekánál átkulcsolva rántották le az 5-ösön, elmaradt a 11-es.

    3. Bence talán a legkeményebb könyököst kapta az arcára, amit az egész szezonban láttam, ugyanis az ellenfél teljes lendületével és testsúlyával ugrott oda és könyökkel oldalról arcon vágta.A mozdulatot az ütés irányából érkező lendület megsokszorozta.
    Pankrációban már láttam ilyen ütést, csak ott általában ezek kamu ütések.

    A trágárság nem szép dolog, de a videón is látszik, tulajdonképpen magában morgott Bence, senkihez nem lépett oda, azaz senkinek nem címezte.Úgy látszik, fradistának már ez is tilos.
    Más taposhat, üthet sunyi módon, alattomosan, azt nem büntetik.
    Mint ahogy a rendszeres trágárságot (a meccs hevében) is általában “nem hallják meg” a bírók.
    Ez esetben kihagyhatatlan volt ezt nem meghallani.

    Lipcsei Petinek gratulálok! Remélem keddig nem jön közbe semmi rendkívüli!

    Hozzászólás ideje: 2010. május 16. 02:28

  2. Herkules írta:

    A Fradistáknak úgy látszik, már megszólani sem szabad, és ha lehet, győzni akarás helyett inkább engedje kikapni a csapatát. Ha ezek meg vannak, talán nem éri majd semmilyen rágalom, vagy a Bencééhez hasonló, koholt vádak alapján ért támadás. Szánalmas és igazságtalan is egyben, amit megengednek a futballbírók maguknak.

    Hozzászólás ideje: 2010. május 16. 10:52

HOZZÁSZÓLÁS