2024. március 28. csütörtök

Vallanak a számok: FTC-Pápa

Szerző: eagleeye1899 Bejegyzés ideje: 2010. május 21.

A Kapitány utolsó hazai tétmérkőzése a pályán. Természetesen erről szólt minden és ez így helyes. Új legenda született, immáron a statisztikai számok alapján is. Egy csodálatos játékospályafutás utolsó előtti állomása, ez rányomta bélyegét a mérkőzésre, úgymond kötelező volt a társaknak is hajtani, hogy győzelemmel kerüljön ez a mérkőzés a krónikákba. Ezt sikerült is a csapatnak elérnie.

Nézzük az első félidő számait:


A Pápa meglepően higgadtan kezdte a meccset, jól, pontosan adogattak, járatták a labdát és le is támadtak minket. Ez olyan negyed óráig tartott, akkor lőttünk Ferenczi révén fölé és fokozatosan kezdtük átvenni az irányítást. Schembri meg nem adott szabályos góljánál már irányítottuk a félidőt. Amolyan oda-vissza játék volt jellemző, a középpályákat gyorsan átjátszották a csapatok – ezt mutatják a középpályás labdaszerzéseink, szereléseink számai is – és ez a második félidőben sem nagyon változott.

A második félidő számai:

Itt már jóval több kísérletünk volt a gólszerzésre. A középpályán továbbra is átfutottak a csapatok. Ferenczinek két nagyon komoly gólszerzési lehetősége is volt, meglepő módon nem intett a partjelző ez esetekben lest, pedig ehhez szoktunk… Wolfe-al stabilizálni próbálta a középpályát Short, Gárdos szenzációs villanása (szerintem nem csúszott le a lövés, mint ahogy a tv-stúdióban mondták, hanem így akarta – és ez nem elfogultság) eldöntötte végleg a mérkőzést.

Az összesített számok ezek lettek:

Nézzük a középpályás védekező játékot, ami ugye általában nem volt (mindenkit belevettem, aki a mérkőzés folyamán visszalépett a középpályára):

Az összesített táblából is látszott, hogy Adnan sokat passzolt, az építő játéban kivette a részét, de a védekezésben ismét alacsony számot hozott. A KAPITÁNY azonban nagyon igyekezett, ő volt a legjobb ezen a téren úgy, hogy nem is játszotta végig a mérkőzést. Wolfe a mérkőzés végén bemelegedett, az 5 labdaszerzésére akkor került sor.

Nézzük az ívelgetős játékot:

Megint viszonylag sok volt a mezőnybeli ívelések száma, főként a gyors játék miatt.

Nézzük a széleken a játékot:

Itt lehet kicsit csalóka volt most a kezem, azokat is behúztam sikeresnek, amikor Szűcs kapus üggyel-bajjal hárított, de most elég „sokszor” találtunk társat is beadásainkkal.

A gólszerzési kísérletek így néztek ki:

Két csatárunk próbálkozott legtöbbet, ezek nagy része most igen komoly helyzet volt, Elding előtt is adódott olyan, amikor egy az egyben volt kapussal szemben, de a lesipuskás góljáért mindenképp dicséret illeti.

Gárdos: 1/1 ! Kell ennél több? Csodálatos gólpasszt kapott Schembritől – ezt muszáj volt hozzátennem…

Nézzük a szabálytalanságok megoszlását:

Abdinak most keveset fújtak be, pedig volt néhány zűrös szituáció most is. Schembrit, Lipcseit mind visszarántották, a sárga lapok elmaradtak…

A zárófordulóban a Honvéddal találkozunk, reméljük szépen sikerül a búcsú fiatal edzőnktől, a KAPITÁNY játékospályafutásától és egyáltalán, ettől a zűrős, rögökkel teli idénytől, amelyben olyan ellenszélben kellett teljesítenie a csapatnak, a Clubnak és nem utolsó sorban szurkolónak, amilyenre én nem igazán emlékszem.

Sinka András

A végére ugorhat és hozzászólhat.

2 hozzászólás

  1. trebla77 írta:

    A remek munkádhoz egy adalék.A tv összesítésében azt írta az első félidő végén: kapura lövések 2:1 a Fradi javára. Csak az első félidőben volt három pápai veszéllyes lövés. Tőlünk csak Ferenci egyedül lőtt hármat, Shembri kettőt, Elding egyet.
    Ennyire tényszerű és tárgyilagos a tv közvetítés.
    A labdabírtoklást már meg sem említem.
    És még egy örömhír: van egy százszázalékos góllövőnk Gárdos András személyében, aki minden elsőosztályú meccsén eddig gólt rúgott:D.

    Hozzászólás ideje: 2010. május 22. 10:07

  2. eagleeye írta:

    Valóban téves számok jelennek meg sokszor, most nem láttam, de valóban ha ezt írták ki, amit írsz, akkor tévedtek.
    Én 5 lövést jegyeztem fel az első félidőben tőlünk, a góllal együtt 4 ment kapura és egy Ferenczi lövés fölé.
    Gárdosról amit írtál, én is kiemeltem a szövegben 🙂
    Egyetértek 🙂

    A honvéd meccs sajnos nagyon rosszul sikerült, egy félős, defenzív játékkal kezdtünk, szinte 4-5-1-el, aztán az a gól, amit kaptunk, az jellemezte a szezonunkat.Helyzet nélkül ráadásul.Ez van.

    Hozzászólás ideje: 2010. május 22. 23:17

HOZZÁSZÓLÁS