2018. augusztus 16. csütörtök

Csúszós pálya

Szerző: SzB Bejegyzés ideje: 2013. szeptember 25.

A jégkorong volt a téma a Baráti Körben.

Az FTC Baráti Kör folytatta azt a sorozatot, amelyben egy-egy szakosztály vezetői adnak tájékoztatást a helyzetükről, eredményeikről. Ezúttal a jégkorongosok voltak a porondon, akik a labdarúgókhoz hasonlóan legyőzték a nagy rivális Újpestet.

Fater1Mielőtt a “jégre” léptünk volna, szomorú kötelezettségünknek tettünk eleget. Endrei Zoltán értesített minket, hogy édesapja, Endrei Lénárd László, életének 72. évében, tragikus hirtelenséggel elhunyt. Évtizedek óta a Baráti Kör tagja volt, imádta a Fradit, készült a hétvégére a lányokhoz (kézilabda-mérkőzésre), illetve a hőn várt Fradi-Újpest mérkőzésre.

A lányok 1 perces megemlékezéssel emlékeztek törzsszurkolójukra, a fiúk – igaz, nem csak az ő emlékére, hanem mindannyiunk örömére – győztek. Az FTC Baráti Kör tagjai egyperces néma főhajtással emlékeztek meg elhunyt társukról.

DSCN2996-001A hoki szakosztályt Raffa György sokszoros válogatott jégkorongozó, a Magyar Jégkorong Szövetség Halhatatlanok Klubjának tagja, Miszkiewicz Tibor és Pap Gábor vezetőségi tagok képviselték.

Raffa György a közeljövőben 85. születésnapját ünneplő Fradi jégkorongszakosztály történetéről számolt be. A 25 bajnoki cím, a sok-sok válogatott játékos sikeres múltat idéz. Sajnos, az utolsó bajnoki aranyat 1997-ben nyerték hokisaink.

Miszkiewicz Tibor elmondta, hogy az elmúlt tíz évben a fővárosi jégkorong sport erősen visszaesett, a vidék (Székesfehérvár, Dunaújváros és Miskolc) vette át a vezető szerepet. Ennek fő oka a budapesti létesítményhelyzet. Ennek következménye, hogy nincs közvetlen utánpótlás, külföldi és vidéki játékosokkal kell kiegészíteni a játékoskeretet. Szerencsére, a kisebb korosztályokban már közel száz gyerek tartozik az egyesülethez, legalább négy-öt év szükséges a megfelelő utánpótlás kifejlődéséhez.

Pap Gábor elsősorban a szakosztály pénzügyi helyzetéről és a jégpálya-építés lehetőségeiről adott tájékoztatást. A szakosztályt jelenleg irányító FTC Icehockey Kft. – az elődjével ellentétben – a köztartozásmentes adatbázisban szerepel, de anyagi nehézségekkel küzd. A társasági adó pályázat eredményeként reális esély van Kőbányán egy 1600-2000 fő befogadására alkalmas csarnok megvalósítására.

DSCN2997-001Örömmel hallottuk, hogy a szakosztály figyelemmel kíséri egykori játékosainak, alkalmazottainak sorsát, aktuális adatbázissal rendelkeznek és – évente legalább egyszer – összejövetelt szerveznek.

Ezt követően Takács Tibor, a Nagy Béla Hagyományőrző Társaság elnöke tájékoztatta a jelenlevőket arról, hogy a közelmúltban a 80. születésnapját ünnepelt dr. Fenyvesi Mátéról Fenyvesi doktor – 60 év a Fradiban címmel könyv készült. Elmondta továbbá, hogy október 3-án lesz Zuglóban a Kövér Lajos utcai Sporttelep névadó ünnepsége, amely Varga Zoltán olimpiai bajnok labdarúgónk nevét veszi fel. (A programról a későbbiekben részletes tájékoztatást adunk.) Takács Tibor arról is beszámolt, hogy szeptember 20-án kis csapattal meglátogatták Albert Flórián szülőhelyét, Hercegszántót.

Ezután dr. Som Ferenc sokszoros válogatott kézilabdázó, a Fradi egykori elnökhelyettese mesélte el, hogyan jutott el a férfi kézilabdacsapat 1963-ban az MNK győzelemig, és hogyan ünnepelték meg a nagyszerű győzelem 50. évfordulóját.

Az összejövetel végén értesültünk az MLSZ fegyelmi döntéséről, ami élénk vitát váltott ki.

Találkozunk október utolsó keddjén!

SzB
2013. szeptember 24.

A végére ugorhat és hozzászólhat.

HOZZÁSZÓLÁS


Legutóbbi hozzászólások

Az FTC Baráti Kör honlapja

 • Felelős szerkesztő: Simon Sándor
 • A honlapon megjelent tartalomban való közreműködésért és munkáért külön köszönetet mondunk
 • Szántay Balázsnak (tudósítások megemlékezésekről, összejövetelekről, fotók)
 • Simon Józsefnek (statisztikák)
 • Dluhopolszky Lászlónak (karikatúra, humor)
 • Harsányi Györgynek (fotók)
 • Email: ftc.barati.kor@gmail.com
 • Köszönjük, hogy megtisztelt a figyelmével! Várjuk észrevételeit, javaslatait!

 • Legutóbbi hozzászólások

  Deák „Bamba” Ferenc tiszteletére emléktáblát avattak

  Bejegyzés ideje: 2010. március 29.
  Szerző: Simon Sándor

  A „ZÖLD SAS” TRÓFEA ÁTADÁSA 2010.

  Bejegyzés ideje: 2010. május 16.
  Szerző: Simon Sándor

  Bemutatjuk szombati ellenfelünket: BFC Siófok

  Bejegyzés ideje: 2010. szeptember 18.
  Szerző: Simon Sándor

  Fradi évfordulónaptár: 2011.03.19.

  Bejegyzés ideje: 2011. március 19.
  Szerző: Simon Sándor

  Nyereményjáték, 4.forduló (frissítve)

  Bejegyzés ideje: 2009. február 27.
  Szerző: Simon Sándor