2017. április 30. vasárnap

Csúszós pálya

Szerző: SzB Bejegyzés ideje: 2013. szeptember 25.

A jégkorong volt a téma a Baráti Körben.

Az FTC Baráti Kör folytatta azt a sorozatot, amelyben egy-egy szakosztály vezetői adnak tájékoztatást a helyzetükről, eredményeikről. Ezúttal a jégkorongosok voltak a porondon, akik a labdarúgókhoz hasonlóan legyőzték a nagy rivális Újpestet.

Fater1Mielőtt a “jégre” léptünk volna, szomorú kötelezettségünknek tettünk eleget. Endrei Zoltán értesített minket, hogy édesapja, Endrei Lénárd László, életének 72. évében, tragikus hirtelenséggel elhunyt. Évtizedek óta a Baráti Kör tagja volt, imádta a Fradit, készült a hétvégére a lányokhoz (kézilabda-mérkőzésre), illetve a hőn várt Fradi-Újpest mérkőzésre.

A lányok 1 perces megemlékezéssel emlékeztek törzsszurkolójukra, a fiúk – igaz, nem csak az ő emlékére, hanem mindannyiunk örömére – győztek. Az FTC Baráti Kör tagjai egyperces néma főhajtással emlékeztek meg elhunyt társukról.

DSCN2996-001A hoki szakosztályt Raffa György sokszoros válogatott jégkorongozó, a Magyar Jégkorong Szövetség Halhatatlanok Klubjának tagja, Miszkiewicz Tibor és Pap Gábor vezetőségi tagok képviselték.

Raffa György a közeljövőben 85. születésnapját ünneplő Fradi jégkorongszakosztály történetéről számolt be. A 25 bajnoki cím, a sok-sok válogatott játékos sikeres múltat idéz. Sajnos, az utolsó bajnoki aranyat 1997-ben nyerték hokisaink.

Miszkiewicz Tibor elmondta, hogy az elmúlt tíz évben a fővárosi jégkorong sport erősen visszaesett, a vidék (Székesfehérvár, Dunaújváros és Miskolc) vette át a vezető szerepet. Ennek fő oka a budapesti létesítményhelyzet. Ennek következménye, hogy nincs közvetlen utánpótlás, külföldi és vidéki játékosokkal kell kiegészíteni a játékoskeretet. Szerencsére, a kisebb korosztályokban már közel száz gyerek tartozik az egyesülethez, legalább négy-öt év szükséges a megfelelő utánpótlás kifejlődéséhez.

Pap Gábor elsősorban a szakosztály pénzügyi helyzetéről és a jégpálya-építés lehetőségeiről adott tájékoztatást. A szakosztályt jelenleg irányító FTC Icehockey Kft. – az elődjével ellentétben – a köztartozásmentes adatbázisban szerepel, de anyagi nehézségekkel küzd. A társasági adó pályázat eredményeként reális esély van Kőbányán egy 1600-2000 fő befogadására alkalmas csarnok megvalósítására.

DSCN2997-001Örömmel hallottuk, hogy a szakosztály figyelemmel kíséri egykori játékosainak, alkalmazottainak sorsát, aktuális adatbázissal rendelkeznek és – évente legalább egyszer – összejövetelt szerveznek.

Ezt követően Takács Tibor, a Nagy Béla Hagyományőrző Társaság elnöke tájékoztatta a jelenlevőket arról, hogy a közelmúltban a 80. születésnapját ünnepelt dr. Fenyvesi Mátéról Fenyvesi doktor – 60 év a Fradiban címmel könyv készült. Elmondta továbbá, hogy október 3-án lesz Zuglóban a Kövér Lajos utcai Sporttelep névadó ünnepsége, amely Varga Zoltán olimpiai bajnok labdarúgónk nevét veszi fel. (A programról a későbbiekben részletes tájékoztatást adunk.) Takács Tibor arról is beszámolt, hogy szeptember 20-án kis csapattal meglátogatták Albert Flórián szülőhelyét, Hercegszántót.

Ezután dr. Som Ferenc sokszoros válogatott kézilabdázó, a Fradi egykori elnökhelyettese mesélte el, hogyan jutott el a férfi kézilabdacsapat 1963-ban az MNK győzelemig, és hogyan ünnepelték meg a nagyszerű győzelem 50. évfordulóját.

Az összejövetel végén értesültünk az MLSZ fegyelmi döntéséről, ami élénk vitát váltott ki.

Találkozunk október utolsó keddjén!

SzB
2013. szeptember 24.

A végére ugorhat és hozzászólhat.

HOZZÁSZÓLÁS


Legutóbbi hozzászólások

Az FTC Baráti Kör honlapja

  Felelős szerkesztő: Simon Sándor
    A honlapon megjelent tartalomban való közreműködésért és munkáért külön köszönetet mondunk
     Simon Józsefnek (ellenfeleink jelene, mérkőzések utáni publicisztika)
      Szántay Balázsnak (tudósítások megemlékezésekről, összejövetelekről, fotók)
       Zsiga Lászlónak (statisztika, történelem, események, eredmények)
        Dluhopolszky Lászlónak (karikatúra, humor)
         Harsányi Györgynek (fotók)
          Email: ftc.barati.kor@gmail.com
           Köszönjük, hogy megtisztelt a figyelmével! Várjuk észrevételeit, javaslatait!

           Legutóbbi hozzászólások

           Meghívó emléktábla avatására

           Bejegyzés ideje: 2017. április 21.
           Szerző: Admin

           Statisztikák

           Bejegyzés ideje: 2015. augusztus 7.
           Szerző: Simon József

           Gratulálunk debreceni sportbarátainknak!

           Bejegyzés ideje: 2009. augusztus 25.
           Szerző: Simon Sándor

           Színészek és újságírók az árvízkárosultakért

           Bejegyzés ideje: 2010. július 13.
           Szerző: Simon Sándor

           Az MLSZ szótára …

           Bejegyzés ideje: 2010. február 18.
           Szerző: eagleeye1899

           Nyereményjáték, 2.forduló

           Bejegyzés ideje: 2009. február 23.
           Szerző: Simon Sándor

           Értékeljünk! Középpontban: Matthew Lowton

           Bejegyzés ideje: 2009. augusztus 23.
           Szerző: Simon Sándor