2024. április 24. szerda

Nyerteseink a kedvencükkel: Limpi és Páling Zsolt

Szerző: Simon Sándor Bejegyzés ideje: 2009. március 21.

dscn2806A közelmúltban véget ért nyereményjátékunk egyik felajánlása volt, hogy a győzteseket összehozzuk egy kedvencükkel.

Limpi, mint tudjuk, második helyen végzett. Kedvencét pedig nem volt nehéz kitalálni, szerintem minden oldalainkat olvasó szurkolótársunk tudja, hisz Limpi soha nem csinált titkot belőle. Páling Zsolttal ezért már korábban felvettem a kapcsolatot és a Fradi-Bőcs meccs napjára leszerveztem egy találkozót.

Páling Zsolt, akit személyesen azóta ismerek, mióta beszélgetőtársam volt az egyébként vele elindult sorozatban, Budakalászon él és dolgozik. És ha már említem ezt a sorozatot, elárulom, hogy ha nincs Limpi, akkor valószínű ez a sorozat sem jön létre. Az Ő határtalan rajongása Páling iránt adta az ötletet, hogy megpróbálkozzak ezzel a műfajjal. A fogadtatás pedig eldöntötte, hogy ez nem lehet egyszeri alkalom.

Szóval, amikor eldőlt, hogy Limpi is a nyertesek között végzett, azonnal felhívtam Zsoltot és meginvitáltam az Üllői útra, a meccsre. Ezt nem tudta vállalni, mert aznap kicsiny gyermekére kellett vigyáznia, de szívesen látott minket Budakalászon.

Limpi Szekszárdon lakik, már délelőtt fél 10-kor megérkezett Budapestre, a Népligetbe. Mikor találkoztunk, már az újonnan megnyílt Fradi-shopot méregette és áhítattal sétálgatott egyelőre még csak a stadion körül. Aztán autóba be és irány Budakalász! Menet közben telefonon kaptuk a navigálást magától a “célszemélytől”. A végállomás a budakalászi sporttelep lett, ahová a kedvünkért ugrott le Páling Zsolt és nagyobbik fia Bence.

A bemutatkozás után Limpinek el kellett mondania, hogy ily fiatalon hogyan és miképp lett Páling-rajongó. Ne várja senki, hogy ezt most itt leírjam, majd egyszer biztosan megteszi a sokkal autentikusabb forrás, maga Limpi. Mindenesetre ott és akkor még tárgyi bizonyítékot is mutatott Limpi, elővette ugyanis a telefonját és azon át sorban mutatta az internetről letöltött Páling-gólokat.

dscn2804

Amint látható, hatásos volt a kis bemutató, Bence is érdeklődéssel figyelte az apja korabeli produkcióit.

Beszélgettek Páling Zsolt pályafutásáról, sikerekről, sérülésekről, emlékezetes meccsekről, gólokról. No meg persze Bence sportpályafutásáról, ami némiképp eltér az apjáétól.

A végén előkerült a kis füzet, meg a toll, Limpi kapott egy-két személyének címzett sort, aztán elköszöntünk. Gyorsan elröpült az a másfél óra, ami Limpi életében biztos, hogy sokat jelent. És ugye ezt a másfél órát fejelte meg a meccs előtt a kezdőkörben a kis ünnepség, majd maga a Bőcs elleni mérkőzés.

Örülünk, hogy Limpinek sikerült emlékezetessé tenni azt a napot, amit azonban elsősorban csak magának köszönhet. A Fradi iránt érzett mérhetetlen rajongásának és szeretetének, szorgalmának, kitartásának. Reméljük, az a nap is bizonyította Limpinek, hogy érdemes a Fradi nagy családjába tartozni.

Gratulálunk Limpi!

Simon Sándor

A találkozó ideje: 2009. március 14.

Hozzászólhat, vagy visszanézhet a saját oldaláról.

HOZZÁSZÓLÁS