2024. április 24. szerda

Őszi gondolatok

Szerző: tibu1 Bejegyzés ideje: 2009. november 15.

osz3A nap nehezen verekszi át magát ezen a köddel megtelt szürke szombat reggelen. A kabátok még őrzik paplanjaink lágy melegét, de arcunk már szembesült a rideg valósággal, bizony messze már a nyár bizakodó napfényes, reményekkel teli öröme. A fák levetkőzték már dicső ruházatukat, kopottan néznek a fagyos tél elé.

Nem sokat időztem eme hangulattalan, csípős reggeli magányban, lépteimet szaporábbra vettem, hogy az otthon melege minél előbb felülírja ezt a szmogos életidegen kopár reggelt. A forró tea az asztalon gőzölögve térített vissza egysíkú érzéseimből. Gondolataimat uralja még a tegnapi mérkőzés. Újra és újra lejátszódik előttem a kihagyott 11-es minden pillanata, majd messzebbre kalandozom és szinte hallom, amint felzúg a tömeg a Zalaegerszeg elleni mérkőzésen, visszatértünk.

Aztán Bobby Davison szakállas, keserű arca ugrik elő egy pillanatra, ahogy reményt vesztve ül csendes magányában a kispadon. Be kell lássam, kavarognak bennem érzéseim. Időnként megcsillant egy halvány remény, de az ősz rányomta csapatunkra sivár lenyomatát. Játékunk nagyrészt ötlettelen, üres küzdelem volt csupán, egy-egy kivételtől eltekintve. Nem ilyen Ferencvároshoz szokott a sokat látottak szeme. Történelmünk dicső fénye, nem ragyogott át az őszi mérkőzéseken, múltunkat egyedül mezünk tükrözte vissza.

Most elérkezett számunkra a téli pihenő és megújulás időszaka. Ahogy a hó majd fehér takarójával befedi a kilencedik kerületet, eltakarja majd ezt a számunkra idegen őszt is. Ahogy az Üllői úti fáknak, úgy nekünk és vezetőinknek is lesz idejük készülni a rügyfakasztó, új reményeket hozó tavaszra. Át lehet gondolni a hibákat, ki lehet és ki is kell javítani azokat, aztán újult erővel vághatunk neki a tavasznak, mely általában a Fradi feltámadását hordozza magában.

Mi, szurkolók kiéhezve fogjuk várni a tavasz első sípjelét, hiszen még oly sokszor szapult játékunk is hiányozni fog a tél zúzmarás fagyott csendje után. Addig viszont még szembe kell néznünk a holtszezon fanyar, néma mosolyával, reménnyel kell feltöltenünk lelkünk üres polcait, hiszen messze még a pillanat, mikor a tavasz bohókásan, jó kedéllyel ránk kacsint.

Istenes Tibor
(2009. november 14. szombat)

Hozzászólhat, vagy visszanézhet a saját oldaláról.

1 Hozzászólás

  1. Franto írta:

    Szinte hihetetlen, hogy milyen gyorsan telik az idő, és milyen gyorsa változnak a dolgok…
    mintha csak tegnap lett volna, mikor még nagy reményekkel tele vártuk a ZTE elleni visszatérést.
    egy biztos, nem azt kaptuk amit vártunk.de játékosok, edzők, vezetők jönnek mennek, mi viszont nem! mi szurkolók maradunk, méghozzá örökké! nekünk ki kell tartani, bízni kell, még egy ilyen sikertelen szezon után is!
    Bíznunk kell, mert ahogy Tibu is írja, a tavasz mindíg a Ferencváros efltámadását hozza! és ez idén sem lesz másképp, mert mi nem akárki vagyunk, Mi vagyunk a Ferencváros!

    Hozzászólás ideje: 2009. november 15. 16:37

HOZZÁSZÓLÁS