2024. április 16. kedd

Mieink mondták a Honvéd meccs előtt

Szerző: tibu1 Bejegyzés ideje: 2010. augusztus 13.

A keddi sajtófélórából interjúcsokrot készítettünk. Gyakorlatilag most is ezt tettük, de most tematikusan. A téma a vasárnapi Honvéd elleni meccs, a várakozások. Nézzük!


Rósa Dénes

– Mit vársz a hétvégi mérkőzéstől?
– Köztudott, hogy most jó a hangulat az öltözőben, örülünk a sikernek. Tudjuk, hogy voltak hiányosságaink, de kis szerencsével két győzelemmel kezdtük el a bajnokságot. A Kispest eddig nem szerzett pontot és mi hazai pályán fogadjuk őket. Mindenképpen szeretnénk megszerezni a három pontot, főleg annak tükrében, hogy utána három nehezebb mérkőzésünk lesz. Jó lenne nyugodtan, három győzelemmel a hátunk mögött készülni ezekre a mérkőzésekre. A hangulatunk tehát remek, mindenki várja már a hétvégét.

– Hogyan készültök a mérkőzésre, külön feltérképeztétek már az ellenfelünket?
– Egyelőre még nem ilyen jellegű munkát végeztünk. Azokat a hibáinkat próbáltuk kiküszöbölni, amiket a mester észlelt az elmúlt két fordulóban. Eddig saját magunkkal foglalkoztunk, a Kispesttel nem, de gondolom a hét másik felében lesz ezzel kapcsolatban megbeszélés és különböző gyakorlatok is.

– Személy szerint Te láttad a Honvéd meccseit felvételről?
– A teljes meccset nem láttam, de a Vasas elleni összefoglalót végignéztem. Nem lenne őszinte azt mondanom, hogy ez alapján már tudom mi az erősségük és a gyengéjük, de az tény, hogy némi gyengülést okozhat náluk a kiállítás utáni két eltiltás. Igaz viszont, hogy így bekerült Sorin a védelembe, akin csodálkoztam is, hogy nem alapember. Tehát annyira nem is lesz gyenge a védelmük, hiszen ő mindig 100 %-ot akar nyújtani.

– A szurkolók egyöntetű örömére az első két fordulóban újra a „régi” Rósa Dénes volt a pályán látható. Az edzések alapján mit érzel, mi várható tőled ezen a mérkőzésen?
– Az tény, hogy jól sikerült a felkészülés, én pedig egy új szerepkörben játszom. Jobb híján csatár lettem, mert a mester ideiglenesen engem próbált ki a felkészülés alatt ezen a poszton. Marekkal elég jól megértettük egymást, ennek hatására kerültem a kezdőbe. Számomra ez nem újdonság, hiszen László Csaba idején, hasonló szerepkörben játszhattam. Nincs meghatározva minden négyzetcentiméterre a helyem. Vannak persze szabályok, taktikai elemek, amiket be kell tartanom, de azon belül szabad a mozgásköröm. Kedvező számomra ez a szabadság, hiszen ha nem megkötve, távol a kaputól játszhatok, akkor a csapatnak is hasznosabb tagja lehetek és én is többet tudok kihozni magamból.

– Visszatérve a hétvégi mérkőzésre, a döntetlen már csalódás lenne a számodra?
– Óriási csalódás lenne, hiszen hazai pályán várhatóan nyolc-tízezer ember kilátogat majd a mérkőzésre. Kizárt dolog, hogy mi ennyi szurkoló előtt döntetlen eredményben gondolkodjunk.

– Akkor harapni fog a csapat?
– Remélem, úgy ahogy eddig is!


Tóth Bence

– Láttad már idén a Honvédot játszani? Mire számítasz tőlük?
– Mi egyértelműen a győzelemre fogunk törekedni, mint minden mérkőzésen. Azonban ez úgy gondolom, nem lesz egyszerű, mert eddig még nem szereztek pontot, így érthető, hogy meg szeretnék szerezni az első pontjukat. Nekik ez egy nagyon nagy motiváció, számunkra pedig egy vizsga, hiszen szurkolóink felől nagyobb a nyomás, mert két meccset meg tudtunk nyerni. Ez remélem nem fog bennünket nyomasztani és jól vesszük az akadályt és nyerni tudunk hazai pályán.

– Szerinted számítani fog rád Prukner mester a kezdőcsapatban?
– Ezt nem lehet előre tudni, de én úgy gondolom, hogy nem. Én erre számítok, de érhet kellemes meglepetés is. Az első mérkőzésem a Paks ellen nem úgy sikerült, ahogy azt elvártam volna magamtól, de ez nem szegi a kedvemet. Nem voltam még olyan állapotban, mint a többiek, mert nekem kimaradt egy, másfél hét. Ezáltal nekem később érkezik el az az idő, amikor frissebben tudok mozogni. Ebből nem csinálok magamnak nagyobb problémát. Annak viszont nagyon örülök, hogy a Kecskemét ellen csereként beállhattam fél órára és valamennyit hozzá tudtam tenni a győzelmünkhöz. Kicsit stabilabb lett a játékunk és végre a posztomon tudtam játszani. Remélem a mester számol velem, még ha csak csereként is, én annak is örülök. Egyre jobb állapotban vagyok és minden edzésen megpróbálok neki bizonyítani, hogy nekem igenis helyem van a kezdő csapatban. Ennek előbb vagy utóbb meglesz az eredménye. Nincs bennem félelem, hogy esetleg huzamosabb ideig nem játszhatok.

– Híresek a távoli lövéseid, számíthatunk tőled erre most is?
– Amikor lehetőségem adódik, akkor azt én megpróbálom ellőni, sokat gyakorlom ezt edzéseken is. Ez amúgy egy ösztönnek mondható, de próbálom is megkeresni azokat a játékszituációkat, ahonnan lövéssel tudom befejezni az akciót. A hétvégén ha lehetőséget kapok, megpróbálok majd gólt szerezni, de ha nem távoli lövésből, akkor majd fejjel, amire még nem volt példa, de előbb vagy utóbb gólt is kell fejeljek.

– Mit tippelsz a meccs végeredményére?
– Nem nagyon szeretek tippelni. Nem is teszem, de úgy megyünk fel a pályára, hogy megverjük a Honvédot, csak a győzelem az elfogadható.


Prukner László

– Rendszeresen lehet téged látni NB1-es mérkőzéseken megfigyelő szerepben. Alaposan fel szoktad térképezni ellenfeleinket. Mit vársz most a Honvéd együttesétől?
– A Honvéd keretében szinte nincs magyar játékos és a külföldiek is szinte teljesen kicserélődtek. Az elmúlt mérkőzés taktikájából sem lehet messzemenő következtetéseket levonni, mert a találkozó nagyon korai szakaszában megtörténtek a kiállítások. Még meg fogom nézni a mérkőzést DVD-én, hiszen akkor élőben nem láthattam. A pénteki naptól kezdünk érdemben foglalkozni a Honvéd elleni találkozó taktikájával. A Kispesti alakulatban találhatóak gyors és kreatív játékosok, biztos vagyok benne, hogy az alaptaktikájuk része lesz a gyors kontratámadás. Bízom benne, hogy leszünk annyira erősek mentálisan és játékban is, hogy rájuk tudjuk erőltetni az akaratunkat. Ez egy nagyon komoly mentális erőpróbája lesz a csapatnak.

– Több helyen elmondtad már, hogy össze kell még állnia ennek a csapatnak, hiszen még nincs teljesen kész. Mennyi idő kell ehhez?
– Egy év, de ez így van minden csapat életében. Az Intert évekig építette Moratti, míg végül BL-t nyert. A Debrecen évekig volt ötödik, harmadik, második, míg végre bajnok lett. Emberekről, nem pedig gépekről beszélünk. Ez nem olyan mint a számítógép, hogy beütök valamit és az lesz, amit szeretnék. Rengeteg aspektust, körülményt figyelembe kell vennünk, hogy ezt az egészet össze tudjuk rakni. Én tudom, hogy nincs erre idő, de ahhoz hogy ez egy érett csapat legyen, kell minimum egy év. Ahhoz, hogy egy újonnan érkezett játékos beérjen, kell fél év. Ez is egy olyan csapatnál, ahol már egység van. Ahol tizenkét teljesen új játékos van, oda még újabbakat beilleszteni, az nem egyszerű munka. Én azt nem tudom megígérni, hogy egy hónapon belül ebből csapatot csinálok. Abban az esetben, ha van türelem, akkor ennek örülök, ha pedig nincs, akkor majd másnak kell ebből csapatot gyúrnia.

– Mennyire nagy rajtad a nyomás?
– Nincs rajtam nagy nyomás, csak érthetetlen a számomra, hogy azzal szembesülök néha, hogy miért nem ez játszik, miért nem az játszik? Ezeket a szurkolói véleményeket nehéz kezelni. Ahhoz, hogy egy érett csapatom legyen, elengedhetetlen az éves munka. Meg kell nézni a Győrt. Hány éven keresztül építkeztek? Pintér Attila egy évig építette csak a védekezést. Most lépnek tovább. Nem véletlenül szoktak három éves laufot adni. Az átkosban is minimum három éves szerződéseket kötöttek a Baróti Lajosékkal, mert egy csapatot komoly szinten felépíteni, egy folyamat.

– Azt szoktad mondani, hogy egy meccsre nézzünk előre. Milyen eredménnyel lennél elégedett? Esetleg belefér egy döntetlen is, vagy az számunkra elfogadhatatlan?
– Én azt nem mondom, hogy elfogadhatatlan, de minden meccsen a győzelemre játszunk. Amikor a mérkőzésnek van olyan periódusa, hogy védekezésre játszunk, annak is megvan az oka. A Kecskemét ellen például, ha megnyújtom a csapatot és kinyílunk, akkor átfutottak volna rajtunk. Még így is volt lehetőségük. Attól még, hogy a mérkőzés bizonyos periódusaiban a védekezésre összpontosítunk, attól mi még a győzelemre játszunk. Ezen a meccsen is kivártam és volt türelmünk megvárni azt a pillanatot, amikor tisztában voltam vele, hogy jobb erőben vagyunk, mint az ellenfelünk. A hetvenedik perc után, már lehetett látni, hogy nem tudnak annyit futni. Én ekkor cseréltem be két támadót.

– Sok sikert a hétvégére is, reméljük lesz okunk ünnepelni!
– Köszönöm, így legyen.

Istenes Tibor és Istenes Mónika

A végére ugorhat és hozzászólhat.

HOZZÁSZÓLÁS