2024. április 19. péntek

Köszönjük Elnök Úr!

Szerző: Simon Sándor Bejegyzés ideje: 2010. augusztus 18.

2010. augusztus 17-én a magyar sportsajtó váratlan hírt kapott, amellyel, ahogy mondani szokták, lapokat lehet eladni.

Lemondott Rieb György, az FTC elnöke.

Az FTC Baráti Köre messzemenően respektálja azt a munkát, amit elnökként szeretett klubunkért, a Ferencvárosért tett.

Köszönjük Elnök Úr!

Köszönjük, hogy 2010. augusztusában ugyanolyan hőfokon és rajongással lehetünk a Fradi iránt, mint eleink több, mint száz esztendeje. Köszönjük, mert Ön akkor lépett elő, állt a klub élére, amikor sokan egy fabatkát sem adtak volna a megmaradásért. Félreértés ne essék, nem csak a futballról beszélünk, hanem arról a 18 szakosztályról, melyek fiai és lányai kézilabdázhatnak, kosarazhatnak, pólózhatnak, korongozhatnak, futhatnak, úszhatnak, birkózhatnak, tornázhatnak, kerékpározhatnak, tekézhetnek a nagy zöld-fehér család berkein belül. 2007. június 5-én, az első elnöki napon igencsak embert próbálónak tűnt a feladat, miként lehet ezt megmenteni, a méltó feltételeket megteremteni. Tudta, mindenki tudta, hogy a kulcs a labdarúgó üzletág értékesítésében rejlik. Tudták ezt a korábbi elnökök is, ám megoldás nem született. Tárgyalások voltak, amelyek azonban a végső kifejlet előtt megrekedtek. Bizony, köröztek a héják a IX.kerület felett, lesték az elhullani készülő nagyvadat. Ráadásul az MLSZ által elkövetett égbekiáltó jogtalanság miatt a másodosztályban kellett futballozni. Hogy az előző példánál maradjunk, ez a nagyvad nem, hogy nem hullt el, hanem főnixként feltámadt. Feltámadt, mert Rieb György olyan befektetőjelölttel kezdett tárgyalni, aki reményt hozott. És a tárgyalásokat, minden gátló körülmény ellenére végigvitte. A Kevin McCabe fémjelezte befektetőcsoport megvette a Fradi futballt. Érte pedig annyit fizetett, amivel életben lehetett tartani a többi szakosztályt. Persze, ez sem volt egyszerű, mondhatjuk további harcok eredménye, hiszen voltak, akik a csak a pénzt nézték, nem a jövőt. Rieb György a Fradi távolabbi jövőjét tartotta szem előtt.

Köszönjük Elnök Úr!

Köszönjük, hogy állta a külső és belső támadásokat, hogy elveiből nem engedett. Az idő Önt igazolta. A szakosztályok megmaradtak, sőt újak indultak vagy éppen újraindultak, mint a curling, a férfi kézilabda, a női kosárlabda vagy éppen a kajak-kenu. Újra vonzó lett a Fradi neve, újra fantáziát láttak benne a sportolni vágyók. Mindez nem jöhetett volna létre, ha nem alakítják át az egyesület működési struktúráját. De Rieb György vezetésével átalakították. Ma úgy adhatja át az utódjának a stafétabotot, hogy a klub működése tiszta, adósságoktól mentes és átlátható. Óriási teljesítmény ez.

Köszönjük Elnök Úr!

Köszönjük, hogy minden Fradi iránt szívvel kötődő egyesülethez pozitívan állt hozzá, mindig nyitott volt az irodája előttük. Így az FTC Baráti Kör klubbal való együttműködése is olyan szintre jutott, amire korábban nem volt példa. Arra sem, hogy az FTC regnáló elnöke a Baráti Kör rendes tagjává váljon, az összejöveteleit rendszeresen látogassa. Ha megnövekedett üzleti feladatai lehetővé teszik, ezentúl is nagy szeretettel várjuk. Egyben jó egészséget és sok sikert kívánunk a további munkájához.

Köszönjük Elnök Úr!

A végére ugorhat és hozzászólhat.

HOZZÁSZÓLÁS