2024. április 20. szombat

Micsoda különbség! Óévbúcsúztató az Üllői úton

Szerző: SzB Bejegyzés ideje: 2012. január 1.

Tavaly is és most is jelen voltam az FTC Labdarúgó Szakosztály szilveszteri koccintásán. A különbséget azonban nem csak az jelentette, hogy tavaly délben, most pedig 11 órakor kezdődött az összejövetel, hanem a hangulat! 2010. december 31-én alig voltak a Toldi teremben, amely most csaknem szűknek bizonyult. Az érdeklődést és a hangulatot fokozta, hogy a nehézségek ellenére az év során sok szép eredményt ért el az egyesület, s nem utolsó sorban, Orosz Pál szavaival élve, „Hazajött a Fradi!”, azaz a labdarúgó szakosztály ismét az egyesület része lett.

Kubatov Gábor, az FTC elnöke, év végi összefoglaló értékelésében és szilveszteri köszöntőjében a futballról szóló eredmények mellett kiemelte a kézilabdás lányok KEK győzelmét, a birkózók bajnoki címét, a férfi kézilabdások bronzérmét is. A labdarúgók bronzérme dicséretes volt, de megemlítette a kissé korán jött nemzetközi kupaszereplés kudarcát, és a még fájdalmasabb búcsút a Magyar Kupából. Reményét fejezte ki, hogy a gyakori edzőváltások megszűnnek, példaként említette Ferguson szerepét a Manchester Unitednél. Szükségesnek tartja, hogy a jövő évben további támogatókat sikerüljön szerezni, s ezáltal az anyagi problémák véglegesen megoldódjanak. Bizakodásra adnak okot a januártól hatályba lépő törvényváltozások, amelyek lehetővé teszik, hogy a kereskedelmi jogok visszaszálljanak az egyesületre… Sikeres új évet kívánt valamennyi Fradistának.

Az óévbúcsúztatón természetesen részt vett az FTC Baráti Kör vezetősége részéről Rudas Ferenc, dr. Springer Miklós és Hélisz József, de a pápai szervezet képviseletében a Kocsis házaspár is. A megjelent régi játékosokból, pedig össze lehetett volna állítani egy jó kis csapatot, Balogh, Szűcs, Telek, Dragóner, Milovanovics, Keller, Szekeres, Bánki, Détári, Lipcsei, ifj. Albert, Dzurják állnának rendelkezésre, edzői gárdaként pedig a Friedmanszky Zoltán, Rákosi Gyula, Szűcs Lajos trió dirigálna (elnézést, ha valakit kihagytam).


Baráti beszélgetések, koccintások. Jó volt látni, hogy együtt a CSALÁD!

Békés, boldog, sikeres új évet! Hajrá Fradi!

SzB – Balaginho

A végére ugorhat és hozzászólhat.

HOZZÁSZÓLÁS