2024. június 13. csütörtök

Szurkolók

Szerző: Simon Sándor Bejegyzés ideje: 2009. március 5.

Olyan írásokat közlünk, amelyek a szurkoló olvasók vagy olvasó szurkolók véleményét tükrözik a Fradiról, a fradizmusról, mindarról, ami 110 éve összetartja ezt a közösséget.

Oldalunk egyfajta virtuális klub is szeretne lenni, ahol mindenki jelen lehet. Jelen lehet a Fradi-legenda, aki több mint 60 éve játékosként szolgálta a klubot (Rudas Ferenc), jelen lehet a sportvezető, aki génjeiben hordozza a Fradit (dr. Springer Miklós), jelen lehetnek régi idők nagy tanúi, legendás játékosaink (Albert Flórián, Varga Zoltán, Rákosi Gyula, dr.Fenyvesi Máté, Nyilasi Tibor és sorolhatjuk a máig, Lipcsei Péterig). Terveink szerint jön majd a jövő nemzedéke is.

De ennek a klubnak mindig egyenrangúan fontos alkotóelemei voltak a szurkolói, akik eggyé válva az eszmével apáról fiúra tudták örökíteni az érzést, minden korban új és új híveket szerezve. Az Ő véleményüknek is teret kell adni. Ezért született ez a rovat. Nyitott mindenki előtt, aki gondolatait közzétehető formában megosztja velünk.

Istenes Tibor írásai:

A Fradizmusról
Vehemensen vitatkozó szurkolók figyelmébe …
A fényre várva
Hánykódás a keserűség tengerén

Simon Sándor írásai:

Hogy lesz valaki FRADISTA
ERKÖLCS-ERŐ-EGYETÉRTÉS
Még egyszer a három E betűről
A szurkoló hangja

Következzék Limpi, akinek egy napon valóra váltak az álmai. És ugyancsak Ő írta:
Meccshiány

Egy szurkolói véleménycsokor.

4 hozzászólás

 1. tibu1 írta:

  Ezt nagyon jó ötletnek tartom, itt köszönném meg a lehetőset, hogy soraimat közzétettétek, végtelenül megtisztelő!
  A Baráti Kör oldala számomra hatalmas tudásforrás, hogy elmélyítsem ismereteimet a Ferencváros történelmében, közösségformáló hatása is nagyon pozitív az Üllői 129 blog oldallal egyetemben !
  Valami ébredni látszik a Fradizmuson belül, tudom nem lesz hirtelen változás, de lépésről lépésre, e sport iránt érdeklődő intellektuális közösségek vannak kialakulóban.
  Ez felettébb felemelő érzéseket, gondolatokat generálhat mindannyiunkban, ha szívvel-lélekkel felvállaljuk Fradizmusunkat.

  Hozzászólás ideje: 2009. március 6. 13:02

 2. tuffy 50 írta:

  Csak csodálni tudom ! ! ! Az idén 50-éve vagyok fradiimádó,de csak csodálni tudom,hogy még mindig vagyunk *** Köszönöm EEE ***

  Hozzászólás ideje: 2009. április 26. 16:44

 3. pistike82 írta:

  FRADISTÁNAK lenni egy élmény és felelőség amikor megcsap egy könygáz a szurkolótársak elhivatotsága és szenvedélye a klubal szemben ez a fradi szív HAJRÁ FRADI

  Hozzászólás ideje: 2012. január 3. 20:27

 4. exmotoros írta:

  A múlt század 20-as éveiben édesapám keresztapja valamiféle sponzora volt a Fradinak (angol magyar bank és hitelintézet) amit apám továbbvitt mint szurkoló mert “B” listás lett a család azután én folytattam az imádatot majd a fiam s az unokám is. Nem tudunk Fradi nélkül élni!

  Hozzászólás ideje: 2012. augusztus 20. 22:49

HOZZÁSZÓLÁS