2024. április 23. kedd

Vehemensen vitatkozó szurkolók figyelmébe ajánljuk

Szerző: tibu1 Bejegyzés ideje: 2009. június 26.

fradi_sas_20080908_152Az ulloi129.wordpress.com oldalon olvastuk egy átigazolással foglalkozó cikk alatti hozzászólásként a következőket. Tibu1 “követte el”, akinek gondolatai már megjelentek az oldalunkon. A szerzőt elértük és engedélyével külön is megjelentetjük az írást, mert nem csak hozzászólásként hanem alapcikként is kiemelésre érdemesnek tartjuk.

Ha az előző Nikolics cikket is figyelembe veszem, több mint 650 komment érkezett a Nikolics hírek alá. Ez azt jelenti, hogy ki vagyunk éhezve az átigazolási hírekre és még mindig nagyon érzékeny emberek vagyunk, mert képesek vagyunk szinte vérre menni elképzelésünkért. A Fradistákat mindig is az erős érzelmi képességek jellemezték, de ehhez megvolt az önkontrolljuk is, amit mostanra hiányolok néhányunknál. Jó lenne, ha meg tudnánk látni a Fradistát nem csupán magunkban, hanem kommentelő társainkban is. Minket -ki kell mondjam- nem szeretnek, mindig is irigyelt csapat voltunk, mert szurkolóink és csapatunk mindig egy nemzeti összefogás jelképe és eszköze volt. Mi a történelem során példát mutattunk a többi csapatnak és szurkolóinak a három E betűből.

Sajnos mára azt kell látnom, hogy kevés az olyan Fradista, de mindeképpen kisebbségben van, mely tudja és érzi, hogy ez a három E mit is jelent.

Tisztelt kommentelő Fradista barátaim!

Ránk vár az NB 1 összes csapata és azok szurkolói is. Minket akar mindenki megverni, rajtunk akarnak dicsőséget szerezni! Nagyon nagy szükség van az összefogásunkra, mert egyébként eltékozoljuk azt az erkölcsi örökséget, amit őseink hagytak ránk. Nem mondom, hogy értsünk mindenben egyet, mert ez lehetetlen, lehetnek vitáink is, viszont ugyanaz a zöld fény járja át mindannyiunk lelkét és szívét, ne lássunk ellenséget egymásban! A Fradi ma is egy sokak által gyűlölt, de szükséges rossz sokak szemében. Minket mindig az tartott életben, hogy össze tudtunk fogni és kiálltunk egymás mellett, egymásért! Tudom, ez már korántsem olyan erős, mint a múltban, hiszen a világ is megváltozott. Egy felgyorsult világban kevés a hely az eszméknek és a pozitív érzelmeknek, sokkal könnyebb a gyors megoldásokat választani. A gyűlölet egy sokkal egyszerűbb és kézenfekvőbb megoldás, mint a szeretet, mert kevesebb munkával jár. Ezért vagyok kiakadva, amikor azt olvasom a drapin, hogy mi mindenkit gyűlölünk!

Nem!

Én nem fogok mindenkit gyűlölni, én büszkén vállalom a Fradizmusomat, a Magyarságomat, a Hitemet! Buzdítok mindenkit olvassa a Fradizmus történelmét, mert csak így tud leásni az igazi gyökereihez, így tud azonosulni a múlttal, a jelennel és a jövővel! Akkor talán mindenki megérti, tökmindegy ki jön a csapatunkba, Nikolics, Urbán vagy angol. A lényeg, hogy átérezzék és magukévá tegyék ennek a klubnak az értékeit, eszméit! Akik pedig még mindig az angolok ellen prédikálnak, azoknak mondom, mutassátok meg ti, mi a Fradizmus, abból tudnak tanulni az angolok, a legjobb nevelés a példamutatás!

A végére ugorhat és hozzászólhat.

10 hozzászólás

  1. mjozef22 írta:

    Világ életenben tudtam, hogy nem vagyok normális, de hogy ilyen sokan vagyunk, az örömmel tölt el 🙂

    Hozzászólás ideje: 2009. június 26. 10:23

  2. Karcsi írta:

    Remek gondolatok.

    Hozzászólás ideje: 2009. június 26. 11:04

  3. betmentõ írta:

    úgy bizony

    Hozzászólás ideje: 2009. június 26. 11:54

  4. Lulu írta:

    Példamutató!

    Hozzászólás ideje: 2009. június 26. 11:56

  5. Sziklaszív írta:

    Kedves Tibu !
    Mintha csak én írtam volna! :-))))))

    Hozzászólás ideje: 2009. június 26. 11:58

  6. Lalolib írta:

    Nem leptek meg Tibu nyugalmat és békét árasztó mondatai, mert ahogy Proust írta az Eltûnt idõ nyomában címû regényében: “mert a bölcsességünk éppen abban rejlik, hogy mi magunk milyennek látjuk a világot.”

    Hozzászólás ideje: 2009. június 26. 16:33

  7. Green A. írta:

    Maximálisan egyetértek.A negatív gondolatok mint pl.a gyûlölet szöges ellentétben áll a pozitív E.E.E. gondolatvilágával.Én pozitívan állok a jövõhöz,remélem egyre többen leszünk akik így gondolkodnak.Persze a pozitív jövõképben azért egy kis eredményes BL szereplés is benne van.Hajrá FERENCVÁROS!!!!!

    Hozzászólás ideje: 2009. június 26. 20:48

  8. CSABA írta:

    GYEREKEK.EGY A LÉNYEG.MÉGPEDIG AZ,HOGY ÚJRA NAGY LEGYEN A FERENCVÁROS.HA ANGOLOKKAL VAGY BÁRMILYEN MÁS NEMZET FIAIVAL NEM MINDEGY?LAPOZZATOK VISSZA A FRADI TÖRTÉNELMÉBE.A KORAI IDÕKBEN JÓ NÉHÁNY ZSIDÓ NEMZETISÉGÜ JÁTÉKOSUNK IS VOLT.NAGYOBB FRADISTÁK VOLTAK MINT AKIK MOSTANÁBAN VERIK A MELLÜKET,MILYEN NAGY FRADISTÁK.JA ÉS MÉG VALAMI.SZURKOLÓINKNAK IS GYÖKERESEN VÁLTOZTATNI KELLENE EZEN A STÍLUSON.MIÉRT NEM FOGLALKOZNAK CSAK A CSAPATTAL.BE KELL EZT A SOK SZITKOZÓDÁST FEJEZNI,NICS ENNEK SEMMI ÉRTELME.ARRÓL MÁR NEM IS BESZÉLVE,HA MAJD KILÉPÜNK A NEMZETKÖZI PORONDRA NAGYON NAGY ÁRAT KELL FIZETNI .NEM KELL ZSIDÓZNI,MEG MÁS SZURKOLÓTÁBOROKKAL FOGLALKOZNI.ZÚGJON A HAJRÁ FRADI,MERT ETTÖL SZEBB NINCS A VILÁGON .haaaajrááá FRADI mert fõ a gyözelem……..

    Hozzászólás ideje: 2009. június 26. 20:53

  9. franto1984 írta:

    Tibu
    büszke vagyok rád!

    Hozzászólás ideje: 2009. június 27. 11:09

  10. Pilu írta:

    Tibu1 gondolataiddal teljes mértéktékben egyet értek!Örülök,hogy személyesen is ismerhetlek Téged és-remélem-hogy barátomnak tarthatlak.A mai ellenséget keresõ világban ilyen józan és elõre mutató gondolatokra van szükség,ahhoz hogy emberségünk megmaradjon.

    Hozzászólás ideje: 2009. június 27. 15:49

HOZZÁSZÓLÁS