2017. február 22. szerda

Nyereményjáték, a 10.forduló eredményei

Szerző: Simon Sándor Bejegyzés ideje: 2009. március 11.

A játék tizedik, utolsó fordulójában összesen 10 megfejtés érkezett, 8 telitalálattal. Valahogy olyan lett ez a befutó, mint a Tour de France utolsó szakasza, a Champs-Elysées-n, amúgy pezsgővel a kézben…

A 10.forduló helyes válaszai az alábbiak:

91. Ki volt az FTC történetében az a játékos, akik a krónikák a bajnoki mérkőzéseket tekintve elsőként említenek meg, figyelembe véve, hogy a sorrendet az összeállítás határozza meg? Tehát, ki a bajnoki szereplést tekintve az 1-es sorszámú játékos?
A) Procskó Mihály
B) Rapos Béla
C) Mertl Ferenc
D) Berán József

A helyes válasz: A)

Az első bajnoki mérkőzésen, 1901.március 24-én Procskó Mihály volt a kapus, így őt illeti az 1-es sorszám. (Az összeállítás a Fradi dicső múltja sorozat 1.részében is szerepel.)

92. És a mai napig ki az utolsó játékos, aki bajnoki mérkőzésen bemutatkozott az FTC-ben?
A) Matt Lowton
B) Sam Wedgbury
C) Jordan Robertson
D) Tóth Bence

A helyes válasz: C)

2009. március 7-én Csepelen a Tököl ellen Robertson csereként jött be a most bemutatkozottak közül, így eddig ő az utolsó bajnokságban bemutatkozott játékosunk.

93. 1902. június 14-án Besztercebányán vendégszerepelt az FTC, amely mérkőzésen 2:2-es eredményt ért el. Két nappal a mérkőzés után készült egy fotó a játékosokról, akik civilben, a korabeli divat szerinti öltözékben fényképezkedtek. Az alább felsoroltak közül az egyik nem szerepel a képen, kicsoda?
A) Borbás Gáspár
B) Braun Ferenc
C) Pokorny József
D) Szabó Márton

A helyes válasz: D)

A Fradi dicső múltja sorozat 2.részében közöltük az ominózus képet, a szereplők nevével.

94. A most folyó NB II-es bajnokságban hány játékosunk játszott az eddigi 16 mérkőzésen?
A) 32
B) 31
C) 30
D) 29

A helyes válasz: B)

Kapusok (2): Holczer, Williams. Védők (9): Fülöp, Lowton, Dragóner, Csiszár, Souare, Baranyai, Balog, Szkukalek, R.Wolfe. Középpályások (14): Fitos, Zsivóczky, Bartha, Lipcsei, Ashmore, Deme, Moussa, Lamine, Morrison, Wedgbury, Tóth B., Abdi, Downing, Kulcsár. Csatárok (6): Shaw, Ferenczi, Pölöskey, Dramane, Pisanjuk, Robertson.

95. Játszott-e valaha az alábbi összeállításban az FTC: Frigyes – Rumbold, Pajer – Boros, Kiss, Virág – Fehér, Tóth, Pataky, Lakatos, Székely?
A) Nem, hiszen Frigyes nevű kapus nem védett soha csapatunkban
B) Nem, hiszen soha nem volt Fehér, Tóth jobbszárnyunk
C) Nem, hiszen, soha nem volt Lakatos, Székely balszárnyunk
D) Igen, 1913.december 26-án Párizsban, csak a francia újságok „magyarosították” a neveket

A helyes válasz: D)

A mérkőzésen készült francia újságfotót a „magyarosított nevekkel” bemutattuk a Fradi dicső múltja sorozat 13.részében.

96. Ki a most folyó NB II-es szezonban eddig a házi gólkirályunk?
A) Paul Shaw
B) Ferenczi István
C) Pölöskey Péter
D) Tóth Bence

A helyes válasz: B)

Ferenczi István a Tököl elleni négyesével immár 18 gólos a bajnokságban.
97. Melyik évben kellett bajnoki mérkőzést újrajátszanunk a bíró 11-essel kapcsolatos egyedi felfogása miatt, mert szerinte ha a tizenegyest lövő csapat játékosai a rúgás pillanatában belépnek a 16-os területére, akkor nem megismételtetni kell a büntetőt, hanem az ellenfélnek szabadrúgást adni?
A) 1905
B) 1921
C) 1933
D) 2008

A helyes válasz: B)

1921. szeptember 5-én a KAC ellen történt a párját ritkító bírói műhiba (Fradi dicső múltja sorozat 20.rész).

98. Ki a most folyó NB II-es szezonban a legeredményesebb védőjátékosunk eddig?
A) Fülöp Noel
B) Csiszár Zoltán
C) Szkukalek Igor
D) Dragóner Attila

A helyes válasz: D)

Dragóner Attila a Tököl elleni két góljával immár 5 gólos a bajnokságban.

99. Az alább felsoroltak közül melyik játékosunk mutatkozott be legfiatalabban az FTC első csapatában?
A) Varga Zoltán
B) Albert Flórián
C) Nyilasi Tibor
D) Lipcsei Péter

A helyes válasz: A)

Varga Zoltán 16 és fél éves volt, amikor először pályára lépett az FTC első csapatában.

100. Az NB II-ben az FTC – Bőcs „rangadó” következik. Eddig hány bajnoki mérkőzést játszottunk a Bőccsel?
A) 3
B) 4
C) 5
D) 6

A helyes válasz: C)

Mivel a harmadik NB II-es szezonunk második felében következik a mérkőzés, az 5 a helyes válasz, 2006-07-ben és 2007-2008-ban oda-vissza, 2008 őszén eddig csak „oda” játszottunk.

———————————————————————————————–
A 10.fordulóban:

10, azaz maximális pontszámot ért el Balu, bockor, darryl, franz56, Klaudia, Limpi, Szlif, ThomasFTC,

9 pontos: fradistamvh és Pilu.

Hozzászólhat, vagy visszanézhet a saját oldaláról.

HOZZÁSZÓLÁS






Legutóbbi hozzászólások

Az FTC Baráti Kör honlapja

    Felelős szerkesztő: Simon Sándor
        A honlapon megjelent tartalomban való közreműködésért és munkáért külön köszönetet mondunk
          Simon Józsefnek (ellenfeleink jelene, mérkőzések utáni publicisztika)
            Szántay Balázsnak (tudósítások megemlékezésekről, összejövetelekről, fotók)
              Zsiga Lászlónak (statisztika, történelem, események, eredmények)
                Dluhopolszky Lászlónak (karikatúra, humor)
                  Harsányi Györgynek (fotók)
                    Email: ftc.barati.kor@gmail.com
                      Köszönjük, hogy megtisztelt a figyelmével! Várjuk észrevételeit, javaslatait!

                      Legutóbbi hozzászólások

                      Statisztikák

                      Bejegyzés ideje: 2015. augusztus 7.
                      Szerző: Simon József

                      Hivatalosan 110 éves az FTC futball. Tisztelet az ősöknek!

                      Bejegyzés ideje: 2010. december 2.
                      Szerző: Simon Sándor

                      Sanyi bá és az igazság hete

                      Bejegyzés ideje: 2013. december 1.
                      Szerző: Simon Sándor

                      Ellenfélnézőben: Újpest FC

                      Bejegyzés ideje: 2011. október 21.
                      Szerző: Simon József

                      Játsszunk egy kicsit! Ki a legjobb kapus?

                      Bejegyzés ideje: 2016. január 12.
                      Szerző: Simon Sándor

                      A Baráti Kör új logója

                      Bejegyzés ideje: 2009. május 17.
                      Szerző: Simon Sándor