2024. március 19. kedd

Karácsonyi üzenet

Szerző: Simon Sándor Bejegyzés ideje: 2009. december 24.

gyertyakMa olyan napra ébredtünk, melynek estéjét Szenteste névvel illetik. Illetik még azok is, akik a hétköznapokon nem nagyon hisznek az Ige misztériumában. És mégis …

Ez az az este, amikor halvány esély mutatkozik a béke megteremtésére. Amikor az egymással egyet nem értők is csupa kedveset és szépet kívánnak egymásnak. Amikor olyan szavak hagyják el az emberek száját, amit máskor, a hétköznapokon, talán kinevetnek. Amikor fontos a béke, a békesség, a boldogság, az öröm, amikor előtérbe kerül a szeretet. Amikor mindenki hiszi, hogy értelme van a szónak. Én abban is hiszek, hogy máskor is van!

Egy család nem lehet család, ha tagjai között nincs békesség, egyetértés a közös célokban. Ha tagjai egymást nem segítik az élet bármily megpróbáltatásai közepette. Ha tagjai nem tisztelik az őseiket, kiknek véréből eredeztetnek, mert tudják, az ő munkájuk, áldozatuk nélkül sehol sem lennének. Hiszem, ma is sok ilyen család van!

Mondják, a Fradi is egy nagy család. Én is, szerkesztőségünk tagjai is így véljük, így hisszük. Ennek szellemében dolgozunk, tesszük hozzá a nagy közöshöz azt, ami képességeinkből telik. Bátorítást kapunk ehhez az FTC Baráti Körétől, amelynek sokak által tisztelt vezetői bizalmukról biztosítottak. Azt is tudjuk, ezt a bizalmat megtartani csak folyamatos munkával lehet, elveszteni pedig akár egy pillanat műve is lehet. Lehetne nagy szavakat használni, ha a Fradi családja a kenyér, mi szeretnénk abban a kovász lenni. Lehetne, de minek, sokkal inkább nap, mint nap bizonyítani kell. Tudatában vagyunk mindennek!

Befejezésül visszatérnék a Fradi, mint nagy család példához. Kívánom, hogy ne csak Karácsony Szent Estéjén, majd annak Áldott Napjain tartson ez az érzés! A népes Fradi-család minden tagja az év minden napján így viszonyuljon ehhez. A mindenkori tulajdonosok, vezetők legyenek a példához híven igazi családfők, akik felelősen gondoskodnak a jelenről és a jövőről, akik tisztában is vannak ezzel a felelősséggel. A szakvezetők, sportolók legyenek olyan tagjai a családnak, akik teljesítményükkel minden családtagnak büszkeséget okoznak és maguk is büszkék arra, hogy ezt ők tették le a család képletes asztalára. A szurkolók pedig ebben a hasonlatban legyenek az őszinte gyermekek, akik, ahogy testvérekhez illik, egymást is szeretik, egymás értékeit, erényeit ismerik és elismerik. Mindez segíthet abban, hogy a család valóban egy boldog család legyen!

Tudom, eddig nem azt írtam, mit ilyenkor szokás, ám most ezt is megteszem. Mindenkinek, a Fradi-család minden tagjának kívánok Áldott, Boldog és Békés Karácsonyt és azt, hogy ezek a jelzők az új év hétköznapjain is igazak legyenek.

Simon Sándor

Szerkesztőségünk közösen is megfogalmazott és képbe öntött egy üdvözletet, amit át is nyújtunk minden olvasónak:
FTC-Barati_Kor-2009

A végére ugorhat és hozzászólhat.

1 Hozzászólás

  1. Franto írta:

    Ájdott, Békés Karácsonyt kívánok a Baráti Körnek és az egész Fradi családnak!

    Hozzászólás ideje: 2009. december 24. 09:05

HOZZÁSZÓLÁS