2017. április 28. péntek

Születésnapi beszélgetés Kökény Beával

Szerző: Simon Sándor Bejegyzés ideje: 2010. március 12.

A Ferencvárosi Torna Club nem csak a labdarúgókból áll. Persze ők a legnépszerűbbek, ahogy a történelem folyamán mindig, de a Fradi család élénken figyeli a többi sportág sikereket elérő sportolóit is. Így vagyunk ezzel mi is, a Baráti Körben minden sportágnak és képviselőjének helye van. Érzékeltetni kívánjuk ezt azzal, hogy nem csak focistákról emlékezünk meg, nem csak őket köszöntjük. Ma egy kézilabdás legendánk ünnepli a születésnapját, Kökény Bea. Őt hívtuk fel, hogy köszöntsük és egy pár szót váltsunk vele.

– Az FTC Baráti Kör, a sportot és a kézilabdát szerető Fradisták nevében is kívánok neked nagyon boldog születésnapot!
– Nagyon szépen köszönöm! Nem mondom, hogy nem lepődtem meg. Jólesik az ilyen odafigyelés.

– Kökény Beát nem lehet elfelejteni, arról nem is beszélve, hogy ma is aktívan teszel a Fradi kézilabdáért, mondhatni a reflektorfény nincs messze tőled.
– Azért ez más, mint amikor még játszottam…

– Tudod, komolyan gondoljuk, hogy beszélünk a többi sportágról is, erre pedig a legjobb alkalmak az ilyen ünnepiek. Hogy vannak a gyerekek?
– Köszönöm a kérdést, remekül. Elevenek, sokat mozognak…

– Csak mozognak vagy már sportolnak is?
– A kisfiam már igen.

– Vív vagy kézilabdázik?
– Kézilabdázik, nagyon szereti a labdát. De most megelőzök egy kérdést. Nem a Fradiban, az Elektromosban játszik.

– Nocsak! Miért?
– Mondhatnám, azért mert így az elejétől követheti az anyja pályafutását, ugyanis én is egy kisebb csapatban, az Építőkben kezdtem el játszani, onnan igazolt le a Fradi. De nem ez az ok, ennél sokkal egyszerűbb, amikor elkezdte, a Fradiban még nem volt a fiúknak ilyen kis korban lehetőségük játszani. Ma már van, de egy hét éves gyereknél az nem úgy van, hogy egyik pillanatról a másikra ki lehet szakítani egy közösségből, amelyet ráadásul nagyon szeret.

– Szerintem jó volt az első párhuzam. Azt hiszem, mindenki nagyon elégedett lenne, ha a kisebb csapat után nála is jönne a Fradi és ott ugyanolyan eredményes lenne, mint az édesanyja volt. De ha már itt tartunk, te miért az Építőkben kezdtél játszani?
– A nővérem az MTK-ban játszott, azt a csapatot vette át az Építők, automatikus volt, hogy én is őt követtem, oda jelentkeztem.

– Beszéljünk a leányodról is! Ő miben elégíti ki a mozgásigényét?
– Ő táncol, nagyon élvezi. Később meglátjuk, lesz-e kedve a sporthoz is. Az biztos, nem erőltetjük, ahogy a fiunk esetében sem tettük.

– Ugorjunk egy nagyot! Most kihagyjuk a játékospályafutásod, no nem azért mert nem lehetne róla beszélni akár órákat is. Pár szóval inkább a máról, a mai vezetői feladatról kérdezlek. Hogy állunk?
– Nagyon nehéz időszak van mögöttünk, amelyet a csapat eredményessége is megérzett. Tizenhét esztendő után szorultunk le a dobogóról. Azon dolgozunk mindannyian, hogy ez egy kivételes helyzet maradjon, jövőre újra a dobogón lehessünk. Az adósságok negyedét már rendeztük, jó esély van arra, hogy 2011-re ebből a szempontból is rendeződjenek a viszonyaink, onnantól pedig csak a játékra lehet koncentrálni.

– Az újra dobogó az aranyat is jelentheti?
– Elméletileg igen, de a realitás az, hogy a Győr most nagyon előttünk van. Ott a tőkeerős szponzor mellett az önkormányzat is aktívan támogatja a csapatot, mi erről egyelőre csak álmodhatunk. Álmodunk, de nem teszünk le róla. Folyamatos a támogató szponzorok keresése is, de az önkormányzatnál is lobbizunk. Néhány éven belül újra aranyesélyes Fradit szeretnénk.

– Milyen most a hangulat a csapaton belül?
– A Magyar Kupában szerzett ezüstérmünk úgy gondolom, egész jól helyretette az évünket, a játékosok önbecsülését, hiszen az adott helyzetből ki tudták hozni a maximumot. Fiataljaink folyamatosan fejlődnek, meggyőződésem szerint nagy értékei lesznek a kézilabdának.

– A kérdés csak az, mindezt a Fradiban érhetik-e el, nem járnak-e úgy, mint Zácsik Szandra?
– Meggyőződésem, hogy nem. Folyamatosan tárgyalunk, hosszútávú szerződéseket kötünk és úgy gondolom, ők is érzik, ez más közeg. Ebben a viszonylag kevés sikert hozó bajnokságban is megtapasztalhatták, milyen érzés a Népligetban, teltházas Fradi-közönség előtt játszani.

– Mi a helyzet a világsztárokkal, tudunk majd közülük is igazolni, amint most éppen a Győr teszi?
– Most a saját tehetségeink megtartására összpontosítunk. Jövőre visszatérhet Zácsik Szandra, aki jó úton halad a sztárság felé. Aztán, ha a terveink szépen beérnek, tárgyalhatunk másokkal is. Mert a nemzetközi sikerek eléréséhez szükség van nemzetközi klasszisokra is.

– Én biztos vagyok benne, hogy sikerülni fog, hiszen a ma nemzetközi klasszisaival a múlt egyik világklasszisa fog tárgyalni, akinek a neve ma is jól csengő márka a szakmában. Köszönöm, hogy a rendelkezésünkre álltál és válaszoltál a kérdéseinkre.
– Azzal fejezem be, amivel elkezdtem, én köszönöm, hogy gondoltatok rám, örömmel válaszoltam, mint ahogy a későbbiekben is fogok, ha találkozunk.

Simon Sándor

A végére ugorhat és hozzászólhat.

3 hozzászólás

 1. Lizi írta:

  Boldog Születésnapot kívánok Beának!
  A focista fiúk után a kézis lányok a legnagyobb kedvenceim!. 🙂
  Beának sok sikert kívánok a vezetői székben. Ha már legalább feleannyira sikeres lesz vezetőként, mint amilyen sikeres játékos volt, nagy jövő előtt áll a kézi csapatunk! 🙂

  Hozzászólás ideje: 2010. március 12. 13:00

 2. SZALAI TAMÁS NYERGESÚJFALU. írta:

  NAGYON BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT KÍVÁNOK.ÉN IS NAGYON BÍZOM BEÁBAN,MÁR VÁROM,HOGY ÚJRA BAJNOKESÉLYES CSAPATUNK LEGYEN,MINT AZ Ő IDEJÉBEN.REMÉLEM A SZPONZOROK EGYRE TÖBBEN A LÁNYOK MELLÉ ÁLLNAK.A GÁBOR NAGYON JÓ VÁLASZTÁS VOLT EDZŐNEK,SO FIATAL TEHETSÉGET NEVELT KI A CLUBNAK,AKIK KIMONDOTTAN JÓL JÁTSZOTTAK.(DAJKA,ZSIGMOND NÉMETH,SZÁDVÁRI)SZUCSÁNSZKI A (CSÚCS)PASTROVICS,KENYERES ÉS A FIATALOK MELLÉ JÓ LENNE HA VISSZAJÖNNE ZÁCSIK,SZAMORÁNSZKY,.LE KELLENE IGAZOLNI VINCZÉT,TILINGERT,EGY BALKEZES ÁTLÖVŐT,PASI MELLÉ EGY KAPUST.NAGYON ÖRÜLÖK,HOGY VÉGRE JÓ KEZEKBEN VAN A KÉZILABDA.TOVÁBBI BOLDOG SZÜLINAPOT,SOK SIKERT A CSAPATTAL. EGY IZIG-VÉRIG FRADI DRUKKER!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Hozzászólás ideje: 2010. március 12. 17:27

 3. Roland írta:

  Boldog Születésnapot kívánok Bea!Remélem a vezetői székben is olyan sikerekben lesz részed mint sportpályafutásodban.Jó kezekbe került a vezetői és Gábor személyében az edzői szék.Tartsátok egyben a csapatot.További sok sikert kívánok.

  Hozzászólás ideje: 2010. március 13. 16:23

HOZZÁSZÓLÁS


Legutóbbi hozzászólások

Az FTC Baráti Kör honlapja

  Felelős szerkesztő: Simon Sándor
    A honlapon megjelent tartalomban való közreműködésért és munkáért külön köszönetet mondunk
     Simon Józsefnek (ellenfeleink jelene, mérkőzések utáni publicisztika)
      Szántay Balázsnak (tudósítások megemlékezésekről, összejövetelekről, fotók)
       Zsiga Lászlónak (statisztika, történelem, események, eredmények)
        Dluhopolszky Lászlónak (karikatúra, humor)
         Harsányi Györgynek (fotók)
          Email: ftc.barati.kor@gmail.com
           Köszönjük, hogy megtisztelt a figyelmével! Várjuk észrevételeit, javaslatait!

           Legutóbbi hozzászólások

           Meghívó emléktábla avatására

           Bejegyzés ideje: 2017. április 21.
           Szerző: Admin

           Statisztikák

           Bejegyzés ideje: 2015. augusztus 7.
           Szerző: Simon József

           Eseménynaptár: 09.13 – 09.19.

           Bejegyzés ideje: 2010. szeptember 13.
           Szerző: Simon Sándor

           A Fradi-szívről, avagy érdekességek a Ferencváros múltjából, 4. rész

           Bejegyzés ideje: 2010. február 16.
           Szerző: Simon Sándor

           Fradi-naptár: 03.01.

           Bejegyzés ideje: 2010. március 1.
           Szerző: Simon Sándor

           A Fradi dicső múltja, 80.rész – 1981-82

           Bejegyzés ideje: 2010. január 16.
           Szerző: Simon Sándor

           Színes program a Baráti Körben

           Bejegyzés ideje: 2015. január 29.
           Szerző: SzB