2024. április 25. csütörtök

Értékeljünk: azokkal akik a pályán vagy körülötte voltak

Szerző: Simon Sándor Bejegyzés ideje: 2010. március 13.

FTC – Nyíregyháza Spartacus 0-0

Az eredmény valamit mutat, ami nem túl biztató. Az sem, ahányan a helyszínen láthatták. Becsülgetni sem érdemes, minek? Kevesen, méltatlanul kevesen voltak. Ők ugyan próbáltak szurkolni, ám ez a létszámból adódóan nem lehetett Fradi-szintű. Rendőr viszont sok volt, nagyon sok. Botrány nem volt. Hála Istennek! Hányan nézték a fotelből? Valószínű többen, mint a helyszínen. Ők vajon mit gondolnak? Legközelebb kijönnek? Nem tudom! Inkább értékeljünk. Értékeljük azt, ami nehezen értékelhető. De ha valakik, akkor a szereplők vagy a szereplőkhöz közeli emberek tudhatják a választ. Őket kérdeztük.

Mátyus János

– Örülünk, hogy újra köreinkben üdvözölhetünk. Mi a véleményed a mérkőzésről?
– Nehéz ezt szavakba önteni. Valami nagyon nem működött a csapatjátékban, egészen mást vártam, nem tagadom, csalódott vagyok.

– Mit vártál és mit kaptál?
– Várni minimum azt, amit Zalaegerszegen produkált a csapat az első félidőben. Attraktív játékot, a játék egyértelmű irányítását, gólokat. Ebből semmi sem valósult meg. Nem volt játék, nem tudtuk megbontani a betömörülő védelmet. Hiányoztak a szélső elfutások, a jó beadások, helyettük csak az előreíveléseket láttuk, amelyeket a magas nyírségi védők könnyedén tisztáztak. Nem tudtuk az akaratunkat rákényszeríteni az ellenfélre, a mezőnyfölény meddő volt. Egy ilyen meccshez nagyon kevés volt a kialakított helyzet, azok is kimaradtak.

– Ahogy látom, van a környezetedben valaki, aki viszont egyáltalán nem csalódott.
– Valóban! Velem van a kisfiam, akit először hoztam ki az Üllői útra. Fantasztikus élmény ez a részére, önfeledten szaladgált a pályán, most is az öltözőben van. Nagyon remélem, hogy az eredmény ellenére megérinti őt a miliő, a stadion utánozhatatlan varázsa, ami egy életre nyomot hagy benne. Ez esetben talán mégsem volt hiábavaló ez a mérkőzés, hiszen nyertünk egy újabb elkötelezett Fradistát, aki egyébként jelenleg is a Fradi kölyökcsapatának a játékosa.

– Én biztos vagyok benne, hiszen sugárzik a gyermek, láthatóan jól érzi magát. Jól tudom ugye, mint edzőt is kérdezhetlek, van kiút a Fradi számára ebből a meccsből, a kilátástalan játékból?
– Hogyne lenne! Biztos vagyok benne, úgy a szakvezetés, mint a játékosok leszűrik a megfelelő tapasztalatokat ebből a meccsből és már a következőn javítanak. Persze ehhez nagy szükség van a szurkolókra is. Végtelenül szomorú vagyok, hogy ma csak ennyien jöttek. Ezúton is kérek mindenkit, csak a Fradival, a csapattal foglalkozzon, óriási szükség van az összefogásra az egységre. Saját példámon is tudom, mennyivel könnyebb, ha egy egységes szurkolótábor utánozhatatlan buzdítása mellett lehet futballozni. Az edzőséget illetően jók az információid, valóban elvégeztem az UEFA A-licenszes tanfolyamot, jelenleg a Tatabányában nem csak játszom, mellette a pályaedzői feladatokat is ellátom. Be kell valljam, korábban nem gondoltam volna, hogy ennyire élvezni fogom az edzőséget. Az első adandó alkalommal a Pro-licenszre is benevezek.

– Ha már egy kicsit elkanyarodtunk a meccstől, megkérdem, milyen edző vagy, milyen taktikát kedvelsz?
– Egyértelműen a támadófocit, de nem ész nélkül. Meg kell oldani a biztonságos védekezést, amire lehet alapozni a támadásokat.

– Köszönöm a beszélgetést!
– Nincs mit! Legközelebb remélem, az eredmény is meglesz, mert meg kell lennie. Hajrá Fradi!

Anthony Elding

– Először is át szeretném adni a múlt heti interjúnk angolra fordított változatát, és utólag is köszönöm, hogy a rendelkezésünkre álltál.
– Én köszönöm a lehetőséget és köszönöm, hogy írásban is megkaptam az interjú szövegét.

– Hogy élted meg belülről ezt a meccset? Miért nem ment úgy a játék mint egy hete?
– Valóban nagyon szerény volt a mai teljesítményünk. Pedig, hidd el, ma is mindenki nyerni ment ki a gyepre, mégis ez lett belőle.

– Vajon miért?
– Nem tudom. Csak azt, hogy az ilyen bárhol előfordulhat, korábban is átéltem már. Akarsz, megteszel mindent, mégsem sikerül semmi.

– Mi lehet a megoldás?
– Nem szabad ezen a meccsen rágódni, készülni kell a következőre, bebizonyítani, hogy tudunk játszani, amit a múlt héten megmutattunk. Biztos vagyok benne, hogy ez sikerülni is fog! Jó ez a csapat, újra be fogja bizonyítani. És akkor az eredmény sem marad el.

– Látom, be kell fejeznünk, hiszen ez a két csöppség téged akar. A gyermekeid?
– Igen, a fiam és a leányom. Sajnálom, hogy ma nem a győzelem örömével tudom őket megajándékozni. Majd a jövő héten!

– Köszönöm ezt a villáminterjút! Gratulálok a gyerekekhez, egyben remélem, igazad lesz a jövőt illetően.

Balog Zoltán

– Neked is először a köszönettel tartozom, azért a beszélgetésért, amit a barátaim folytathattak veled.
– Ez kölcsönös köszönet, hiszen engem is örömmel töltött el.

– Eldingtől is azt kérdeztem, ma miért nem sikerült? Tőled is ugyanezt kérdem.
– Nem tudom. Tudtuk, hogy nagyjából ez lesz a mérkőzés képe, tudtuk, hogy mit kellene játszanunk. De nem azt játszottuk. Nem a széleken mentek végig az akciók, hiába kiabáltak a padról többször is.

– Miért?
– Ez itt a kérdés. Nem tudom. Akartunk, talán görcsösen is. Türelmetlenek voltunk, nem játszottuk végig azt amit gyakoroltunk, jóval előbb szabadultunk a labdától. Az előreíveléseket pedig a magas védők hatástalanították.

– Van tanulság?
– Hogyne lenne! Az ilyen mérkőzéseket is meg kell nyerni. Megyünk tovább, legközelebb sikerülni fog!

Djordje Tutoric

– Először is, az FTC Baráti Kör nevében üdvözöllek csapatunkban, a Fradi családban. Milyen érzés neked itt lenni, itt játszani?
– Egy nagyon nagy múltú és nagyon jó csapatba kerültem. Ezt tudom, ennek megfelelően büszke is vagyok rá.

– A mai meccsre is?
– Ma nem sikerült győzni, ettől függetlenül mondom, hogy ez a csapat egy jó csapat, amelyik ezt be is fogja bizonyítani. Ami ma történt megesik minden csapattal, ki lehet javítani. Azon kell dolgoznunk a hétköznapokon, hogy kijavítsuk.

– Köszönöm! Remélem, legközelebb egy olyan mérkőzés után kérdezhetlek, amikor mindenki láthatja, sikerült a javítás.
– Én is, akkor könnyebb nyilatkozni.

Simon Sándor

A végére ugorhat és hozzászólhat.

7 hozzászólás

  1. Franto írta:

    Hát mit mondhatnék, én sem azt kaptam amit vártam! Nagy csalódás volt a tegnapi mérkőzés minden téren!

    Tutoric viszont megint bizonyította, hogy személyében egy klasszist igazoltunk, nem lennék meglepve ha a következő szezont a Unitedben kezdené…!

    Hozzászólás ideje: 2010. március 13. 07:11

  2. Franto írta:

    “Két szurkoló irányította a kerítésről a tábort, a rendezők letessékelték őket…”

    Valami nagyon el lett rontva! Ha hibázunk az még nem annyira nagy baj, be kell látni és mindent megtenni a helyreállítás érdekében!

    Hozzászólás ideje: 2010. március 13. 08:02

  3. Perry1899 írta:

    Sziasztok!

    csalódás az egész nincs csapat és most meg az ultrak is eltüntek 21éves vagyok, 10éve járok meccsekre (hazai,idegen bárhová) de ha nincsenek ultrák nem lesz Fradi sem sokszor bele szurkoltuk a győzelmet a csapatba most meg semmi csak a divat szurkolok semmi amiért megérte kimenni szerencsére nem csináltattam kártyát mert nagyon rossz volt a hangulat kinnt és nagyon kevesen voltunk lélektelen játékkal …….NULLA

    MINDHALÁLIG FERENCVÁROS !!
    egy 2es szektoros

    Hozzászólás ideje: 2010. március 13. 12:01

  4. sznico írta:

    Amit tegnap láttam a legenyhébb jelzö hogy borzalmas.Különössen annak aki láttam a teljeség igénye nélkül Oroszt, Vilezsált ,Vargát ,Albertet ,Novákot ,Vépit,Rákosit Kű Laját, Szokolait ,Gerát, Nyilt,Kunticsot,Csöpit, Branit,Juhászt,,Azt hiszem innen már nem lehet lejebb.Nincs elképzelés ,folyamatos játék,passzolni nem tudnak,nincs rendszer. Ezt a Nyiregyházát a tiz évvel ezelötti fradi tarcsi is kitömte volna.Ha a középröl kivesszük Kulcsárt vagy Bencét nincs középső csapatunk.A másik öt középpalyás idegenlégiós ősszesen nem tud megfelelnia kivánalmaknak.Sajnos Licsei már nem tud kardináis szerepet játszani.Igy is tiszteletre méltó a kitartása.

    Hozzászólás ideje: 2010. március 13. 13:51

  5. Géza írta:

    Már nagyon sok fórumon megírtam,(de mindenhol lehurrognak)az angol II-III-IV osztály nem FRADI szint.És minden bántás nélkül a menedzsment sem.(kivéve RIED Urat)Ebben a csapatban kb. 4-5 játékos van akik egy igazi FRADIBA beférne,és ott se lenne mindenki kezdő.(és most lehet Eldingezni meg Pistázni)Ezért nem értem Berki urat,mint FERENCVÁROSI nevelés,ma már vezérigazgató,hogy nincs egy kis ráhatása a vezetőségre (vagy tulajdonosra),Uraim!NEM EZ A FERENCVÁROS!! És most pár szót a szurkolói kártyáról:elsők között regisztráltam a családommal együtt.Megvettük a bérletet mint mindig.És most ott tartunk,hogy a sok fenyegetéstől nem mertünk kimenni a Nyiregy meccsre.(ÉS AHOGY OLVASOM NEM EGYEDÜL VAGYUNK).Higgyék el nekem, egy FRADI szintű csapat,mindent megoldana. Lenne néző és lehet hogy még a kártyát is nélkülözhetnék. Tudja Berki úr az a baj,hogy mi FRADISTÁK IRIGYEK vagyunk,irigyek vagyunk a lokira,a vidire akik míg mi távol voltunk elvették a jó játékosainkak távollétünkben megerősödtek előre törtek(amig itt voltunk,még ha pénztelenül is nem tudták átlépni a saját árnyékukat)És most itt vagyunk, Tulajdonossal, biztos háttérrel és egy FRADIHOZ nem méltó csapattal.Köszönöm,hogy elolvastak.

    Hozzászólás ideje: 2010. március 13. 21:24

  6. sznico írta:

    Ha nem változik a szurkolói ?????? körök viselkedése ,nézök se lesznek.A mészöly -kisteleki és baráti körűk elérte azt amit rákosiéknak nem sikerült.Kiiktatták a fradit.Ehez nem kelett más,:eltüntetni az élvonalból,az mlsz és birói kar állandó provokativ intézkedései,és az erre rosszul reagáló szúrkolók ??.Tipikus oszd meg és uralkodj elv alapján.Lehet hogy ezeket az elemeket is ők importálták a pályára.

    Hozzászólás ideje: 2010. március 14. 07:56

  7. fradista66 írta:

    Hát nem semmivolt a mecs . Elöző héten a ZTE ellen egészen más képet mutatott a csapat.Személy szerint sokkal de sokkal tőbbre számitottam, se elképzelés , se játék.Reménykedem a jóbb folytatásban és az elkövetkező mecsseken a ZTE elleni játék fog dominálni. A szurkolok távolmaradását nem értem , ítt az elöző írásban olvastam hogy nemmert kijönni, -De miért? Lehet hogy tájékozatlan vagyok de tényleg nemtudom miért nemmertek kijönni! Amugy nagyon hideg volt!
    A szurkolói csoportokról csak annyit megalakulásuk elött tudták az emberek hogy mecs van és elindultak a mecsre , ha nemértettek egyet a vezetéssel tiltakoztak a klub ház előtt, kárt nem ohalytottak tenni a csapatnak, ugyanis a csapat mindenek felett
    Személy szerint büszke vagyok rá hogy FRADISTA vagyok ,a szurkoloi kártya ellen semmi ellenvetésem nincs, nemtudom mi ezzel a probléma?
    Mindörökké FERENCVÁRÓS

    Hozzászólás ideje: 2010. március 15. 13:18

HOZZÁSZÓLÁS