2024. április 26. péntek

Az FTC – Vasas mérkőzés a számok tükrében

Szerző: eagleeye1899 Bejegyzés ideje: 2010. március 29.

Reménnyel telve vártuk a mérkőzést. Bíztunk az előrelépésben. Végül hősies játékkal kellett pontot mentenünk egy olyan mérkőzésen, amelyen felbillent a pálya. Az összes statisztikában jobb volt a Ferencváros.

I. félidő:
A mérkőzés elején a Vasas minden eszközt megpróbált, hogy csökkentse a reá nehezedő nyomást. Annak ellenére, hogy az 5. perc végén kapufát értek el, emellett a 10-ik percre már öt szabálytalanságnál jártak, ebből két eset kirívóan durva volt, Tutoric reklámtáblához lökéséből nagyon komoly sérülés lehetett volna, mint ahogy Majoros egy korábbi szerelés után – törlesztés gyanánt -hátulról kirúgta Wolfe lábát – előbbi esetben a sárga talán lehetett volna piros is, utóbbi mindenhol minimum sárga, itt csak szóbeli figyelmeztetést ért Bognár bírótól.

Az első tizenöt percben négy beadási kísérletig jutottunk, főként ezekből volt veszély, ezután azonban a mezőnyfölényünk ellenére a széleken csak csekély számú Fradi próbálkozást láthattunk a félidő hajrájáig.

A 32.perc környékén ismét elkaptuk a fonalat, Csizi két gólt szerezhetett volna két fejesből.

A hátralévő negyed órában ismét erősödött a nyomásunk, Ferenczi három esetben is igen komolyan veszélyeztetett, egy kapufa, majd két fejes, ahol bravúrral védett Végh.

A Vasas játékosok tovább folytatták a tisztátalan, néha alattomos játékot, ehhez egy kis statisztika a 36 percből:

A félidei szabálytalansági statisztikát is érdemes megnézni:

Szabálytalanságok száma: 9-15! Ebből Wolfe-ot 8(!!) esetben állították meg szabálytalanul!

Bognár bíró első félidei produkciójáról, mint néző, annyit mindenképp meg szeretnék jegyezni a fenti esetek említésén kívül, hogy a Wolfe elleni lábkirúgás (törlesztés) mellett az az eset, amikor letaglózta őt az ellenfél, nem biztos, hogy csak sárgát ért, úgy gondolom, ha az az eset nem kirívó sportszerűtlenség, akkor nem tudom, mi az.

II. félidő

A második félidőben továbbra is mezőnyfölényben játszottunk. Ezt a Sporttv mérkőzés közbeni statisztikája is mutatta, amin általában gyorsan átsiklanak akkor, ezért gondoltam, emlékeztetőül felidézem:

Ajánlom a Vasas edzőjének figyelmébe, aki szerint akár meg is nyerhették volna a mérkőzést.

Szokásos táblázatomban a csapat játékosai ezeket a számokat produkálták a mérkőzésen:

Apró érdekesség lehet, hogy a mérkőzés első félidejében védelmünk jobb oldalának kellett többször tisztáznia.

Belső középpályásaink a II. félidőben a korábbi hosszú indítások helyett a közelebbi passzokat választották inkább.

Az előreívelések főként a mérkőzés vége felé megsokasodtak, ahogy rohantunk az eredmény után, a korábbi mérkőzésekhez képest talán most volt ez a szám a legnagyobb:

A játékvezetőre ebben a bejegyzésben nem szeretnék kitérni, talán majd egy következőben.

Bízom abban, hogy a csapat tagjai tanulnak ebből a mérkőzésből, látják, érzik azt, hogy a Ferencváros az a csapat, amelynek a külső, nehezítő körülményekre is fel kell készülnie, ezért kettőzött erővel kell játszani egészen a végéig.

És a fő tanulság: a Kaposvár ellen be kell rúgni a helyzeteket.

Sinka András

A végére ugorhat és hozzászólhat.

9 hozzászólás

  1. Beat írta:

    Hát igen, a számok nem hazudnak, ellentétben az országos sport(?)napilap munkatársával, aki a hétfői számban leírtak szerint a mérkőzést nemes egyszerűséggel rossz meccsnek minősíti, szerinte a mi játékosaink néha elvesztették a fejüket ezáltal sokszor alattomosak voltak a vasas részéről mindenki a sportszerűen viselkedett. Nem emlékszem szó szerint, mert amikor megláttam, elborult az agyam… Már magában az vérlázító volt, ahogy a második félidőben nem volt szinte szabadrúgásunk, ahol ne tettek volna minimum kísérletet a labda elrúgására, nem beszélve a rengeteg fetrengésről, a percekig tartó pontrúgásokról, az alattomos törlesztésekről. Persze mindezt a fair play szellemében…

    Hozzászólás ideje: 2010. március 30. 13:26

  2. Franto írta:

    Nagyon szívesen olvasnék a Kaposvár elleni meccs után is hasonló statisztikát, annyi külömbséggel, hogy az utószó ez legyen: “most a helyzetek be lettek rúgva”.

    Hozzászólás ideje: 2010. március 30. 14:50

  3. sznico írta:

    Azt sajnálom hogy se a álitólagos nagy tudásu szakmai stáb,se Ferenci Pista nem jöttek arra rá már a második helyzet után hogy Végh-nek a vonalra kell fejelni és rúgni,minden labdát .Ő kifejezetten a levegö úra .Talán Kakas kapus edzönek aki legjobban ismerhette Véghet illet volna a szakmai stábot felvilágositan.Ebben az esetben 3-4 gólt löhettünk volna.

    Hozzászólás ideje: 2010. március 30. 17:56

  4. eagleeye írta:

    Még most sem vagyok túl ezen a mérkőzésen.Ráadásul ma olvastam, hogy volt bőr a pofájukon, már elnézést és megbüntették a csapatot, ráadásul nem kicsit.
    Felháborító, ez már túl megy mindenen.

    Tényleg kéne az a beígért jogász…

    Bognár sporira még visszatérünk(ek), úgy néz ki.

    Hozzászólás ideje: 2010. március 30. 21:49

  5. trebla77 írta:

    A tv-ben visszanézve más volt a meccs képe mint a helyszínen!Annyira nem láttam szándékosnak a bíró ténykedését, bár tizenegyessel valóban alakította a mérkőzést. Itt jegyezném meg Nyilasi Tibi ténykedését, engem felháborít! A gólunk elötti pillanatot lesnek látta, nem volt az, a kapus által kiütött labda már nem les! A tizenegyesnél meg a nyújtott láb, felnyúlni a magaslabdáért csak így lehet, és a labda elrúgása után rögtön visszahúzta, hogy az ütközést elkerülje!Miért nem lehet tárgyilagos egy szakértő a tv-ben?

    Hozzászólás ideje: 2010. március 31. 12:15

  6. bockor írta:

    Eddig egyetlen meccsünkön sem volt ennyi gólhelyzetünk. Pista, Csizmadia és a többiek rendre rossz megoldásokat választottak. A Vasas undorító célfutbalja célra vezetett. Jellemző, hogy a mérkőzés végén ünnepelték az egy pontot. Remélem nem lesz elég a bentmaradásukhoz!

    Hozzászólás ideje: 2010. március 31. 15:24

  7. eagleeye írta:

    A főképernyőn jobbra, a TV-ben látható Bognár ténykedése! Nem “sima” összefoglaló 🙂

    Hozzászólás ideje: 2010. március 31. 20:48

  8. Herkules írta:

    A Sport TV-ből kivágott képrészleteknél többre számítottam. Ráadásul Ferenczi háta helyett illőbb lett volna az arcát mutatni, ha már mindenképp kihagyhatatlan volt ez a csodás pillanatfelvétel… 😛

    Hozzászólás ideje: 2010. március 31. 22:05

  9. eagleeye írta:

    Herkules

    Ferenczi sajnos a megjelenő statisztika alatt nem fordul szembe a kamerával 🙂
    Vasárnap későn volt a meccs, igyekeznem kellett az anyaggal.
    A szokásos szám táblázat megtalálható volt most is.
    Sajnálom, ha nem tetszett, most – munka mellett – ennyire volt energiám és időm.
    Most fontosnak tartottam inkább kiemelni azokat az adatokat, amelyek a helyzeteink számáról illetve az ellenünk elkövetett szabálytalanságok számáról tanúskodnak.
    Szívesen veszem észrevételed, sokat segítenél, ha megosztanád, mit hiányoltál az anyagból, hogy legközelebb jobb legyen 🙂 írj: eagleeye@mailbox.hu

    Hozzászólás ideje: 2010. április 1. 11:43

HOZZÁSZÓLÁS