2024. április 20. szombat

Kupán vágva!

Szerző: Simon Sándor Bejegyzés ideje: 2010. november 11.

Már a meccs előtt gondolkodtam arról, hogy a Siófok elleni kupameccset valamiképp közösen kellene értékelnünk. Utána meg is valósítottam tervemet, a Facebookon kértem a hozzászólókat, segítsenek értékelni, segítsenek cikket írni. Együtt minden könnyebb, tán még a cikkírás is. Ebben a témakörben csupán a címet adtam én, a többit, a lényeget a Facebookos szerzőtársak, akiknek mondatait próbáltam összeszerkeszteni.

Nézzük!

Botrány, hogy folyamatosan ilyen gólokat kapunk! A támadójátékunk egyenlő a nullával! Talán kifogtak egy olyan napot, amikor tipikusan nem jön össze semmi. Ilyen a legnagyobb sztárcsapatokkal is bármikor előfordul. Viszont ez az egy szem gól akár a továbbjutásunkat is jelentheti a visszavágón.

Két szóban úgy foglalnám össze a lényeget, hogy lélektelen játék. Nem értem, miért csak az utolsó 3-4 percben kezdtünk el egy kicsit játszani. Egy szóban mindez: szégyen vagy NULLA! Ébresztő! Pedig milyen egyszerű a megoldás, focizni kéne, nem lötyögni, SZÍVBŐL játszani a klubért.

Miért óriási nagy szégyen? Mert, hihetetlen, abszolút kiismerhető a játék, azaz öregurasak a passzolgatások, lassú a reakció, a felpasszoknál a hazai védők milliószor megelőzték a csatárainkat, borzalmasan gyenge a védelem, egyénieskedés, és még sorolhatnám…
Viszont respekt a Siófokra leutazóknak, akiket sajnálok is egyben, hogy ezért utaztak le ennyien.

Bár az első félidőben a csapat mezőnyfölényben játszott, de védelmi hibából kaptuk a második gólt, ezután a csapat játéka visszaesett. Heinz lecserélésével nem értek egyet, mert ő jól szervezte a játékot. Az meg már tényleg röhej, hogy ilyen kispályás focival aláznak minket. Remélem, Prukner mester összekapja végre a csapatot, mert ezért kár volt lejönni a haverokkal Siófokra.

Szégyen, hogy a fiúk elfelejtették, hol is játszanak! A szurkolók (kb. ezer fradista) még 3-0 után is teli torokból szurkoltak! Prukner nagyon nagy ember, remélem sikerül ezt a helyzetet is megoldania.

Sajnos nagyon ingadozó a csapat formája és még mindig nagyon sok lyukas posztunk van, például a csatársorban. De a védelem is sokszor hibázik, főleg a legfontosabb pillanatokban, lásd Debrecen elleni vereség avagy épp szombaton Zalaegerszegen.

A védelem valóban egy nagy kalap …. Elöl meg nem tudtunk helyzeteket teremteni, amiket mégis, azt nem tudtuk befejezni. Nem értem Marek cseréjét, meg azt sem, mit lát Prukner Abdiban? Tényleg,
minek kell ilyen Abdit játszatni? Minden meccsüket hozniuk kéne, erre elveri őket mindenki. Így nevetséges az egész! És szomorú! Megmondom öszintén, Szűcs óta nincs állandó kapusa a Fradinak! Pedig úgy kezdődik egy csapatépítés, hogy végy egy jó kapust. Fradistának lenni felelősség! De, vajon dobog-e még? Hm..

Úgy érzem, Mareket azért hozták le, mert kiállítatta volna magát. Mondjuk, sajnos nem osztott, nem szorzott volna. Viszont Rósát már meccsek óta figyelem, egy normális labdája nincsen. Lehet, sokat tesz a védekezésben, de ami labdát szerez, azt el is szórja. Kicsit Morrison feelingem van. Talán a legnagyobb hiba, hogy nincs egy normális irányító középpályásunk és csatárunk, így az előrejáték nulla. Hátul meg hol van már Tutoric?

Ha már elemzünk. A vereség oka (és nem csak ezé), hogy fejben és lélekben gyenge a csapat. Szépen játszunk, meg helyzeteket alakítunk ki (helyenként túl is játszunk néhány akciót), de amikor gólt kéne lőni vagy levédekezni az ellenfelet, akkor megáll a tudomány. Elszomorít ez a vereség. Lenne pár játékos, akit hazaküldenék.

Vannak gondok, főleg fejben, valami nem oké. Az idén volt kb. négy olyan mérkőzés, amit hozhatott volna a csapat, ha azokat behúzzuk, akkor vezetjük az NB1-et. Mindez valamiért nem sikerült. Ennek az okát kellene megfejteni! Mindent bele tanár úr!

Dalnoki Jenő bácsi mondta egy meccs után: “Uraim, ha direkt csinálták, akkor szégyelljék magukat, ha meg csak ennyit tudnak, akkor sajnálom magukat.”

Ez a meccs egy olyan találkozó volt, amit nem fogok mutogatni az unokáimnak. Ritkán írok ilyet le, de ez valóban szégyen! Beszéljünk egy kicsit a reményekről is, mert biztos vagyok a továbbjutásunkban. Abban, hogy a történtek ellenére itthon rúgunk kettőt a Balaton-partiaknak. Prukner nagyon nagy ember, remélem sikerül ezt a helyzetet is megoldania.

Ez a vereség kellett a csapatnak, ebből a kudarcból fogunk erőt meríteni és megnyerni ezt a ,,színvonalas” Magyar Kupát. Most már semmi sem állhat az utunkba, maximum egy bazinagy bölénycsorda.

Sebaj, majd javíthatnak a srácok a visszavágón. Remélem, legyúrják a Siófokot és továbbjutunk.

Nehéz még viccesen is gondolni a látottakra. A meccs alatt is azon gondolkodtam, hogy nevessek-e vagy sírjak és bizony inkább sírtam volna. Talán akkor nevetek majd ezen a meccsen, ha nyerünk vasárnap, a visszavágón pedig kiharcoljuk a továbbjutást.

Hajrá Fradi!

A rendhagyó bejegyzést

Kurucz Gábor, Rimbás Attila, Pásztor Róbert, Kárpáti Balázs, Domonyi Tamás, Nyitrai Attila, Szabó Ádám, Ujhelyi Cecilia, Zsolt Adrenalin, Földes János István, Polgár Máté, Oláh Miklós, Nagy Iván, Borhy Norbert, ifj. Szirmai Nándor, Tóthfalussy Gergő, Németh Imre, Kövesi Szilvia, Bíró László, Istenes Tibor, Kacs Dávid, Jan Maly, Dobos Ferenc

Facebookos hozzászólásainak felhasználásával szerkesztette: Simon Sándor

Pozitív kicsengésű utóirat, amely bizonyítja, nem csak mi láttuk így, van mit megfejteni. Prukner László nyilatkozata az ftc.hu hivatalos oldalon:
Enerváltan, fegyelmezetlenül, akaratgyengén, szégyenteljesen játszottunk, elnézést kérünk a szurkolóktól, ma nem voltunk méltóak arra, hogy a Fradit képviseljük. Sokáig nem érünk rá nyalogatni a sebeket, mert rendet kell rakni. Meg kell fejteni, miért voltunk ennyire enerváltak, megviselhette a csapatot a ZTE-meccs, de az nem lehet mentség semmire.

A végére ugorhat és hozzászólhat.

6 hozzászólás

  1. bockor írta:

    Érdekes, Prukner felelőssége fel sem merül…
    És most nem a cserérire gondolok, amik nagy százalékban alibik, vagy teljességgel érthetetlenek. Ki a felelős azért, hogy mentálisan padlón a csapat? Kinek a felelőssége az, hogy egy szerkezetében és egyénekben is kaotikus csapat fut ki a pályára?
    Láthattuk, hogy Pukner munkájának köszönhetően képesek vagyunk jó játékra. Tehát a keret, legalábbis a Siófok kiverésére és a dobogó elérésére alkalmas. Ki felel a csapat stabilitásáért, kinek köszönhető, hogy nem tudunk leszállni a hullámvasútról? Sokaknak már hányniuk kell…
    Én kint leszek a Haladás ellen, a kupa visszavágóra is kimegyek és felülök a hullámvasútra, de már most remegve gondolok arra, hogy ippeg föl, vagy lefelé indul e el.

    Eljött az ideje, hogy ne a külső körülményekben keressük a hibát. A hiba a mi készülékünkben van.

    Hozzászólás ideje: 2010. november 11. 08:24

  2. trebla77 írta:

    Az ami a klub körül történik az utóbbi időben az ide vezetett.
    Szinte semmi nincs rendben a csapat körűl, ha a sok kis mozaikot egymás mellé tesszük akkor távolról nézve bizony kemény háború folyik ellenünk.Ennek a legkézzelfoghatóbb eredménye a szurkolók szétverése, összeugrasztása!A leépülés jelei mindennaposak.
    A vezetés szakmai és gazdasági baklövéseitől, vagy szándékos tévedéseitől a kommunikációig.
    Ha keressük az okokat, a sok össze nem illő kép összeáll a kudarc képeivé!
    Szeretem a csapatunkat hibáival együtt, de én mint szurkoló vajon milyen viszonzást kapok a Fraditól mindezért?
    1953 óta járok Fradi meccsre,ha erre gondolok bizony ez nem kevés idő. Hóban, fagyban,esőben, tűző napon ott voltam, voltunk együtt és külön, mindig a Fradi szellemiségét képviselve és ennyi idő után hirtelen az edzőnk azt mondja, hogy csak bizonyos időben mehetünk be az edzésekre.Hoppá, kapom fel a fejem, csak nem ellenség lettem a saját családomban? De bizony ez már csak így van ehhez hozzá kell szokni!
    Pedig mekkora tudás halmozódott fel bennem ez alatt az 57 év alatt, még akkor is ha csak szurkoló vagyok,mennyire lehetne ezt hasznosítani, hiszen az eseményeket előre látjuk, akár modellezni is lehetne a jövőt!
    Mindjárt itt a Haber eset, arról volt szó, arról beszélgettünk néhányan, hogy volt egy jó kapusunk, aki már belerázódott, most van két rossz kapusunk, önbizalom nélkül.Borítékolható volt?Igen!Érdemes volt váltani?Nem!Nem nehéz megjósolni, hogy Mester és Jova esetében is hasonlóan járunk.Négy ígéretes jó kapusból egy sem!
    Ez már szakmai hiba és felelősség!
    Olyan ember a csapat kapitánya aki nem jó focista, de kirobbanthatatlan.Miért?Ide nem elég a szimpátia!
    Az egész csapat lassú,a védelem lassú, Bockor szurkoló társammal beszélgettünk erről, a három lassú védő közé egy még lassúbb Dragónert kéne berakni, hogy megoldódjon a probléma?Elképesztő!
    A tegnapi meccsen nem volt védekező középpályás a csapatban.Lehet, hogy ki volt jelölve, de nem volt senki!Az egész csapat öncélú és fegyelmezetlen!
    Vesszőparipám, hogy mit gyakorolunk az edzéseken.Most Bence megmutatta, volt a zete ellen egy kapura lövési kísérlete bal oldalról, nagyon fölé és mellé, most pont ugyanarról a helyről, pont ugyan olyan ívben elrúgta ugyan oda.Ez nem lehet véletlen műve.Ezt gyakoroljuk!
    A siófok B egy védekező, kontrázó játékot játszott, szinte minden támadásuk gól veszélyes volt, végig látszott mit akarnak játszani, rajtunk viszont semmi nem látszott!
    Ebből a keretből én már elejétől fogva egy másik csapatot játszattam volna.Össze nem illő játékosok játszanak egymás mellett, kirobbanthatatlanul!
    Ez nem a jelen csapata és még csak nem is a jövő csapata, hiszen a fiatalok így ebben a formában hátráltatói a játékunknak!
    Nagyon el vagyok keseredve, siralmasnak látom a jövőt!
    A vezetőség tisztességtelen eszközökkel harcol valamiért.
    A tulajdonosunk már régóta szabadulni akar tőlünk, a pénzcsap hamarosan elzárva!
    Szóbeli politikai támogatásokat kapunk, szurkolóink nagy része gyűlöli a politikát, ellenségnek tekinti!
    Szakmailag nagyon gyenge a teljesítmény, még akkor is ha a pozíciónk most jobb mint tavaly!
    És végül hétről-hétre kevesebben vagyunk a lelátókon.
    Most vasárnap egy emberrel biztosan kevesebb lesz.
    Amíg szabadon nem mehetek edzésre bármikor, akkor meccsre sem megyek többé!
    A bérletemet és a regisztrációs kártyát majd a fotelben ülve nézegetem!
    Ez a keserű szájíz öt éve nem akar oszladozni!

    Hozzászólás ideje: 2010. november 11. 09:07

  3. Rimbás Attila írta:

    Persze, az edző felelőssége mi? Mintha már hallottam volna ezt korábban Nyilasi Tibi, Varga Zoli, Novák Dezső bácsi esetében. Meg is lett az eredménye.
    Egyébként megjegyezném, hogy Prukner úr még mindig erőn felül teljesített, ezzel a játékoskerettel. Hol voltunk tavaly ilyenkor? És tavaly előtt? Még csak az hiányzik, hogy Prukner Lacit is távozásra kényszerítse pár begőzölt fejű. Én, személy szerint maximálisan bízom benne. Ha több pénz állna rendelkezésre keret erősítésére, sokkal jobb lenne, de sajnos most abból kell gazdálkodni, amink van.
    Hajrá Fradi.!

    Hozzászólás ideje: 2010. november 11. 09:09

  4. bockor írta:

    Trebla, gyere ki! Hidd el én is szenvedek, de jobb ezt baráti körben tenni. Egy sör mellett megvigasztaljuk egymást, ha máshogy nem nosztalgiázunk. Jó 30 éves lemaradásom van Veled szemben, tudnál nekem mesélni 🙂

    Kedves Rimbás Attila!
    Abban egyetértünk, hogy Hajrá Fradi, amúgy nagy a szakadék. Kérdéseket tettem fel, ezekre képtelen voltál válaszolni, ehelyett Nyilasi, Novák és Varga menesztésével vagdalózol. Külön-külön megvitatom Veled szívesen ezeket az eseteket is, de most Pruknerről beszélünk.
    A gyenge játékoskeretet említed. Mihez képest gyenge? Mert az nb1-hez képest biztos nem. A Siófokéhoz képest???
    Olvassd el Trebla írását! Figyelmedbe ajánlom a kapusainkról szóló részt. Ha erre a felvetésre és a kérdéseimre érvekkel felelsz, folytathatjuk, hátha közelednek az álláspontok 🙂
    Addig maradjon a közös nevező. Hajrá Fradi!

    Hozzászólás ideje: 2010. november 11. 11:07

  5. Franto írta:

    Nagyon elgondolkodtató Trebla írása! Sok mindenben egyet értek. Viszont, mégha tudom is, hogy évek óta evvel magyarázkodunk, ez egy új csapat, annak is csak az első szezonja. Nem volt gerinc, amire építhettünk volna és nem volt idő sem, hogy gerincet építsen a szakmai stáb.
    Sajnos Bockornak is igaza lehet az edző felelőségében. Sokszor elgondolkodtam abban, hogy valóban tudta e Prukner, mibe is vág ő bele. Gyermekes, amatőr hiba volt elengedni csatárainkat, még mielőtt lett volna új helyettük. Taktika? van, de sajnos nem sok pontot hoz. a leg meglepőbb dolog az, hogy nem tudunk kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtani. Pedig azt hittem , idén az lesz a legnagyobb erélyünk. Hibázik abban is edzőnk, hogy elzárja a szurkolókat a csapattól, hogy nem lehet edzéseket látogatni. Óriási baj, ha egy Fradista nem érzi magát családtagnak, hanem kívülállónak.
    Viszont minden negatívum ellenére eszem ágában sincs “Prukner takarodj” rigmusokat énekelni. Biztos vagyok benne, hogy edzőcsere semmit sem oldana meg, sőt… Hiszem, hogy idén az edző fejében kialakul az a bizonyos gerinc, ami köré már lehet tudatosan igazolni a télen és tavasszal sokkal kiegyensúlyozott teljesítményre leszünk képesek. De ehhez az is kell, hogy Prukner is belássa hibáit, és tanuljon belőle. Talán az egyik legfontosabb, hogy sikereket a Fradinál csakis a szurkolókkal együtt tud elérni, hogy derbit csak feltüzelt játékosokkal együtt tud nyerni…

    És még valami! ha tehetném, csakis a Szentélyben szurkolnám végig a meccset, előtte pedig Bockorral fröccsözve tartanék “szakmai vitát”… 🙂 Javaslom, kedves Trebla, hogy tedd Te is így, érdemes!

    Hozzászólás ideje: 2010. november 11. 12:42

  6. eagleeye írta:

    A szezonban elöször kimaradt egy meccs, csak néhány percet láttam, pont, amikor a 2. gólt ajándékoztuk a siófoknak.Ez után ki is nyomtam a tv-t.
    Bíztam benne, hogy egy gólt azért szerzünk, mert annyi mindenképp kellett az esélyek életben tartásához.
    Képesnek tartom a csapatot, hogy legyőzzön valakit itthon 2-0-ra.Úgy érzem, ez a párharc még nincs lefutva.
    De csak fogadkozásokkal nem lesz meg.
    150% kellene majd és tudjuk, az itthon sokszor kevés, mert nem csak az ellenfelet kell legyőznünk, nem akarok erre fogni semmit, de ez tény.
    Szóval, ha így nézem, akkor nem sok esélyünk van, ráadásul 2-6 os az idei mérlegünk velük szemben.

    Hozzászólás ideje: 2010. november 12. 07:29

HOZZÁSZÓLÁS