2024. április 24. szerda

Mit jelent a Fradi a XXI. században?

Szerző: Simon Sándor Bejegyzés ideje: 2010. november 20.

Másodszor – de biztos, nem utoljára – fordulok ahhoz a módszerhez, hogy honlapunk Facebookos olvasóit idézem. Ott tettem fel a címben is megjelölt kérdést.

Azt a kérdést, amelyet nagyon fontosnak tartok. Mert azt mindenki tudja, hogy a jelenünk egy egész más kor, mint az, amelyik 111 éve volt. Generációk nőttek fel és mentek el, mióta eleink az Erkölcs, Erő, Egyetértés jegyében megalapították a Ferencvárosi Torna Clubot. Minden generációnak meg kell válaszolnia ezt a kérdést. Mit kapott ebből a génjeiben? Mit tud ehhez ma hozzátenni? Hogy lesz valaki ma fradistává?

Köszönet azoknak, akik megtiszteltek azzal, hogy válaszoltak a kérdésre. Íme a válaszaik!

Sárosi Gábor
Nekem a mai világban a reményt és kitartást jelenti a mindennapokhoz!

Aaron Muslera Smith
Nekem olyan mint az oxigén… nem lehet nélküle élni!

Németh Dávid
Nagyon-nagyon sok mindent… HAJRÁ FRADI!!!

Szabó Ádám
Az ÉLETET!!!
Aki nem Fradista, az úgysem fogja ezt sosem megérteni, aki pedig az, annak úgysem kell magyarázni…
FERENCVÁROS AZ ÉLETÜNK, ÉRTED MINDENT MEGTESZÜNK, ÉRTED KÉSZ LENNÉNK FELADNI, MI EDDIG FONTOS VOLT NEKÜNK!!!

Török Mátyás Szilveszter
Fradi volt, Fradi lesz, míg a földön ember lesz. Bármit is mondhatnak, a Fradi az egyik legsikeresebb klub volt Magyarországon. Kár, hogy most mindenki lesajnálja a kultúrát. Pedig ez egy hitvallás egyes embereknek. Úgy, mint nekem.

Asztalos Tibor
A Barátnőm után a Fradi az életem!!!

Zuigéber Attila
A hangulatkeltést, az igazságot és a hűséget, mely szeretett klubomhoz köt!

Józsa Ádám
Az életet, a világot, az ÖRÖK SZERELMET! Hat éves koromtól kezdve halálomig, ami remélem nem mostanában lesz…

ifj. Szirmai Nándor
Van egy nagy galakszis, amelyre ha felnézek mindig örömet okoz! Van egy nagy csillag, melyet akkor is látok, ha felhős az ég és nagy a sötétség. Sokszor tűnik fel ragyogó és tenyérbe mászó csillag az égen, de számomra mindig csak egy marad, ez a Ferencváros. Ilyenkor megdobban a Fradi szív és elfelejt minden bánatot és gyalázatot, melyet kapott kedvenc csapatom!

A XXI. század elején, amikor minden technológia kézenfogott és elsodorja az érzelmeket a szeretettől és elénk szórja a valóságot, bennem megmarad egy szám: 1899. Igen, gyermekként játékot és számszerűséget jelentett, de már felnőttként odaadást és örök szerelmet jelent.

Történhet bármi, a hűség megmarad tűzön-vízen át, most mikor már átléptük  2010 hatalmas és egyben súlyos kapuját.

Pásztor Róbert
Megválaszolhatnám versben, csodás szavakba öntve, írói és költői igékkel jellemezve, de van, mikor egy szó minden szép szónal többet tartalmaz. Ezért nekem a válaszom, hogy mit jelent a FRADI? MINDENT!!!

Istenes Tibor
A Fradi örök, ezért az öröklét megélt pillanatát jelenti a jelenben. Számomra egyenlő a nemzeti öntudatommal és ötvöződik a hitemmel. A XXI.században a múlt dicső alapjai jelentik a jövő zálogaként nyíló új dicsőséget. Hitet, családot és egységet képvisel még akkor is, ha a jelenben sokan ezt nem látják, nem veszik észre és tönkre akarják tenni. A Fradi a három E betűje miatt örök és hiába reménykednek sokan abban, hogy majd a XXI. században jönnek új csapatok, a történelem ismétli magát és az elsők mindig mi leszünk! Mindörökké FERENCVÁROS!

A leírt sorokból kitűnik, hogy a Fradi igenis megmozgatja az érzelmeket, a legmélyebb érzelmeket. Remélem, nemcsak azokban, akik most leírták, hanem minden fradistának a Fradival kapcsolatos gondolatai mélyen a szívükből, a lelkükből jönnek. Ne hagyjuk veszni ezt az érzést, erősítsük magunkban és erősítsük egymásban! Találjuk meg újra egymást a XXI. században is. Fogjunk össze, mert a Fradi mi vagyunk!

Simon Sándor

A végére ugorhat és hozzászólhat.

2 hozzászólás

  1. marius raczek írta:

    Ha a FRADI nem letezett volna akkor fel kellett volna talalni. A FRADI nem csak egy csapat hanem egy eletstilus. MI AKKOR IS BAJNOKOK LESZUNK !!!!!!!!!!!!

    Hozzászólás ideje: 2010. november 26. 10:41

  2. trebla77 írta:

    Amikor gyerekkoromban meccsre indultam, mindig hevesebben vert a szívem, mint amikor randevúra megy az ember!
    Bizonyos rituálék is megmaradtak, szeretek egy órával előtte már kiérkezni és szerettem az utolsók között elhagyni a stadiont!
    Ma már viszont rengeteg keserűség is társul a meccsre járáshoz, ez már nem hiányzott!
    Már alig alig létezik a tiszta Fradizmus!

    Hozzászólás ideje: 2010. november 26. 13:27

HOZZÁSZÓLÁS