2024. április 23. kedd

Paks-FTC: játékosaink statisztikája

Szerző: eagleeye1899 Bejegyzés ideje: 2010. december 4.

Paks-FTC a számok tükrében…

A ősz legszebb és legeredményesebb mérkőzése után az időjárás és a paksi pálya jóvoltából csak csapatunk párharca csúszott el a fordulóból, amelyet végül néhány nap csúszással, hét közben kellett lejátszani kritikán aluli körülmények között. Kérdés volt, hogy a lendületet kapó csapatunk teljesítményére a hosszabb szünet és a borzasztó talaj hogyan hat majd. Egy eseménytelen első félidő után amolyan adok-kapok alakult ki, majd elkezdtek potyogni a gólok, amelyből végül a Paks jött ki győztesen – harmadszorra már nem tudtunk egyenlíteni.

Nézzük az első félidő szokásos táblázatát, számait:

Csapatunk próbálta a megszokott sok passzos játékát játszani, ez ezen a talajon nem volt egyszerű feladat. Bár a passzok száma igen magas volt ebben a félidőben, ez főként oldal- és hátra passzokban mutatkozott meg. Lövésből nem találtuk el a kaput, csupán Heinz szabadrúgása ment fölé, amin kívül két blokkolt lövés volt még, de a másik oldal sem brillírozott ekkor, Bartha a 15. percben mellé lőtt, a következő “helyzetük” a 44-ik percben volt egy szöglet utáni fejesből, amely fölé ment.

A második félidő számai:

A második játékrész teljesen más képet mutatott, megjelentek a helyzetek, jöttek a gólok. A Paks csapata nagyon agresszíven és motiváltan kezdte a második félidőt, csapatunk mintha az öltözőben maradt volna. Mindjárt góllal nyitottak a 48-ik percben, majd Habernek háromszor(!) kellett nagy helyzetben védenie. Közben Schembri is nagy helyzetben kiugrott, de a lövését hárította a paksi kapus. Beszédes adat volt a statisztika készítése közben, hogy a gólunkig, az 54-ik percig középpályás nem szerelt egyszer sem és védőink közül is csak Dragóner két esetben, sajnos a Paks “átfutott” ebben a periódusban csapatunkon.

Duplájára emelkedett az előreíveléseink száma, amiből nagyon sok pontatlan volt.

Az egyenlítő gólunk után úgy éreztem, hogy meglehet a fordítás. 1-1 után a Paks csak 20 perc múlva jutott a kapunkig egy eset kivételével (a szabadrúgás, amiből kapufát szereztek). Mi próbálkoztunk, Heinz körbe lőtte-fejelte a kaput, Miljkovic is próbálkozott, Schembri is, de a Paks lőtt ismét gólt Böde révén a 79-ik percben.

Miljkovic gyönyörű fejesgóljára sajnos szinte az ellentámadásból ismét válaszoltak a paksiak, azaz beállították a végeredményt.

Az összesített számok ezek lettek:

Középpályás védekezésünk mostani számai az alábbiak lettek:

Az ívelések így oszlottak meg a pontosságuk szerint:

A második játékrészben több mint kétszeresére nőtt az ívelések száma.

Gólszerzési kísérletek

Gólpasszok:

Szabálytalanságok száma egyénenként,  lövési statisztika pontosság, célterület alapján:

Szabálytalanságok száma:

Nem meglepő, de ismét az ellenfél “nyerte” ezt a  csatát, mint ebben az idényben szinte minden mérkőzésünkön.

Az MLSZ döntése alapján úgy tűnik, ez volt idén a záró mérkőzésünk, folytatás valamikor tavasszal. Csapatunk a 4. helyen zárta az őszt. Lehetett volna jobb is, hiszen a második hely is elérhető volt, ha ezt az utolsó mérkőzést megnyerjük. Van még mit javulni, de az edzőnknek egy jó alapot sikerült leraknia, ez már most, a féltávnál is látszik.

Kitartást kívánok minden szurkolótársamnak a hosszú téli szünet meccs nélküli átvészeléséhez!

Sinka András

eagleeye

A végére ugorhat és hozzászólhat.

2 hozzászólás

  1. bockor írta:

    Hát Eagle, nem tudom. szerinted létezik az, hogy Rósa 50 passzából csak 4 volt rossz??? Két gól az Ő eladott, elvétett labdájából született.
    Józsi keveset volt játékban, nem volt a csapat hasznára.
    A 23 labdavesztés magyarázat a vereségünkre.

    Hozzászólás ideje: 2010. december 5. 10:42

  2. eagleeye írta:

    Szia bockor!

    Létezik, amit kérdezel.
    Sajnos a 4 passza, ami rossz volt, azok látványosak voltak, a sok apró passz, ami oldalra-hátra ment, az meg elvitte a statisztikát.Nem csak nála.
    Most érdekes lett volna a passzok iránya, de kétfélét nem tudok alkotni.

    Hozzászólás ideje: 2010. december 5. 14:24

HOZZÁSZÓLÁS