2024. március 28. csütörtök

Aki már pólyában is címlapfotó volt …

Szerző: Simon Sándor Bejegyzés ideje: 2010. december 12.

Ifj. Albert Flórián ma töltötte be 43. életévét. Nem mindennapos dolog, hogy valaki már a születése után egy héttel címlapon szerepeljen egy országos hírű hetilapban. Flórival ez történt …

43 évvel ezelőtt az ország legkedveltebb sporthetilapja a Képes Sport volt. Íme az 1967.12.19-i szám címlapja.

A fotón az Albert család látható, középpontban az újszülött jövevénnyel, ifj. Albert Flóriánnal. Nyilvánvaló, hogy ez a fotó nem jöhetett volna létre, ha az édesapa, Albert Flórián nem az aki, nevezetesen egy világklasszis labdarúgó.

A címlapból látható, bizony akkoriban is nehéz volt egy élsportolónak a családját elzárni a nyilvánosságtól, időnként nekik is szerepelni kellett.

Mint ahogy az újságíró meglátogatta Albertet 1969 nyarán is, amikor súlyos sérülése után combig gipszben lábadozott. Ugyancsak a Képes Sportban lehetett erről a látogatásról olvasni és képeket megnézni. Például ezt a kettőt, amelyen a képaláírás szerint Albert I és Albert II “mérkőzik”.

A kis Flóri később futballista lett és a saját bőrén érezte, hogy nem könnyű Albert Flórián nevével, Albert Flórián után labdarúgó karriert csinálni. Azt hiszem elmondhatjuk, ifj. Albert Flóriánnak nem lehet szégyenkezésre oka. 1988 és 1998 között számtalan mérkőzésen mutatta meg, hogy amit a génjeiben kapott, azt a pályára is tudta konvertálni. Minden bajnoki éremfajtából (arany, ezüst, bronz) begyűjtött hármat, amit a kupagyőzelmeknél még eggyel meg tudott fejelni, hiszen ott négyet számlát. Természetesen tagja, mi több góllövő tagja volt a legendás BL csapatnak. Emlékezzünk csak a Real Madridnak rúgott nagyszerű, pontot érő góljára (az alábbi felvételen 3:45-nél indul az Albert góllal végződő akció):

Flóri ma az öregfiúk csapatban lövi a gólokat, reméljük tavasszal ott is bajnoki címet ünnepelhet.

Jó egészséget, sok boldogságot és sikert kívánunk!

Simon Sándor

A végére ugorhat és hozzászólhat.

HOZZÁSZÓLÁS