2020. július 9. csütörtök

Ujjé! A ligetben nagyszerű …

Szerző: Simon Sándor Bejegyzés ideje: 2011. január 23.

Egy immár több mint 100 éves, sokak által ma is ismert kuplé kezdődik így. Igaz, a Városligetet foglalta dalba, de ettől most vonatkoztassunk el, hiszen a Népliget is liget, sőt! Nekünk fradistáknak igazából az a liget. Ez a hétvége a Fradi szempontjából valóban nagyszerűre sikeredett …

Női kézilabdacsapatunk és férfi vízilabdacsapatunk amolyan papírforma győzelmet aratott szombaton a Siófok illetve az Angyalföldi Sportiskola csapatai felett. Tudjuk, ezek a kötelező győzelmek néha nagyon keservesen születnek meg, ezúttal azonban szó sem volt keservről, mindkét győzelem fölényes volt.

Vasárnap kora este a női kosarasokra jóval nehezebb feladat várt. A bajnokság alapszakaszában a legjobb négybe jutásért küzdenek és az egyik közvetlen vetélytárs, a Szeged vizitált a Népligetben. Az a Szeged, amely mindent meg is próbál, hogy elérje a célját. Eddigi légiósai mellé menet közben szerzett még két ukrán válogatottat. Így próbált erőfölényt kialakítani a Fradival szemben. Azzal a Fradival, amelynek csapata újonc ugye a legjobbak között. Újonc, amely bevallottan nem a légiósokra, hanem magyarokra kívánja építeni a csapatot. Ezzel együtt azt is vallják, egy Fradi nem lehet sereghajtó, de még középcsapat sem. Élcsapatnak kell lennie! Így is szerepelnek a bajnokságban. Így vívhattak igazi rangadót a Szegeddel a negyedik helyért. Sorsdöntő meccs lett, hiszen az előző fordulóban az ugyancsak rivális Zalaegerszegtől kikapott a Fradi. Ha ez a Szeged ellen is megismétlődött volna, oda a negyedik hely reménye.

Tudtuk ezt a hét közben is, ezért több helyen is hírt adtunk a csapatról, kértük a Fradi iránt szorítókat, jöjjenek ki és szurkoljanak ennek a csapatnak is.

Az első győzelmet már az elején elkönyvelhette a csapat. Az eddigieket tekintve rekordszámban ültek a nézők a lelátón. Számuk közelítette a 300-at. Persze ez még messze a csarnok befogadóképességétől, de több mint az eddigiek. És ami sokkal kényegesebb, hangosabb is! Szinte az egész meccs alatt szólt a lelátó. Érezhették a kosaras lányok is, mit is jelent ez. Elmondhatjuk, nemcsak érezhették, de meg is érezték! Egyenesen a győzelembe segítette őket! De milyen győzelembe? Egy olyanba, amely sorsdöntő play-off meccsek hangulatát készíti elő, azt idézi. Nem kezdett jól a csapat, az első negyedet 5 ponttal elvesztette. A szurkolók azonban erőt adtak, nem hagytak időt a csüggedésre. A szünetben maradt a mínusz öt pont. Jött egy fergeteges harmadik negyed, amelynek a végén már két pont előny állt a Fradi mellett. Az utolsó negyed elején ez gyorsan négyre nőtt. Ekkor azonban megmerevedtek a frontok, sokáig nem változott a különbség, helyzetek maradtak ki itt is, ott is. A szurkolók érezték, rásegítettek. Ám, ez nem a várt eredményt hozta, a Szegednek jöttek be a kosarai. Olyannyira, hogy 52 másodperccel a vége előtt néggyel már megint ők vezettek. Elment a hajó? Dehogy! Farkas Sándor időt kért, a szurkolók pedig közben is hangoltak, fokozták a hangerőt. A Fradi játékosai olyan hangulatban álltak oda az utolsó 52 másodpercnek, hogy a szemekben látszott, érzik, tudják, miért is játszanak. Hogy mit jelent ilyen hangulatban játszani. A támadás vége egy hárompontos kosár lett és már csak egy pont volt a hátrány. De jött a Szeged. A hangorkán nem lankadt, a ferencvárosi karok magasan lengtek, szerencsére a pályán is. Hiszen “Küzdeni kell!” Küzdöttek, kivédekezték a szegedi akciót. Nem több, mint 11,4 másodperc volt hátra. Újabb időkérés, hogy felkészülhessenek a végső támadásra, egy apró kis kosárra. Megbeszélték, mit kell csinálni, hogyan jussanak helyzethez, amiből gólt szereznek. Ez volt az a pillanat, ami tényleg forró kézilabda meccsek hangulatát idézte. A vége? Nem egy sima kosár, hanem szinte a dudaszó pillanatában egy hárompontos lett. Darida Csilla elengedte, a labda magasan szállt, majd érezve a szurkolók hangjának segítő áramlását, célbavette a gyűrűt, amelynek a közepébe talált.

Hangrobbanás! A győzelem a Ferencvárosé! Oly módon, ahogy csak egy Fradi tud igazán nyerni. Tudással, szívvel, lélekkel, akarattal! Együtt a közönséggel! Mert ez volt az a mérkőzés, ahol a Fradi szurkolói és a Fradi női kosárlabdacsapata egymásra talált. Reméljük, végérvényesen! Innentől általánossá válik az, amit este tapasztaltunk. És akkor nem lehet más, egyre többet mondhatjuk és írhatjuk: A győzelem a Ferencvárosé!

Farkas Sándor is a szurkolókat, a nagy segítségüket emelte ki, mint amely elengedhetetlen volt, hogy a csapatot átsegítse a holtpontokon. Elengedhetetlen ahhoz, hogy a játékszerencse megforduljon. Köszöni ezt a segítséget és, ha lehet a jövőben is várja. Várja, mert ezért érdemes az élsporttal foglalkozni. Ez nemcsak a sportolók egészséges életmódjáért, ez a sikerek eléréséért, a szurkolók kiszolgálásáért is van.

Ujjé! A ligetben nagyszerű! Reméljük, ez még sokáig így lesz. Mondjuk, míg a Földön ember lesz, hisz addig Fradi is lesz!

Hajrá Fradi! Ismét bebizonyosodott, hogy ennek a szurkolásnak eredménybefolyásoló ereje van. Éljünk vele! Éljünk a kosárlabdában, a kézilabdában, a vízilabdában, a jégkorongban és természetesen a futballban is. Bármily hihetetlen, de eljutottunk oda, hogy még ott is elkel a buzdításra serkentő szó. Sőt, ott kél el csak igazán.

Zúgjon mindenütt, ahol Fradi címeres mezben játszanak és küzdenek a színeinkért a Hajrá Fradi!

A mai meccsen győztes csapat, amely köszöni a szurkolók támogatását.

Simon Sándor

(A tények kedvéért a női kosármeccs pontos eredménye:
FTC – Szeged 72-70 (14-19, 18-18, 28-21, 12-12)

A végére ugorhat és hozzászólhat.

HOZZÁSZÓLÁS


Legutóbbi hozzászólások

Az FTC Baráti Kör honlapja

 • Felelős szerkesztő: Simon Sándor
 • A honlapon megjelent tartalomban való közreműködésért és munkáért külön köszönetet mondunk
 • Szántay Balázsnak (tudósítások megemlékezésekről, összejövetelekről, fotók)
 • Simon Józsefnek (statisztikák)
 • Dluhopolszky Lászlónak (karikatúra, humor)
 • Harsányi Györgynek (fotók)
 • Email: ftc.barati.kor@gmail.com
 • Köszönjük, hogy megtisztelt a figyelmével! Várjuk észrevételeit, javaslatait!

 • Legutóbbi hozzászólások

  Az FTC Baráti Kör története

  Bejegyzés ideje: 2020. március 22.
  Szerző: Admin

  Az FTC Baráti Kör elnökségének közleménye

  Bejegyzés ideje: 2020. március 15.
  Szerző: Admin

  Elhunyt Nemes Gyula

  Bejegyzés ideje: 2020. március 10.
  Szerző: SzB

  Szent Lászlós öregdiákokat keresünk

  Bejegyzés ideje: 2020. február 4.
  Szerző: Simon Sándor

  A tagdíjfizetésről

  Bejegyzés ideje: 2020. január 8.
  Szerző: Simon Sándor

  Kopeczky Lajos “majdnem” elfeledett emlékei 3. rész

  Bejegyzés ideje: 2019. július 28.
  Szerző: Simon Sándor

  Kopeczky Lajos “majdnem” elfeledett emlékei 2. rész

  Bejegyzés ideje: 2019. július 20.
  Szerző: Simon Sándor

  Kopeczky Lajos “majdnem” elfeledett emlékei 1. rész

  Bejegyzés ideje: 2019. július 17.
  Szerző: Simon Sándor

  Arcok a régmúltból: Tolnay Lajos

  Bejegyzés ideje: 2019. április 22.
  Szerző: Simon Sándor

  Arcok a régmúltból: Gráf József

  Bejegyzés ideje: 2019. február 17.
  Szerző: Simon Sándor

  Arcok a régmúltból: Gabrovitz Kornél

  Bejegyzés ideje: 2019. január 2.
  Szerző: Simon Sándor

  Arcok a régmúltból: Dr. Keönch (Köncs) Boldizsár

  Bejegyzés ideje: 2018. december 29.
  Szerző: Simon Sándor

  Arcok a régmúltból: Weisz István

  Bejegyzés ideje: 2018. december 27.
  Szerző: Simon Sándor

  A Ferencvárosi Torna Club elnökei és ügyvezető elnökei

  Bejegyzés ideje: 2018. december 16.
  Szerző: Simon Sándor

  Dzurják Csöpi túl van a műtéten

  Bejegyzés ideje: 2010. október 19.
  Szerző: Simon Sándor

  Születésnapi beszélgetés Paul Shaw-val

  Bejegyzés ideje: 2010. április 9.
  Szerző: tibu1

  Mátrai Sándor szobrot kap a róla elnevezett stadionban

  Bejegyzés ideje: 2010. január 29.
  Szerző: Simon Sándor

  Csak pontosan!

  Bejegyzés ideje: 2011. november 13.
  Szerző: Simon Sándor

  Ferencváros – Bp. Honvéd: Az elmúlt 30 évben

  Bejegyzés ideje: 2010. augusztus 12.
  Szerző: Limpi