2017. április 29. szombat

Ujjé! A ligetben nagyszerű …

Szerző: Simon Sándor Bejegyzés ideje: 2011. január 23.

Egy immár több mint 100 éves, sokak által ma is ismert kuplé kezdődik így. Igaz, a Városligetet foglalta dalba, de ettől most vonatkoztassunk el, hiszen a Népliget is liget, sőt! Nekünk fradistáknak igazából az a liget. Ez a hétvége a Fradi szempontjából valóban nagyszerűre sikeredett …

Női kézilabdacsapatunk és férfi vízilabdacsapatunk amolyan papírforma győzelmet aratott szombaton a Siófok illetve az Angyalföldi Sportiskola csapatai felett. Tudjuk, ezek a kötelező győzelmek néha nagyon keservesen születnek meg, ezúttal azonban szó sem volt keservről, mindkét győzelem fölényes volt.

Vasárnap kora este a női kosarasokra jóval nehezebb feladat várt. A bajnokság alapszakaszában a legjobb négybe jutásért küzdenek és az egyik közvetlen vetélytárs, a Szeged vizitált a Népligetben. Az a Szeged, amely mindent meg is próbál, hogy elérje a célját. Eddigi légiósai mellé menet közben szerzett még két ukrán válogatottat. Így próbált erőfölényt kialakítani a Fradival szemben. Azzal a Fradival, amelynek csapata újonc ugye a legjobbak között. Újonc, amely bevallottan nem a légiósokra, hanem magyarokra kívánja építeni a csapatot. Ezzel együtt azt is vallják, egy Fradi nem lehet sereghajtó, de még középcsapat sem. Élcsapatnak kell lennie! Így is szerepelnek a bajnokságban. Így vívhattak igazi rangadót a Szegeddel a negyedik helyért. Sorsdöntő meccs lett, hiszen az előző fordulóban az ugyancsak rivális Zalaegerszegtől kikapott a Fradi. Ha ez a Szeged ellen is megismétlődött volna, oda a negyedik hely reménye.

Tudtuk ezt a hét közben is, ezért több helyen is hírt adtunk a csapatról, kértük a Fradi iránt szorítókat, jöjjenek ki és szurkoljanak ennek a csapatnak is.

Az első győzelmet már az elején elkönyvelhette a csapat. Az eddigieket tekintve rekordszámban ültek a nézők a lelátón. Számuk közelítette a 300-at. Persze ez még messze a csarnok befogadóképességétől, de több mint az eddigiek. És ami sokkal kényegesebb, hangosabb is! Szinte az egész meccs alatt szólt a lelátó. Érezhették a kosaras lányok is, mit is jelent ez. Elmondhatjuk, nemcsak érezhették, de meg is érezték! Egyenesen a győzelembe segítette őket! De milyen győzelembe? Egy olyanba, amely sorsdöntő play-off meccsek hangulatát készíti elő, azt idézi. Nem kezdett jól a csapat, az első negyedet 5 ponttal elvesztette. A szurkolók azonban erőt adtak, nem hagytak időt a csüggedésre. A szünetben maradt a mínusz öt pont. Jött egy fergeteges harmadik negyed, amelynek a végén már két pont előny állt a Fradi mellett. Az utolsó negyed elején ez gyorsan négyre nőtt. Ekkor azonban megmerevedtek a frontok, sokáig nem változott a különbség, helyzetek maradtak ki itt is, ott is. A szurkolók érezték, rásegítettek. Ám, ez nem a várt eredményt hozta, a Szegednek jöttek be a kosarai. Olyannyira, hogy 52 másodperccel a vége előtt néggyel már megint ők vezettek. Elment a hajó? Dehogy! Farkas Sándor időt kért, a szurkolók pedig közben is hangoltak, fokozták a hangerőt. A Fradi játékosai olyan hangulatban álltak oda az utolsó 52 másodpercnek, hogy a szemekben látszott, érzik, tudják, miért is játszanak. Hogy mit jelent ilyen hangulatban játszani. A támadás vége egy hárompontos kosár lett és már csak egy pont volt a hátrány. De jött a Szeged. A hangorkán nem lankadt, a ferencvárosi karok magasan lengtek, szerencsére a pályán is. Hiszen “Küzdeni kell!” Küzdöttek, kivédekezték a szegedi akciót. Nem több, mint 11,4 másodperc volt hátra. Újabb időkérés, hogy felkészülhessenek a végső támadásra, egy apró kis kosárra. Megbeszélték, mit kell csinálni, hogyan jussanak helyzethez, amiből gólt szereznek. Ez volt az a pillanat, ami tényleg forró kézilabda meccsek hangulatát idézte. A vége? Nem egy sima kosár, hanem szinte a dudaszó pillanatában egy hárompontos lett. Darida Csilla elengedte, a labda magasan szállt, majd érezve a szurkolók hangjának segítő áramlását, célbavette a gyűrűt, amelynek a közepébe talált.

Hangrobbanás! A győzelem a Ferencvárosé! Oly módon, ahogy csak egy Fradi tud igazán nyerni. Tudással, szívvel, lélekkel, akarattal! Együtt a közönséggel! Mert ez volt az a mérkőzés, ahol a Fradi szurkolói és a Fradi női kosárlabdacsapata egymásra talált. Reméljük, végérvényesen! Innentől általánossá válik az, amit este tapasztaltunk. És akkor nem lehet más, egyre többet mondhatjuk és írhatjuk: A győzelem a Ferencvárosé!

Farkas Sándor is a szurkolókat, a nagy segítségüket emelte ki, mint amely elengedhetetlen volt, hogy a csapatot átsegítse a holtpontokon. Elengedhetetlen ahhoz, hogy a játékszerencse megforduljon. Köszöni ezt a segítséget és, ha lehet a jövőben is várja. Várja, mert ezért érdemes az élsporttal foglalkozni. Ez nemcsak a sportolók egészséges életmódjáért, ez a sikerek eléréséért, a szurkolók kiszolgálásáért is van.

Ujjé! A ligetben nagyszerű! Reméljük, ez még sokáig így lesz. Mondjuk, míg a Földön ember lesz, hisz addig Fradi is lesz!

Hajrá Fradi! Ismét bebizonyosodott, hogy ennek a szurkolásnak eredménybefolyásoló ereje van. Éljünk vele! Éljünk a kosárlabdában, a kézilabdában, a vízilabdában, a jégkorongban és természetesen a futballban is. Bármily hihetetlen, de eljutottunk oda, hogy még ott is elkel a buzdításra serkentő szó. Sőt, ott kél el csak igazán.

Zúgjon mindenütt, ahol Fradi címeres mezben játszanak és küzdenek a színeinkért a Hajrá Fradi!

A mai meccsen győztes csapat, amely köszöni a szurkolók támogatását.

Simon Sándor

(A tények kedvéért a női kosármeccs pontos eredménye:
FTC – Szeged 72-70 (14-19, 18-18, 28-21, 12-12)

A végére ugorhat és hozzászólhat.

HOZZÁSZÓLÁS


Legutóbbi hozzászólások

Az FTC Baráti Kör honlapja

  Felelős szerkesztő: Simon Sándor
    A honlapon megjelent tartalomban való közreműködésért és munkáért külön köszönetet mondunk
     Simon Józsefnek (ellenfeleink jelene, mérkőzések utáni publicisztika)
      Szántay Balázsnak (tudósítások megemlékezésekről, összejövetelekről, fotók)
       Zsiga Lászlónak (statisztika, történelem, események, eredmények)
        Dluhopolszky Lászlónak (karikatúra, humor)
         Harsányi Györgynek (fotók)
          Email: ftc.barati.kor@gmail.com
           Köszönjük, hogy megtisztelt a figyelmével! Várjuk észrevételeit, javaslatait!

           Legutóbbi hozzászólások

           Meghívó emléktábla avatására

           Bejegyzés ideje: 2017. április 21.
           Szerző: Admin

           Statisztikák

           Bejegyzés ideje: 2015. augusztus 7.
           Szerző: Simon József

           Két szakosztály mutatkozott be

           Bejegyzés ideje: 2015. július 2.
           Szerző: SzB

           Október 11. 120 esztendeje született Schlosser Imre

           Bejegyzés ideje: 2009. október 10.
           Szerző: Simon Sándor

           Ellenfélnézőben: MVM Paks

           Bejegyzés ideje: 2011. november 5.
           Szerző: Simon József

           Ez volt a hét, ez lesz a hét. 2011.07.10.

           Bejegyzés ideje: 2011. július 10.
           Szerző: Simon Sándor

           Fradi-naptár: 03.08. – 03.09.

           Bejegyzés ideje: 2010. március 8.
           Szerző: Simon Sándor