2024. április 26. péntek

Nagyító alatt a 2009-es őszi szezon, 1. rész: GÓLOK

Szerző: eagleeye1899 Bejegyzés ideje: 2009. december 7.

statfejlecÖrömmel jelentjük, hogy új rovattal jelentkezünk. Ráadásul egy olyan témakörben, a statisztikák birodalmában, amely sok ember érdeklődését felkelti.

Sasszemű barátunk, aki – minő véletlen – “eagleeye”-nek nevezi magát egy gyönyörű anyaggal lepett meg minket, amelyet boldogan teszünk közzé és várjuk majd a folytatást.

A most éppen szünetelő NB I-es bajnokság Fradi szereplését vette górcső alá, majd az eredményeket jól áttekinthető képes táblázatokba konvertálta.

Az 1. részben az őszi meccsek góljai kerülnek terítékre.

Az ősszel a 15 mérkőzésen összesen 18 gólt szereztünk, de hivatalosan csak 17 szerepel a csapat neve mellett, mert az MLSZ levonta Tóth Bence gólját a csapat statisztikájából (a góllövőlistán azonban Bencének meghagyták a gólt).

Érdekesség, hogy 2005-ben – az ezt megelőző, utolsó NB I-es szezonunkban – szintén 18 gólt szereztünk az ősz végére. Az akkori mérlegünk majdnem megegyezett a mostanival:

2005 ősz: 15 meccs: 4 győzelem, 6 döntetlen, 5 vereség, 18-20 gólarány
2009 ősz: 15 meccs: 4 győzelem , 5 döntetlen, 6 vereség, 17(18)-21 gólarány.

Akkor a szezon végére 10 győzelem, 11 döntetlen, 9 vereség, 43-38-as gólarány kerekedett ki belőle, tehát tavasszal akkor 25 gólt szereztünk…

A csapat góljai játékosaink között az alábbiak szerint oszlanak meg:
golszerzokvegleges

Góljainkat a mérkőzéseken az alábbi időmegosztásban szereztük:
szerzettgolok_vegleges

Érdekes módon, bár Bobby Davison kérése mindig az volt, hogy a mérkőzések elejét próbáljuk megnyomni, ez a gólok számában kevésbé mutatkozott meg, hiszen a 15 mérkőzés alatt az első félidő közepéig összesen 2 alkalommal tudtunk betalálni. Ennek egyik oka tán az lehetett, hogy ellenfeleink még a mérkőzések elején frissebbek voltak, vagy ki tudja?

Az első félidő második felében már jobban sikerült a gólgyártás, összességében azonban a második félidőben több gólt tudtunk szerezni. A legtöbbet a második félidő első felében szereztük (45-67 perc) 7 gólt, ez annyi volt, mint az első félidők össztermése. A mérkőzés hajrájában, az utolsó negyed órára 3 gól jutott, ami talán nem nevezhető túlzottan acélos hajrának.

Ellenfeleink 21 alkalommal zörgették meg a hálónkat, az alábbi időelosztásban szerezték góljaikat:
kapottgolok_vegleges

Az első félidők elején két korai gól becsúszott, de 15 meccs alatt ez talán belefér. A második felében az első félidőknek, hiába kezdtünk belejönni a gólszerzésbe, sajnos ellenfeleink is ébredeztek velünk együtt.

A második félidő első felében kaptuk góljaink nagy részét (10-et), ami mutatja, hogy annak ellenére, hogy ez volt a mérkőzéseinken a legeredményesebb időszak, sajnos mi is kaptuk ez idő alatt a gólokat, ráadásul többet, mint amennyit szereztünk ezekben az időszakokban.

A mérkőzés utolsó negyed óráiban 1 gólt kaptunk, pont a legnagyobb érdeklődéssel várt meccsünkön, Újpesten.

Kapunkat az alábbi játékosok tudták bevenni:
ellenfelgolok

– Sinka András –
(A táblázatok adatainak forrása az MLSZ adatbankja.)

A végére ugorhat és hozzászólhat.

5 hozzászólás

  1. Píít írta:

    Hmm. köszönjük az elemzést… Van rajta mit tanulmányozni 🙂

    Hozzászólás ideje: 2009. december 7. 18:35

  2. eagleeye írta:

    Nem bántam volna, ha az első táblán Pistát teljesen eltakarják a diagram-sávok 🙂
    Hmm…Lázokot mostanában pedzegetik a Clubbal, általában az ellenünk jól teljesítők közül szoktunk igazolgatni(pl. Deme, stb.), lehet épp Lázok lesz az egyik téli befutó?! 🙂

    Hozzászólás ideje: 2009. december 8. 06:18

  3. tibu1 írta:

    Eagleeye!

    Reméljük tavasszal egy megerősített csapat segítségével már betölti a képet! 🙂

    Hozzászólás ideje: 2009. december 8. 10:55

  4. Franto írta:

    de azért reméljük több sikerrel jár mint Deme…
    és azt is reméljük, hogy támadóink valóban eltakarják Pistát a képen, ő maga pedig anníi gólt rúg, hogy a csíkja bele sem fér a diagramba… 🙂

    Hozzászólás ideje: 2009. december 8. 20:44

  5. eagleeye írta:

    Franto,
    bárcsak így lenne 🙂

    Hozzászólás ideje: 2009. december 10. 14:24

HOZZÁSZÓLÁS