2024. április 23. kedd

A vonat robog tovább …

Szerző: Simon Sándor Bejegyzés ideje: 2011. február 8.

Nem akármilyen vonatról van szó, ez a Fradi vonata. Az a vonat, amelynek minden megindulása, minden rezdülése oly sok embert érint. Hála Istennek, sokan vagyunk ezen a vonaton. És örülünk, hogy az idén újra olyan vonat indult, amely gyorsan, biztosan, a pályán megállíthatatlanul érhet célt.

Immáron hat mérkőzést, úgynevezett felkészülési mérkőzést játszott a csapatunk. Mindegyik nemzetközi volt. Egy kivétellel, mindegyik első osztályú csapatok ellen. Igaz, az az egy kivétel is vert ebben a felkészülési szezonban magyar élvonalbeli csapatot. Ugye, az Újpestet és a Debrecent tekinthetjük ilyennek?

Az ellenfelek ugyanúgy a hazájuk bajnokságára készülnek. Nekik is igazi értékmérő volt a Fradival játszani, ráadásul eleddig egy kivétellel hazai környezetben. És mégis! Az eredmény ugyan nem számít, ám mégis van eredmény. Pedig vannak sérülések, vannak betegségek. Eddig nem is tudott az elképzelt alapcsapat játszani. Egyszerre rossz ez és egyszerre jó. Rossz, mert azért nekik is illene együtt nyerni, jó, mert bárki játszik, odateszi magát és küzd a Fradiért, hajtja a vonatot. A következőkben egy kis szemlét adok az elmúlt néhány nap meccseiből, azaz arról, miként is indult el a Fradi vonata. Kicsit ugyanis kutakodtam a neten és egy kivétellel minden meccsről találtam mozgóképet is. Remélem, az olvasóknak is jólesik ezeket visszanézni.

2011. január 21. Szászrégen
FCM Targu Mures – FTC 2-3

2011. január 26. Szabadka
FK Spartak Zlatibor – FTC 0-1

2011. január 29. Nyitra
FC Nitra – FTC 0-1

A gólszerző öröme az ftc.hu archívumából:

2011. február 2. Zágráb
NK Hrvatski Dagovoljac – FTC 1-1

2011. február 5. Nagyvárad
FC Bihor – FTC 1-3

2011. február 7. Pula
NK Sloven Belupo – FTC 0-1

Miljkovic gólját itt nézhetjük:
[youtube=http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=bWFEYz_9KgQ]

Jó ezeket a felvételeket nézni? Tudom, költői a kérdés. Hiszen olyan felvételeket látunk, akár havon, akár füvön, ahol a Fradi játszik. És a Fradi ér el eredményeket. Kell ennél több? Igen, kell! Ez a fajta egység, amely eredménytől függetlenül ezeken a meccseken megmutatkozik, ez jellemezze a Fradit az egész tavaszon.

Nem tudom miért, de valahogy biztos vagyok abban, hogy a felkészülés során most elénk került ellenfelek megütik az NB I szintjét. Harcosságban, játékban mindenképp. És a Fradi, ha sérülésektől, betegségektől sújtottan néha foghíjasan is, de helytáll. Tudjuk, a sérültek és a betegek meggyógyulnak és megharcolnak helyeikért. Van még néhány előkészületi meccs, hogy bizonyítsanak Prukner mestrenek. Mert azt már mindenki látja, hála Istennek ezen a tavaszon lesz választék. Aki most a Fardiban van, legyen akár magyar vagy külföldi, fiatal vagy idősebb, az tudja, hol játszik. Ezért is robog a Fradi, ezért nem tudják megállítani.

A magam részéről már alig várom, hogy ezt a fizikailag és mentálisan is megerősödött csapatot személyesen is lássam és beleüvölthessem a világba, hangszálakat egyáltalán nem kímélve, hogy

Hajrá Fradi!

Simon Sándor

A végére ugorhat és hozzászólhat.

HOZZÁSZÓLÁS