2024. április 26. péntek

Ez volt a hét, ez lesz a hét. 2011.06.26.

Szerző: Simon Sándor Bejegyzés ideje: 2011. június 26.

Ismét itt a fradista vissza- és előretekintő. Továbbra is szubjektív szemmel.

Kétségtelen, kitört a nyár. A forró napokat csupán egy-egy hidegfront hűti a maga viharaival. A múlt héten ez a rovat is “szabadságon volt”. Mondjuk, esemény hiányában. Most azonban éledezik, merthogy volt, de leginkább lesz zöld-fehér színezetű esemény. Mit esemény, elkezdődik számunkra a 2011/12-es szezon.

Csütörtökön este hétkor az örmény FC Ulisses látogat az Albert Stadionba, ezzel megkezdődik számunkra az Európa Liga. Hat hosszú esztendő után léphetünk újra Európa labdarúgó színpadára. Emlékszünk még? 2005 nyarán ugyancsak selejtezőkörben voltunk érdekeltek, akkor még az Európa Liga elődjében, az UEFA Kupában. Ellenfelünk a fehérorosz MTZ-RIPA volt. Az első mérkőzést idehaza játszhattuk. Mi voltunk az esélyesek, erre a fehéroroszok 2-0-ra győztek. A visszavágót hiába nyertük meg Minszkben 2-1-re, már itt elbúcsúztunk a kupától. Én sem szívesen emlékszem erre a párharcra, de hát ez volt az utolsó. Most nem eshet meg velünk ez a csúfság, túl kell lépnünk örmény ellenfelünkön, akármilyen sötét ló is az. Jó lenne kettős győzelemmel tenni ezt, hogy Európa újra lássa újra itt van, újra itt van a nagy csapat.

Az a csapat, amely új összetételében eddig kétszer futott ki a pályára. Még az elmúlt héten törlesztett egy régi adósságot, amikor eleget tett Dunaszerdahelyen a helyiek kedves meghívásának:

Aztán ezen a héten Tiszaújvárosban a román bajnokság ezüstérmese, a Temesvár volt az ellenfél, amit ugyancsak 2-1-re nyert meg a csapatunk. Az első meccsen a brazil Felix, a másodikon Oláh Lóránt is megszerezte első gólját az FTC csapatában. Mindketten az első meccsükön. Lehet, hogy az idén lesz befejező csatárunk? No meg persze mögöttük is lesznek régi és új arcok. Íme három “újoncunk” nyilatkozata:

A csütörtökig hátralevő néhány napban lesz még néhány edzés, hogy aztán este elkezdődjön az előadás, a hosszú és reményeink szerint sikerekkel teli új idény.

Az elmúlt hét ugyancsak kiemelendő eseménye volt kedden a Danubia pályán Varga Zoltán emléktáblájának az avatása. Mindenki emlékszik, ez az a hely, ahol a legendás nyolcas az utolsó mérkőzését játszotta, mielőtt eljött érte a halál. Köszönet Zugló Önkormányzatának ezért a gesztusért. Az avatáson sok fradista között az FTC Baráti Kör is képviseltette magát, egyebek közt dr. Fenyvesi Máté, Rudas Ferenc, dr. Springer Miklós, Hélisz József és Takács Tibor személyében. Utóbbi természetesen a Nagy Béla Fradi Hagyományőrző Egyesület nevében is jelen volt és koszorúzott, ahogy tették azt a Baráti Kör vezetői is. Varga Zoli! Emléked őrizzük, sosem feledjük!

Összeállította: Simon Sándor

A végére ugorhat és hozzászólhat.

HOZZÁSZÓLÁS