2024. április 25. csütörtök

Barátok közt…

Szerző: SzB Bejegyzés ideje: 2014. február 27.

DSCN3907Az FTC Baráti Kör februári összejövetelén ezúttal nem volt külső meghívott előadó, így alkalom nyílt arra, hogy a megjelentek néhány „belső” témáról kapjanak tájékoztatást.

Először dr. Springer Miklós, a Baráti Kör alelnöke és Takács Tibor, a Nagy Béla Hagyományőrző Egyesület elnöke számolt be a Nagyváradi Partium FC hagyományos jótékonysági célú sportbáljáról, amelyről olvasóink egy korábbi írásból már értesülhettek.

 

DSCN3903Hélisz József főtitkár tájékoztatást adott az Erkölcs Erő Egyetértés Mozgalom tervéről: az FTC születésnapján, május 3-án, emlékfákat ültetnek a Rezső téri Magyarok Nagyasszonya Plébániatemplom körül azoknak emlékére, akik egykor a téren futballoztak, s akikből kialakult az FTC első futballcsapata.  Ezt követően ismertette Istenes Tibornak, a Baráti Kör tagjának Kubatov Gábor elnökhöz írt levelét, amelyben néhány nyugati klub mintájára temetőpark létrehozását javasolta a Népligetben, ahol – igény esetén – a klub szurkolóinak, sportolóinak, vezetőinek és dolgozóinak hamvait (több formában) el lehetne elhelyezni.

Végezetül Szántay Balázs titkár tájékoztatta a megjelenteket a Sárosi (Stefancsics) család emléktáblájának felállítását kezdeményező javaslat állásáról.

DSCN3908Március 25-én találkozunk ismét, amikor már a labdarúgó bajnoki eredményekről is tudunk beszélgetni. Addig is, Hajrá Fradi!

SzB
2014. február 25.

A végére ugorhat és hozzászólhat.

3 hozzászólás

  1. Zsili írta:

    Nagy ötlet ez a faültetés! Méltó emléke lehet a “pionirok”-nak, akik ott játszottak és akik az elsők voltak azok között akiket fradistáknak nevezünk.

    Hozzászólás ideje: 2014. február 28. 18:26

  2. Halász írta:

    A mai fiatalok nagy része bizonyára nem tudja, hogy 1950-ig a Rezső tér a X. kerülethez, azaz Kőbányához tartozott.
    Persze az FTC a IX. kerületben alakult, ott voltak pályái és ott is lesz!
    Azonban az is elmondható, hogy bár a X. kerületben futballozók közül kerültek ki az első fradisták, s most pedig a X. kerületben van az edzőközpont, azért a Fradi évtizedek óta már a nemzet csapata.

    Hozzászólás ideje: 2014. február 28. 18:59

  3. Gárdai írta:

    Jó ötletnek tartom a temetőpark létrehozási ötletét! Egyúttal javasolnám, hogy az Albert Stadion Üllői úti járdájában korábban létesített, de az új stadion építése miatt elbontott “Centenáriumi sétány” kerüljön áttelepítésre a temetőparkhoz vezető úthoz! Ezzel a sétány emlékkövei nem vesznének feledésbe és az így kialakított út emelné a hely szakrális hangulatát!
    Érdemes lenne erről egy “kerekasztal” beszélgetést kezdeményezni, illetve tartani, hogy a tényleges előkészítés fázisában már egy kialakult koncepció kerüljön megvitatásra, továbbgondolásra és megvalósításra!

    Hozzászólás ideje: 2014. március 3. 19:07

HOZZÁSZÓLÁS